Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Γυναίκες ορμόνες: Πώς οι γυναίκες μπορούν να εξισορροπήσουν φυσικά τις ορμόνες τους;

Γυναίκες ορμόνες: Πώς οι γυναίκες μπορούν να εξισορροπήσουν φυσικά τις ορμόνες τους;

Γυναίκες ορμόνες: Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι το θεμέλιο ενός δυνατού, υγιούς ατόμου που είναι τόσο πνευματικά όσο και σωματικά ικανό

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι το θεμέλιο ενός δυνατού, υγιούς ατόμου που είναι τόσο πνευματικά όσο και σωματικά ικανό. Απαιτεί μια ισορροπημένη διατροφή, συχνή άσκηση και αποτελεσματικές συμβουλές διαχείρισης του άγχους. Ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μια αλλαγή τρόπου ζωής μπορεί να επηρεάσει την υγεία κάποιου είναι μέσω της ορμονικής ανισορροπίας. Ορμονικές ανισορροπίες μπορεί να εμφανιστούν τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες με την πάροδο του χρόνου. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ορμονική ανισορροπία λόγω του γεγονότος ότι τα ενδοκρινικά τους συστήματα είναι ελαφρώς διαφορετικά από αυτά των ανδρών. Λόγω των κακών επιλογών διατροφής και τρόπου ζωής που γίνονται στις μέρες μας, η ανισορροπία των ορμονών είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Οι ορμονικές διακυμάνσεις οποιουδήποτε είδους μπορεί να έχουν συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου στρες στο σώμα. Μια ορμονική ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα που οδηγούν σε επιδείνωση των συμπτωμάτων με την πάροδο του χρόνου.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση των επιπέδων των ορμονών

Το μεγαλύτερο προειδοποιητικό σημάδι είναι μια ανθυγιεινή διατροφή που στερείται διατροφής. Η κατανάλωση υγιεινών, καλά ισορροπημένων γευμάτων βοηθά στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας. Το σώμα χρειάζεται ορισμένα μακροθρεπτικά συστατικά, όπως υδατάνθρακες και λίπη, εκτός από πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες, σε μια ισορροπημένη διατροφή. Ένας αυξημένος κίνδυνος να γίνετε υπέρβαροι ή λιποβαρείς μπορεί να προκύψει από ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Οι γυναίκες με υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι πιο επιρρεπείς σε ορμονικές ανισορροπίες από εκείνες με χαμηλότερο ΔΜΣ. Η διατήρηση ενός υγιούς ΔΜΣ μέσω μιας καλής διατροφής είναι απαραίτητη για την πρόληψη προβλημάτων όπως η εμμηνορροϊκή δυσλειτουργία και η ανωορρηξία, που προκαλούνται από ορμονικές ανισορροπίες.

Ανακύκλωση σπόρων

Για να βοηθήσετε τις ορμόνες σας να λειτουργήσουν σωστά, δοκιμάστε την ανακύκλωση των σπόρων. Η κατανάλωση τεσσάρων διαφορετικών τύπων σπόρων – κολοκυθόσποροι, λιναρόσποροι, σουσάμι και ηλιόσποροι – είναι η μέθοδος. Περιλαμβάνει δύο στάδια:

  • Μέσα στις πρώτες 15 ημέρες του κύκλου, καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο και κολοκυθόσπορους. Το σουσάμι και οι ηλιόσποροι πρέπει να καταναλωθούν στη δεύτερη φάση, 1 κουταλάκι του γλυκού το καθένα, ολόκληρο και ωμό. Αυτοί οι σπόροι βοηθούν τον θυρεοειδή αδένα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ψευδάργυρο και σελήνιο. Συνιστάται να προσθέτετε αυτές τις σκόνες σπόρων στα κανονικά σας γεύματα για να βοηθήσετε.

