Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός Εμβόλιο: 60% μειωμένη παράδοση από Oxford / AstraZeneca στην ΕΕ

Κορωνοϊός Εμβόλιο: 60% μειωμένη παράδοση από Oxford / AstraZeneca στην ΕΕ

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Οι αξιωματούχοι των Oxford / AstraZeneca αναφέρουν ότι η παράδοση των εμβολίων θα μειωθεί στο μισό το πρώτο τρίμηνο του 2021 λόγω προβλημάτων της παραγωγής.

Η AstraZeneca πρόκειται να μειώσει τις παραδόσεις του εμβολίου Covid-19 στην ΕΕ κατά 60% το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω προβλημάτων παραγωγής, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Reuters. Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το έχει ακόμη εγκρίνει. Αναμένεται να λάβει απόφαση έως τις 29 Ιανουαρίου.

Η AstraZeneca δήλωσε  στην Agence-France Presse ότι εάν χορηγηθεί έγκριση από την ΕΕ, οι «αρχικοί όγκοι θα είναι χαμηλότεροι από τον αναμενόμενο» Η εταιρεία αναμενόταν να παραδώσει στις 27 χώρες της ΕΕ περίπου 80 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου, αλλά ενημέρωσε την ΕΕ για τη μείωση σε 31 εκατομμύρια δόσεις την Παρασκευή, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες.

Η εταιρεία είχε επίσης συμφωνήσει να παραδώσει περισσότερες από 80 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο, αλλά την Παρασκευή δεν μπόρεσε να φτάσει τους στόχους παράδοσης για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου λόγω των προβλημάτων παραγωγής. Το πρόβλημα αποδόθηκε σε ζητήματα της παραγωγής σε εργοστάσιο εμβολίων στο Βέλγιο που διευθύνεται από τον συνεργάτη της Novasep.

Το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca θεωρείται το κλειδί για την παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού, επειδή είναι φθηνότερο να παράγεται από τις αντίπαλες προσπάθειες και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία ψυγείου. Μέχρι στιγμής, η ΕΕ έχει εγκρίνει εμβόλια από την Pfizer / BioNTech και τη Moderna. Ενώ τα εμβόλια κορωνοϊού έχουν αναπτυχθεί και εγκριθεί με ταχύτητα ρεκόρ, οι παραδόσεις των πρώτων παρτίδων ήταν μικρότερες από ό, τι περίμεναν πολλά μέλη της ΕΕ.

Η Pfizer ανακοίνωσε καθυστερήσεις στις αποστολές του εμβολίου της τις επόμενες εβδομάδες λόγω εργασιών στο κύριο εργοστάσιο επεξεργασίας στο Βέλγιο. Η Pfizer έχει επίσης προειδοποιήσει ότι οι αποστολές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επηρεαστούν. Οι χώρες της ΕΕ έχουν χορηγήσει περισσότερες από πέντε εκατομμύρια δόσεις μέχρι σήμερα στους πολίτες. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων έως τα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχεται προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντείνει την ανησυχία για τρίτο κύμα πανδημίας

Παπαευαγγέλου: Θα φανεί ποιοι ήταν οι σοβαροί λαοί της Ευρώπης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Η αύξηση των τιμών τροπονίνης στον ορό σε ασθενείς με βαριά λοίμωξη COVID-19

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό European Heart Journal (DOI: 10.1093/eurheartj/ehab075) παρατηρήθηκε ότι το 54% των ασθενών που ανέρρωσαν από σοβαρή COVID 19 λοίμωξη και είχαν αυξημένες τιμές τροπονίνης κατά τη νοσηλεία τους, είχαναπεικονιστικά ευρήματα ισχαιμικών ή ινωτικών αλλοιώσεων σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς (CMR).

Τελ Αβίβ: Η 1η συναυλία μόνο για εμβολιασμένους είναι γεγονός

Κορωνοϊός Ισραήλ: Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία.

Η J&J ορίζει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ετυμηγορία Talc

Johnson & Johnson: Η Johnson & Johnson αγωνίζεται εδώ και χρόνια εναντίον αγωγών που ισχυρίζονται ότι οι σκόνες τάλκης προκαλούν καρκίνο, αλλά τώρα οι επενδυτές έχουν την αίσθηση του τι θα μπορούσε να κοστίσει η διαφορά για τον γίγαντα των ναρκωτικών. Και είναι περίπου διπλάσιο από ό, τι είχε καταλάβει η J&J πέρυσι.

Η AstraZeneca ίσως παραδώσει στην ΕΕ λιγότερα από τα μισά συμφωνημένα εμβόλια

Κορωνοϊός εμβόλια: Αυτό το έλλειμμα, το οποίο δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη μείωση των παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο, και ενδέχεται να πλήξει τις προσδοκίες της ΕΕ ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα τα δισκία κλαδριβίνης

Δισκία κλαδριβίνης: Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα. Στη θετική λίστα φαρμάκων της Ελλάδας περιλαμβάνεται πλέον η πρώτη βραχείας διάρκειας από του στόματος θεραπεία για την υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση υψηλής ενεργότητας. Τα δισκία κλαδριβίνης διαθέτουν αποδεδειγμένη κλινική αποτελεσματικότητα έως και 4 έτη με μέγιστη διάρκεια θεραπείας τις 20 ημέρες σε διάστημα 2 ετών 

Πιο αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca αν η δέυτερη δόση χορηγηθεί μετά από τρεις μήνες

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι πιο αποτελεσματικό εφόσον η δεύτερη δόση του χορηγηθεί τρεις μήνες μετά την πρώτη, αντί για έξι εβδομάδες.