Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτικές κίνητρα: Σχέδια για την προώθηση της Αμερικανικής εγχώριας παραγωγής

Φαρμακευτικές κίνητρα: Σχέδια για την προώθηση της Αμερικανικής εγχώριας παραγωγής

Προγράμματα παροχής κινήτρων στις ΗΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση της εγχώριας ιατρικής παραγωγής και στη δημιουργία μεγάλων πάρκων φαρμάκων

Φαρμακευτικές κίνητρα: H αρχική απάντηση στα τέσσερα σχέδια που ξεκίνησαν από το Τμήμα Φαρμακευτικών (DoP) για την προώθηση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων, API / KSMs και ιατρικών συσκευών είναι αρκετά ενθαρρυντική. 29 φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη υποβάλει τις αιτήσεις τους στην αμερικανική κυβέρνηση και πολλές άλλες αναμένεται σύντομα να εγγραφούν.

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο, η πρόταση ήταν να ωθήσει την εγχώρια παρασκευή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) και να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές και αυτό από μόνο του είχε ως στόχο να παράσχει κίνητρα που συνδέονται με την παραγωγή Rs 6.940 εκατομμυρίων σε εγχώριους κατασκευαστές φαρμάκων.

Εκτός από αυτό, όταν πρόκειται για τα άλλα δύο προγράμματα που ξεκίνησαν μαζί με το PLI, δηλαδή – προγράμματα παροχής κινήτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της εγχώριας ιατρικής παραγωγής και στη δημιουργία μεγάλων πάρκων φαρμάκων, πηγές πρόσθεσαν ότι τέσσερα κράτη έχουν ήδη εγγραφεί για αυτά τα δύο σχήματα το καθένα και  ζήτησαν περισσότερο χρόνο από την κυβέρνηση για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

«Τέσσερις πολιτείες έχουν υποβάλει αίτηση στο Τμήμα Φαρμάκων για τη δημιουργία Πάρκων Ιατρικών Συσκευών, αυτά είναι – Uttarakhand, Tamil Nadu, J&K, Chattisgarh. Για τη δημιουργία Πάρκων Παραγωγής φαρμάκων επίσης, έχουν εφαρμοστεί έως τώρα 4 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων – Karnataka, Tamil Nadu, Rajasthan. Και εδώ, όπως το PLI, τα κράτη έχουν ζητήσει περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσουν καθώς μελετούν το περίγραμμα των σχεδίων », πρόσθεσαν πηγές.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα Pharma PLI για φάρμακα χύδην, API / KSM και διαμεσολαβητές φαρμάκων και για ιατροτεχνολογικά προϊόντα είναι η 27η Νοεμβρίου. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αίτησης για ιατρικά βοηθήματα και πάρκα μαζικών φαρμάκων είναι η 15η Οκτωβρίου. Η βιομηχανία και οι πολιτείες έχουν προωθήσει μια άλλη επέκταση λόγω του ότι οι διαταραχές της πανδημίας Covid-19 οδηγούν σε καθυστερήσεις.

Σχέδιο για την εγχώρια παραγωγή ενεργών φαρμακευτικών συστατικών (API)

Στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος, περίπου 53 ενεργά φαρμακευτικά συστατικά (API) – που καλύπτουν 41 προϊόντα – έχουν εντοπιστεί από την κυβέρνηση, για τα οποία οι εταιρείες θα είναι επιλέξιμες για οικονομικά κίνητρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργήσουν αυτόχθονες βιομηχανίες. Τα οικονομικά κίνητρα θα παρέχονται για έξι χρόνια.

Για προϊόντα με βάση τη ζύμωση, το κίνητρο για το 2023-24 έως 2026-27 FY θα είναι 20%, το κίνητρο για το 2027-28 θα είναι 15% και το κίνητρο για το 2028-29 θα είναι 5%.  Για προϊόντα με βάση τη χημική σύνθεση, το κίνητρο για τα FY 2022-23 έως FY 2027-28 θα είναι 10%.

 Σχέδιο για την προώθηση της εγχώριας κατασκευής ιατρικών συσκευών

Η κυβέρνηση κοινοποίησε επίσης ένα Σχέδιο Κινήτρων Παραγωγής που συνδέεται με 1.800 εκατομμύρια Rs για την προώθηση της εγχώριας κατασκευής ιατρικών συσκευών. Σημειώνοντας ότι η αγορά εγχώριων ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Ινδία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές που συμβάλλουν σε περισσότερο από το 85% της αγοράς, το σχέδιο σκοπεύει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή και να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρέχεται οικονομικό κίνητρο σε επιλεγμένες εταιρείες με ποσοστό 5 %των στοιχειωδών πωλήσεων (άνω του έτους βάσης) αγαθών που κατασκευάζονται στην Ινδία και καλύπτονται από τμήματα στόχου, για περίοδο πέντε (5) ετών, δηλαδή από το 2021 -22 έως FY 2025-26. Η στήριξη στο πλαίσιο του καθεστώτος παρέχεται για περίοδο πέντε (5) ετών, δηλαδή από 2021-22 FY έως 2025-26 FY.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αλλάζει η φαρμακοβιομηχανία για την έγκαιρη παραγωγή εμβολίου

Φαρμακοβιομηχανίες πανδημία: Ενίσχυση της φήμης και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών

Φαρμακοβιομηχανία κονδύλια επόμενης γενιάς: Θα οδηγήσουν την χώρα μπροστά για τα επόμενα 10 χρόνια

Η πρώτη ανοσοθεραπεία για καρκίνο  του θώρακα 

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ εγκρίνει τον συνδυασμό nivolumab με ipilimumab ως την πρώτη και μοναδική ανοσοθεραπεία για το μη προθεραπευμένο ανεγχείρητο κακόηθες μεσοθηλίωμα του υπεζωκότα.

Μονοθεραπεία αυξάνει την επιβίωση ασθενών καρκίνο του πνεύμονα

Μονοθεραπεία πρώτης γραμμής αυξάνει τη συνολική επιβίωση ασθενών με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και θετική έκφραση του PD-L1 σε ποσοστό 50% ή μεγαλύτερο των καρκινικών κυττάρων όπως ανακοινώνεται στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας ESMO.

Γρήγορο και φθηνό τεστ κορωνοϊού ξεκινά η Ινδία

Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι το χαμηλό κόστος και η ευκολία χρήσης του τεστ μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της εξάπλωσης του παθογόνου σε φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές

AstraZeneca: Νέο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2

Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την ανάπτυξη και την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα του ερευνητικού φαρμάκου AZD7442 έναντι του COVID-19.Η ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του  SARS-CoV-2 αποτελεί μια πιθανή  θεραπευτική επιλογή για ορισμένες ομάδες ασθενών.  Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Κορωνοϊός εμβόλιο: 12 δις από την Παγκόσμια Τράπεζα

Κορωνοϊός εμβόλιο νέα: Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να εγκρίνει 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Σκοπός αυτής της χρηματοδότησης είναι να βρεθεί η θεραπεία του κορωνοϊού, ξεκινώντας από τις δοκιμές των εμβολίων. Η Παγκόσμια Τράπεζα σε δήλωση της ανέφερε πως η εκτελεστική της επιτροπή ενέκρινε χθες νέα χρηματοδότηση 12 δισεκατομμυρίων […]