Μειώστε τα επίπεδα στρες

Η κορτιζόλη, μια ορμόνη που απελευθερώνεται από το στρες πιστεύεται ότι είναι φυσιολογική καθώς ρυθμίζει ένα ποικίλο φάσμα ζωτικών διεργασιών σε όλο το σώμα, αναγκάζοντας το σώμα να μπει σε λειτουργία πτήσης ή μάχης όταν απελευθερώνεται υπερβολικά. Το σώμα χρειάζεται λιγότερη κορτιζόλη, αλλά όταν απελευθερώνεται υπερβολικά λόγω στρες, διαταράσσει την ορμονική ισορροπία. Περαιτέρω συνέπειες περιλαμβάνουν παχυσαρκία, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, κόπωση και αϋπνία. Η αύξηση των ορμονών του στρες μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ξεκινήστε την προπόνηση

Μια θρεπτική, ισορροπημένη διατροφή και προπόνηση είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η προπόνηση βοηθά στην αύξηση των επιπέδων του μεταβολισμού στο σώμα, γεγονός που προάγει την καύση θερμίδων και βοηθά στη διαχείριση του βάρους, υποστηρίζοντας τη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας. Η ενσωμάτωση σωματικών δραστηριοτήτων στη ρουτίνα σας είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να διατηρήσετε φυσιολογικά επίπεδα ινσουλίνης και να εξισορροπήσετε τις ορμόνες του στρες.

Καταναλώστε περισσότερα προβιοτικά

Το πεπτικό σύστημα ή το έντερο εκκρίνει μεγάλο αριθμό ορμονών. Είναι απαραίτητο να φροντίζετε το έντερο, καθώς η κακή πέψη και η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσουν σε ορμονικές ανωμαλίες. Το σύνδρομο του διαρρέοντος εντέρου μπορεί να αποφευχθεί με την ύπαρξη αρκετών ευεργετικών μικροοργανισμών στο έντερο. Αυτή τη διαδικασία βοηθούν τα προβιοτικά γεύματα. Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση που είναι εύκολο να παρασκευαστούν στο σπίτι και είναι εξαιρετικά για την υγεία του εντέρου περιλαμβάνουν το τυρόπηγμα, το βουτυρόγαλα, το νερό kanji και τον ζωμό των οστών.

Μια ζωτική πτυχή της διατήρησης της υγείας κάποιου είναι η ορμονική ισορροπία. Ειδικότερα, για τις γυναίκες, μια ορμονική ανισορροπία μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη γενική ευημερία. Ακόμα κι αν υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας μας και του περιβάλλοντος, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο ορμονικής ανισορροπίας κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες και στον τρόπο ζωής μας. Ωστόσο, για τις γυναίκες που είναι έγκυες ή προσπαθούν να μείνουν έγκυες, η κατανόηση του τρόπου ρύθμισης των ορμονών είναι ακόμη πιο σημαντική. Όταν προσπαθούν να συλλάβουν, είναι πολύ σημαντικό να επισκεφτούν έναν γιατρό. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να υποβληθείτε σε προληπτικούς ελέγχους υγείας. Αυτές οι εξετάσεις υγείας παρέχουν μια πλήρη αναφορά για την υγεία σας, επιτρέποντάς σας να λάβετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να βελτιώσετε την ευημερία σας και να κρατήσετε μακριά μια σειρά από παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θυρεοειδής: Ένας ζωτικός αδένας για τη συνολική υγεία

Συγκλονιστικοί λόγοι για την πρώιμη εφηβεία στα παιδιά

Γιατί είναι δύσκολη η απώλεια βάρους μετά τον τοκετό;

Παράγοντες κινδύνου της ρευματοειδούς αρθρίτιδας που επηρεάζουν μόνο τις γυναίκες

Διατροφικές επιλογές για την υποστήριξη των γυναικείων ορμονών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες είναι οι ιδανικές στασεις σεξ που δεν είναι επίπονες για τους μυς;

Σεξ στάσεις: Η διατήρηση μιας ενεργούς σεξουαλικής ζωής είναι μια σημαντική πτυχή της συνολικής ευεξίας, αλλά είναι σημαντικό να αποφύγετε μυϊκές καταπονήσεις και τραβήγματα που μπορεί να προκύψουν από άβολες ή επίπονες στάσεις.

Συμβουλές σεξ για ένα ξεχωριστό ραντεβού

Sex tips: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να ενισχύσετε την οικειότητα και την απόλαυση του ιδιαίτερου ραντεβού σας, δημιουργώντας αναμνήσεις και ενισχύοντας τη σύνδεσή σας με τον σύντροφό σας.

Τα οφέλη μιας γεμάτης σεξουαλικής ζωής που συχνά παραβλέπουμε

Με την υιοθέτηση μιας πιο ολιστικής άποψης για το σεξ, γίνεται σαφές ότι δεν αφορά μόνο την ίδια τη σωματική πράξη, αλλά και τη δημιουργία μιας βαθύτερης σχέσης με τον εαυτό του και τον σύντροφό του.

Close Icon