Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Με μια πανδημία να εξαπλώνεται παγκοσμίως, η ανακάλυψη εμβολίου θα αποτελέσει πολύ σημαντικό νέο. Ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται σωστά στους υποψήφιους παραγωγούς για εμβόλιο COVID-19 που κινούνται με ταχύτητες ρεκόρ, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν παραιτηθεί από τα υπόλοιπα πολλά υποσχόμενα προγράμματα τους. Για το λόγο αυτό υπό υλοποίηση βρίσκονται τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων που θα «τρέξουν» το 2020, εκτός του COVID-19. Η ομάδα ανάλυσης Avalere βοήθησε στην αρχική έρευνα να δημιουργήσει τη λίστα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει υποψήφια φάρμακα για ασθένειες εντελώς χωρίς εμβόλια, όπως ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) και το C. difficile, καθώς και εκδόσεις επόμενης γενιάς των υπαρχόντων ανοσοποιητικών, όπως συνδυασμοί εμβολιασμού μηνιγγίτιδας και πνευμονιοκοκκικά εμβόλια που καλύπτουν έναν ευρύτερο κατάλογο οροτύπων. Εμφανίζουμε επίσης ένα εμβόλιο για HIV σε ένα στάδιο – ένα πεδίο όπου οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να αναπτύξουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σχέδιο, αλλά αντίθετα αντιμετώπισαν οπισθοδρόμηση μετά την αποτυχία. Τα περισσότερα από τα εμβόλια παράγονται σε παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά δύο προγράμματα γρίπης αργού σταδίου από μικρότερες εταιρείες, BiondVax και Novavax, δείχνουν να εξελίσσονται θετικά. Ακόμη: Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία ισχυροποιεί τη θέση της

katalogos.jpg

Πέρα από αυτόν τον κατάλογο, υπάρχει πολύ περισσότερη καινοτομία στις φαρμακευτικές σε όλο τον κόσμο. Τα εμβόλια κυτταρομεγαλοϊού από τη Merck & Co., Fortress Biotech, Hookipa και Moderna βρίσκονται σε δοκιμή φάσης 2 και η Moderna δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μελέτη φάσης 3 σε αυτήν την ασθένεια το επόμενο έτος. Πίσω από τη φάση 3 των προγραμμάτων RSV που επισημαίνονται σε αυτήν την έκθεση, οι GlaxoSmithKline, J&J και Bavarian Nordic προχωρούν επίσης τις δοκιμές τους. Αλλού, το GeoVax έχει εμβόλιο HIV σε προγενέστερο στάδιο, ενώ η Valneva εργάζεται σε μια φάση 2 C. diff. Επιπλέον, νέα εμβόλια Ebola από τη Merck και την Johnson & Johnson κέρδισαν πρόσφατα κανονιστικές εγκρίσεις, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Vaccines.png

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Άλμπερτ Μπουρλά : "Τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις"

Θ. Τρύφων: Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ευρωπαϊκό παραγωγικό και ερευνητικό κέντρο για τη φαρμακοβιομηχανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψωρίαση κατά πλάκας : Φάρμακο υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα

Ψωρίαση κατά πλάκας : Φάρμακο υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα Bimekizumab:  2 μελέτες της Φάσης 3 στη Μέτρια ως Σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας δημοσιεύει το New England Journal of Medicine.

EFPIA: Είναι ζωτικής σημασίας η Ευρώπη να συνεχίσει να προασπίζεται την ιατρική καινοτομία

EFPIA: Από την αρχή της κρίσης, η Ευρώπη αποτέλεσε ένα «μηχανοστάσιο» έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας πάνω στην καταπολέμηση της COVID19. Η λύση που δόθηκε και βασίζεται στην έρευνα μας έδωσε τα εργαλεία για την καταπολέμηση της πανδημίας. Μια απάντηση βασισμένη σε ένα πλαίσιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας που ενθάρρυνε τις καινοτόμες βιομηχανίες να εξερευνήσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες. Αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία αυτών των εργαλείων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Απριλίου 2021 ψήφισε κατά της άρσης των πατεντών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέμεινε σταθερή στην στήριξη της καινοτομίας ως βασικό όπλο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Κίνηση-έκπληξη από Μπάιντεν: “Να καταργηθεί η πατέντα των εμβολίων”

«Μνημειώδη στιγμή στη μάχη κατά της Covid-19» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να στηρίξει την άρση της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια.

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Tα φάρμακα παρέχουν εργαστηριακές εκδόσεις που μπορούν να βοηθήσουν αμέσως. Οι συνδυασμοί αντισωμάτων χρησιμοποιούνται τώρα, επειδή ορισμένες παραλλαγές ιών μπορούν να ξεφύγουν μεμονωμένες.