Πολιτική Υγείας

COVID-19: Οι ΗΠΑ θα άρουν τις περισσότερες ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων την επόμενη εβδομάδα

COVID-19: Οι ΗΠΑ θα άρουν τις περισσότερες ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων την επόμενη εβδομάδα

"Δεν έχουμε εθνική εντολή για τα εμβόλια κατά της γρίπης με τον ίδιο τρόπο, και παρόλα αυτά βλέπουμε αρκετά καλή απορρόφηση των εμβολίων κατά της γρίπης", δήλωσε ο Jha. "Ο στόχος εδώ είναι πραγματικά να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιάζονται, αλλά δεν νομίζω ότι οι εντολές θα είναι απαραίτητες για να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί κατά της COVID στο μέλλον".

COVID-19: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα τερματίσει τις περισσότερες από τις τελευταίες εναπομείνασες ομοσπονδιακές απαιτήσεις για το εμβόλιο COVID-19 την επόμενη εβδομάδα, όταν λήξει η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα. Οι απαιτήσεις εμβολίων για τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους και τους ομοσπονδιακούς εργολάβους, καθώς και για τους ξένους αερομεταφορείς στις ΗΠΑ, θα λήξουν στις 11 Μαΐου. Η κυβέρνηση αρχίζει επίσης τη διαδικασία άρσης των απαιτήσεων εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς του Head Start, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους μη πολίτες στα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ.

Οι απαιτήσεις είναι από τα τελευταία απομεινάρια ορισμένων από τα πιο καταναγκαστικά μέτρα που έλαβε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την προώθηση του εμβολιασμού καθώς ο θανατηφόρος ιός μαίνεται, και ο τερματισμός τους σηματοδοτεί την τελευταία επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden κινείται για να αντιμετωπίσει την COVID-19 ως μια συνήθη, ενδημική ασθένεια. “Ενώ πιστεύω ότι αυτές οι εντολές εμβολιασμού είχαν τεράστιο ευεργετικό αντίκτυπο, βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο όπου πιστεύουμε ότι έχει πολύ νόημα να αποσύρουμε αυτές τις απαιτήσεις”, δήλωσε τη Δευτέρα στο Associated Press ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την COVID-19 Dr. Ashish Jha. Βαθιά πολωτικές την εποχή εκείνη και αντικείμενο πολυάριθμων νομικών προσφυγών -πολλές από τις οποίες ήταν επιτυχείς- οι απαιτήσεις εμβολιασμού επιβλήθηκαν από τον Μπάιντεν σε διαδοχικά κύματα στα τέλη του 2022, καθώς το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας έμεινε στάσιμο, ακόμη και εν μέσω της εμφάνισης νέων, πιο μεταδοτικών παραλλαγών της COVID-19. Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι καλύφθηκαν ταυτόχρονα από τις σαρωτικές εντολές του Μπάιντεν, τις οποίες ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς η παραλλαγή δέλτα του ιού αρρώσταινε περισσότερους ανθρώπους από ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέχρι εκείνη τη στιγμή της πανδημίας. Ο Μπάιντεν είχε αποκλείσει τέτοιες απαιτήσεις πριν αναλάβει τα καθήκοντά του εκείνον τον Ιανουάριο, αλλά έφτασε να τις υιοθετήσει για να αλλάξει τη συμπεριφορά ενός πεισματάρικου, κατά τη γνώμη του, τμήματος του κοινού που αρνιόταν να εμβολιαστεί, λέγοντας ότι έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. “Κάναμε υπομονή. Αλλά η υπομονή μας εξαντλείται και η άρνησή σας έχει κοστίσει σε όλους μας”, δήλωσε τότε ο Μπάιντεν. Η ανεμβολίαστη μειοψηφία “μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, και το κάνει”. Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια και το Κογκρέσο έχουν ήδη ανατρέψει τις απαιτήσεις του Μπάιντεν σχετικά με τα εμβόλια για τους μεγάλους εργοδότες και τους στρατιωτικούς. Οι εντολές παραμένουν για πολλούς υπαλλήλους των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, της Υπηρεσίας Υγείας των Ινδιάνων και του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων -που εφάρμοσαν τις δικές τους απαιτήσεις για το υγειονομικό προσωπικό και άλλους ανεξάρτητους από τον Λευκό Οίκο- θα παραμείνουν, ενώ οι υπηρεσίες αυτές επανεξετάζουν τις δικές τους απαιτήσεις, δήλωσε η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα τερματίσει τις περισσότερες από τις τελευταίες εναπομείνασες ομοσπονδιακές απαιτήσεις για το εμβόλιο COVID-19 την επόμενη εβδομάδα, όταν λήξει η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023.

Πάνω από 1,13 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από την COVID-19 από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από τρία και πλέον χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 1.052 ανθρώπων την εβδομάδα που έληξε στις 26 Απριλίου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων από τον ιό από τον Μάρτιο του 2020. “Η COVID συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα”, δήλωσε ο Jha. “Αλλά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ή οι πόροι δημόσιας υγείας μας είναι πολύ πιο ικανοί να ανταποκριθούν στην απειλή που αποτελεί η COVID για τη χώρα μας και να το πράξουν με τρόπο που δεν προκαλεί προβλήματα στην πρόσβαση των Αμερικανών στην περίθαλψη”. Και πρόσθεσε: “Ορισμένες από αυτές τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης δεν είναι πλέον απαραίτητες με τον ίδιο τρόπο”. Περισσότεροι από 270 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ή λίγο πάνω από το 81% του πληθυσμού, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με το CDC. Για περισσότερο από ένα χρόνο, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξετάζουν μια μακροπρόθεσμη απάντηση στην COVID-19 που θα είναι πιο παρόμοια με την προσέγγιση της γρίπης, με επικαιροποιημένα εμβόλια ετησίως που θα στοχεύουν στα τελευταία στελέχη του ιού -ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους. Ωστόσο, λιγότεροι από 56 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ή το 17% του πληθυσμού, έχουν λάβει μια δόση από τα επικαιροποιημένα δισθενή ενισχυτικά που έγιναν διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο του 2022 και παρέχουν καλύτερη προστασία έναντι των παραλλαγών omicron που παραμένουν σε κυκλοφορία. “Δεν έχουμε εθνική εντολή για τα εμβόλια κατά της γρίπης με τον ίδιο τρόπο, και παρόλα αυτά βλέπουμε αρκετά καλή απορρόφηση των εμβολίων κατά της γρίπης”, δήλωσε ο Jha. “Ο στόχος εδώ είναι πραγματικά να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιάζονται, αλλά δεν νομίζω ότι οι εντολές θα είναι απαραίτητες για να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί κατά της COVID στο μέλλον”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Νέα Υόρκη τερματίζει την εντολή εμβολιασμού covid-19 για τους υπαλλήλους της πόλης

Το Mississippi θεσπίζει έναν νέο νόμο που θα απαγορεύει τις εντολές εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Το μέλος του Δημοτικού συμβουλίου της Ουάσιγκτον DC αποσύρει την προσπάθεια επαναφοράς της εντολής εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».