Επιχειρηματικά

Oxford Biomedica και AstraZeneca ‘έδωσαν τα χέρια’ για παραγωγή «πολλαπλών παρτίδων» εμβολίου

Oxford Biomedica και AstraZeneca  ‘έδωσαν τα χέρια’ για παραγωγή «πολλαπλών παρτίδων» εμβολίου

Της Νικολέτας Ντάμπου

Στον αγώνα για το εμβόλιο COVID-19, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σημείωσε πρόοδο με την εμπορική υποστήριξη της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca. Τώρα, σε μια προσπάθεια αύξησης της χωρητικότητας για παγκόσμια ζήτηση, ένας από τους συνεργάτες της AstraZeneca συμφώνησε για νέο εξοπλισμό.

Η Oxford Biomedica υπέγραψε πενταετή συμφωνία με το Ινστιτούτο Παραγωγής και Έρευνας Εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου (VMRI) για την ανάπτυξη της μονάδας Oxbox του CDMO για να βοηθήσει στην παραγωγή δόσεων του εμβολίου COVID-19 με βάση τον αδενοϊό του πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας τους, η VMRI θα προμηθεύσει εξοπλισμό κατασκευής για δύο σουίτες στη μονάδα Oxbox 84.000 τετραγωνικών ποδιών της Oxford Biomedica στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε το CDMO. Οι σουίτες θα είναι αφιερωμένες στην παραγωγή εμβολίου της Οξφόρδης, AZD1222, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή άλλων εμβολίων.

Σε αντάλλαγμα, η Oxford Biomedica θα παράσχει στο VMRI «εκπαίδευση και τεχνική βοήθεια» για το προσωπικό της για να αυξήσει την παραγωγή εμβολίων ιικών φορέων στη νέα του εγκατάσταση στο Harwell Science and Innovation Campus στην Οξφόρδη, που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στα μέσα του 2021.

Η συμφωνία προμήθειας κατασκευής θα βοηθήσει την Oxford Biomedica να αρχίσει να λαμβάνει δόσεις του υποψήφιου εμβολίου της Οξφόρδης –– η οποία επί του παρόντος βρίσκεται σε δοκιμές φάσης 2/3 στο Ηνωμένο Βασίλειο –– ξεκινώντας αυτό το καλοκαίρι. Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Οξφόρδη και η AstraZeneca συμφώνησαν σε μια συμφωνία ενός έτους που θα καλύπτει “πολλαπλές παρτίδες” του εμβολίου του πανεπιστημίου ως μέρος μιας κοινοπραξίας που στοχεύει στην επιτάχυνση της παραγωγής.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η AstraZeneca έλαβε πρόσβαση στη μονάδα OxBox με στόχο την παροχή κλινικών και εμπορικών δόσεων έως το 2020 με δυνατότητα επέκτασης στο μέλλον. Η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν τον Απρίλιο, με τη φαρμακοβιομηχανία να αναλαμβάνει την εμπορευματοποίηση και την παραγωγή μεγάλης κλίμακας του εμβολίου, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Jenner της Οξφόρδης.

Καθώς η Oxford Biomedica σκοπεύει να βελτιώσει τη δική της παραγωγή, η AstraZeneca εξασφάλισε πρόσφατα μια τεράστια δέσμευση για να φέρει στην αγορά δισεκατομμύρια δόσεις AZD1222 τα επόμενα χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία 750 εκατομμυρίων δολαρίων με το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations και το Gavi, το Vaccine Alliance για την παραγωγή και διανομή 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου της Οξφόρδης έως το τέλος του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Novartis : Υπογράφει συμφωνία με την Roche για θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρυσή διάκριση για τη Chronoderm της CASTALIA

Αναγνωρίζοντας τις καινοτόμες ιδιότητες του αντιγηραντικού ορού Chronoderm Vitamine C 10% ULTRA της CASTALIA, οι καταναλωτές έδωσαν το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Φροντίδα Προσώπου», στα «Βραβεία Iatronet - Υγεία & Ομορφιά 2021», που υλοποίησε το ιατρικό site «iatronet.gr» και το περιοδικό υγείας «Υγεία & Ομορφιά».

Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ:  Ένα ιδανικό «πρώτο σπίτι» για να υποδεχτείτε το παιδί σας

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, του Hellenic Healthcare Group (HHG), αποτελεί την κορυφαία και πλέον αξιόπιστη επιλογή κάθε γονιού για τη γέννηση του παιδιού του, αφού εδώ και 42 χρόνια δημιουργεί γονείς. Μέχρι σήμερα στο ΜΗΤΕΡΑ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 μωρά, σχεδόν το 11% των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από το 1979 έως σήμερα.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

ΣΦΕΕ: Έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19

Κορωνοϊός ΣΦΕΕ: Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) συνεχίζει να συνεισφέρει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον COVID-19.