Πολιτική Υγείας

Αυλώνας Φυλακές: Δημιουργία καναλιού με στόχο την αναπλήρωση μαθημάτων των κρατουμένων

Αυλώνας Φυλακές: Δημιουργία καναλιού με στόχο την αναπλήρωση μαθημάτων των κρατουμένων

Δήλωσε μάλιστα πως ένα επόμενο πιθανό βήμα είναι η σκέψη η λειτουργία αυτού του εκπαιδευτικού καναλιού να επεκταθεί και στα σχολεία όλων των φυλακών της χώρας, όντας εγκεκριμένο από το Υπουργείο και να επιτρέπει στα παιδιά να βλέπουν ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, να είναι ένα παράθυρο στη ζωή,

Αυλώνας Φυλακές: Οι φυλακές είναι ένα από εκείνα τα μέρη που εμείς οι υπόλοιποι δεν σκεφτόμαστε καθόλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα από αυτά είναι ότι ακριβώς λόγω του κορωνοϊού, τα δια ζώσης μαθήματα των κρατουμένων μαθητών διακόπηκαν. Αλλά οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω υπολογιστή τα μαθήματα όπως όλοι οι υπόλοιποι, καθώς η χρήση του απαγορεύεται εντός της φυλακής, όπως και τα κινητά τηλέφωνα.

Αυτό το πρόβλημα αποφάσισε πριν λίγο καιρό να αντιμετωπίσει ο κ. Δαμιανός, διευθυντής Σχολικών Μονάδων Ειδικού Καταστήματος κράτησης Αυλώνα. Όλοι επιθυμούσαν η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχιστεί με κάποιο τρόπο αφού οι μαθητές είναι περίπου 250.

Έτσι, αποφασίστηκε η πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός καναλιού, στο οποίο οι κρατούμενοι μαθητές έχουν πρόσβαση μέσω της τηλεόρασης, η οποία επιτρέπεται εντός της φυλακής και των κελιών. Το κανάλι ονομάστηκε «Προσπαθώντας TV» και έχει στόχο να αναπληρώσει όσο είναι δυνατόν το κενό της εκπαίδευσης που δημιούργησε η πανδημία.

Ο ίδιος ο κ. Πέτρος Δαμιανός είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες πως τον με βασάνιζε καιρό ότι τα παιδιά τα δικά τους δεν μπορούσαν να κάνουν καθόλου μάθημα, ούτε με τηλεκπαίδευση όπως τα άλλα.

Δήλωσε μάλιστα πως ένα επόμενο πιθανό βήμα είναι η σκέψη η λειτουργία αυτού του εκπαιδευτικού καναλιού να επεκταθεί και στα σχολεία όλων των φυλακών της χώρας, όντας εγκεκριμένο από το Υπουργείο και να επιτρέπει στα παιδιά να βλέπουν ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ, να είναι ένα παράθυρο στη ζωή, όπως τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

"Κουδούνι" με κανόνες μετά από δύο μήνες για δημοτικά - νηπιαγωγεία

Με αυστηρούς κανόνες το άνοιγμα δημοτικών - νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου

Στα "θρανία" οι γιατροί για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η τηλεκπαίδευση "πήγε περίπατο" λόγω τεχνικού προβλήματος

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην υπηρεσία της διασφάλισης του διαδικτύου εν καιρώ καραντίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άνοιγμα συνόρων από τον Μάιο για εμβολιασθέντες Βρετανούς μελετά η Ελληνική Κυβέρνηση

Στον οδικό χάρτη προβλέπεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 12 Απριλίου και θα καθορίσει πότε θα ξαναρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις, όμως αυτό δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις 17 Μαΐου.

Καθολικό lockdown στην Αρκαδία

Κορωνοϊός: Ολοένα και περισσότερες περιοχές τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, μιας και τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.

Κικίλιας: Ρεκόρ εισαγωγών στις ΜΕΘ με πληρότητα 90%

Κικίλιας: «Καμπανάκι» για την πίεση στο σύστημα υγείας έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 90%.

Προειδοποιεί η Κομισιόν για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές τράπεζες

Κομισιόν πανδημία: Στην επισκόπηση των επιπτώσεων της πανδημίας στους τραπεζικούς ισολογισμούς και αναφορές για τους δυνητικούς κινδύνους προχωρεί η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 9η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κικίλιας: Τα καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα

Κορωνοϊός Κικίλιας: Τη βεβαιότητα ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο θα περιορίζεται η διασπορά του κορονοϊού και θα βελτιώνεται η κατάσταση, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Μητσοτάκης: Χάνει έδαφος η 1η Μαρτίου για σταδιακό άνοιγμα

Μητσοτάκης κορωνοϊός: Μήνυμα κατά της χαλάρωσης και του εφησυχασμού έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, απομακρύνει ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.

Μέλη των Επιτροπών Δημόσιας Υγείας θα συζητήσουν με φαρμακευτικές βιομηχανίες για το εμβόλιο

Εμβόλια COVID-19: Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους επιτρόπους Breton και Κυριακίδου, τρόπους βελτίωσης της ικανότητας παραγωγής και παράδοσης εμβολίων COVID-19.