Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Με μια πανδημία να εξαπλώνεται παγκοσμίως, η ανακάλυψη εμβολίου θα αποτελέσει πολύ σημαντικό νέο. Ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται σωστά στους υποψήφιους παραγωγούς για εμβόλιο COVID-19 που κινούνται με ταχύτητες ρεκόρ, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν παραιτηθεί από τα υπόλοιπα πολλά υποσχόμενα προγράμματα τους. Για το λόγο αυτό υπό υλοποίηση βρίσκονται τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων που θα «τρέξουν» το 2020, εκτός του COVID-19. Η ομάδα ανάλυσης Avalere βοήθησε στην αρχική έρευνα να δημιουργήσει τη λίστα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει υποψήφια φάρμακα για ασθένειες εντελώς χωρίς εμβόλια, όπως ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) και το C. difficile, καθώς και εκδόσεις επόμενης γενιάς των υπαρχόντων ανοσοποιητικών, όπως συνδυασμοί εμβολιασμού μηνιγγίτιδας και πνευμονιοκοκκικά εμβόλια που καλύπτουν έναν ευρύτερο κατάλογο οροτύπων. Εμφανίζουμε επίσης ένα εμβόλιο για HIV σε ένα στάδιο – ένα πεδίο όπου οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να αναπτύξουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σχέδιο, αλλά αντίθετα αντιμετώπισαν οπισθοδρόμηση μετά την αποτυχία. Τα περισσότερα από τα εμβόλια παράγονται σε παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά δύο προγράμματα γρίπης αργού σταδίου από μικρότερες εταιρείες, BiondVax και Novavax, δείχνουν να εξελίσσονται θετικά. Ακόμη: Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία ισχυροποιεί τη θέση της

katalogos.jpg

Πέρα από αυτόν τον κατάλογο, υπάρχει πολύ περισσότερη καινοτομία στις φαρμακευτικές σε όλο τον κόσμο. Τα εμβόλια κυτταρομεγαλοϊού από τη Merck & Co., Fortress Biotech, Hookipa και Moderna βρίσκονται σε δοκιμή φάσης 2 και η Moderna δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μελέτη φάσης 3 σε αυτήν την ασθένεια το επόμενο έτος. Πίσω από τη φάση 3 των προγραμμάτων RSV που επισημαίνονται σε αυτήν την έκθεση, οι GlaxoSmithKline, J&J και Bavarian Nordic προχωρούν επίσης τις δοκιμές τους. Αλλού, το GeoVax έχει εμβόλιο HIV σε προγενέστερο στάδιο, ενώ η Valneva εργάζεται σε μια φάση 2 C. diff. Επιπλέον, νέα εμβόλια Ebola από τη Merck και την Johnson & Johnson κέρδισαν πρόσφατα κανονιστικές εγκρίσεις, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Vaccines.png

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

70% επιτυχία για το νέο εμβόλιο της Οξφόρδης

Τα επόμενα βήματα για να φτάσουν τα εμβόλια στους παραλήπτες τους

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του. Ο Albert Bourla δήλωσε στο Sky News ότι η ανακάλυψη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  ήταν η “πιο λαμπρή μέρα” της ζωής του. Ο γενικός διευθυντής στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News είπε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από […]

Στιγμή ορόσημο στην ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου της Moderna

Αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη από την ενδιάμεση ανάλυση της Φάσης 3 της δοκιμής μας προσφέρει την πρώτη κλινική επικύρωση ότι το εμβόλιό μας μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από COVID-19 και να προλάβει την βαριάς μορφής νόσηση,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Εμβόλιο στα αρχικά στάδια κλινικών δοκιμών ετοιμάζει Γερμανική φαρμακευτική εταιρεία

Το εμβόλιο της Curevac βρίσκεται επί του παρόντος στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών και δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί εάν τελικά θα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Ούτε η ανάπτυξη του δραστικού συστατικού των εταιρειών Biontech και Pfizer έχει όμως ακόμη ολοκληρωθεί.