Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Με μια πανδημία να εξαπλώνεται παγκοσμίως, η ανακάλυψη εμβολίου θα αποτελέσει πολύ σημαντικό νέο. Ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται σωστά στους υποψήφιους παραγωγούς για εμβόλιο COVID-19 που κινούνται με ταχύτητες ρεκόρ, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν παραιτηθεί από τα υπόλοιπα πολλά υποσχόμενα προγράμματα τους. Για το λόγο αυτό υπό υλοποίηση βρίσκονται τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων που θα «τρέξουν» το 2020, εκτός του COVID-19. Η ομάδα ανάλυσης Avalere βοήθησε στην αρχική έρευνα να δημιουργήσει τη λίστα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει υποψήφια φάρμακα για ασθένειες εντελώς χωρίς εμβόλια, όπως ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) και το C. difficile, καθώς και εκδόσεις επόμενης γενιάς των υπαρχόντων ανοσοποιητικών, όπως συνδυασμοί εμβολιασμού μηνιγγίτιδας και πνευμονιοκοκκικά εμβόλια που καλύπτουν έναν ευρύτερο κατάλογο οροτύπων. Εμφανίζουμε επίσης ένα εμβόλιο για HIV σε ένα στάδιο – ένα πεδίο όπου οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να αναπτύξουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σχέδιο, αλλά αντίθετα αντιμετώπισαν οπισθοδρόμηση μετά την αποτυχία. Τα περισσότερα από τα εμβόλια παράγονται σε παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά δύο προγράμματα γρίπης αργού σταδίου από μικρότερες εταιρείες, BiondVax και Novavax, δείχνουν να εξελίσσονται θετικά. Ακόμη: Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία ισχυροποιεί τη θέση της

katalogos.jpg

Πέρα από αυτόν τον κατάλογο, υπάρχει πολύ περισσότερη καινοτομία στις φαρμακευτικές σε όλο τον κόσμο. Τα εμβόλια κυτταρομεγαλοϊού από τη Merck & Co., Fortress Biotech, Hookipa και Moderna βρίσκονται σε δοκιμή φάσης 2 και η Moderna δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μελέτη φάσης 3 σε αυτήν την ασθένεια το επόμενο έτος. Πίσω από τη φάση 3 των προγραμμάτων RSV που επισημαίνονται σε αυτήν την έκθεση, οι GlaxoSmithKline, J&J και Bavarian Nordic προχωρούν επίσης τις δοκιμές τους. Αλλού, το GeoVax έχει εμβόλιο HIV σε προγενέστερο στάδιο, ενώ η Valneva εργάζεται σε μια φάση 2 C. diff. Επιπλέον, νέα εμβόλια Ebola από τη Merck και την Johnson & Johnson κέρδισαν πρόσφατα κανονιστικές εγκρίσεις, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Vaccines.png

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μ. Χρυσοχοΐδης: Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για επάρκεια φαρμάκων στην Ελλάδα

Ν. Γκογκοζώτου: Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Έκτακτα μέτρα για πλημμυροπαθείς - Φάρμακα

ΕΟΠΥΥ: Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλιτεί η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στους πολίτες που είτε έχουν αποκλειστεί, είτε έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

ΦΣΘ: Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων

ΦΣΘ: Στόχος όλων μας οφείλει να είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στο αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο, τη στιγμή που το χρειάζονται και η προστασία της δημόσιας υγείας.