Ψυχική Υγεία

Σχέση παιδιά: Είναι καλό να μένουν οι γονείς μαζί για τα παιδιά;

Σχέση παιδιά: Είναι καλό να μένουν οι γονείς μαζί για τα παιδιά;

Σχέση παιδιά: Τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους. Συνιστάται στους γονείς να είναι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς με τα παιδιά τους, αλλά να ζητούν συμβουλές από επαγγελματίες για το πόσα να αποκαλύπτουν με βάση το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού.

Η σχέση δεν λειτουργεί πια, είσαι μίζερη και η αγάπη έχει φύγει. Ήρθε η ώρα να χωρίσουμε, σωστά; Για ζευγάρια με παιδιά, δεν είναι πάντα τόσο ασπρόμαυρο. Αλλά το να μείνουμε για τα παιδιά που τους δίνουμε είναι μια πυρηνική οικογένεια ή μια θυσία που κάνει περισσότερο κακό παρά καλό; Η σύμβουλος Σχέσεων της Αυστραλίας, Fiona Bennett, λέει ότι τα ζευγάρια με παιδιά συχνά προσπαθούν περισσότερο να σώσουν τη σχέση τους από εκείνα που δεν έχουν. “Μπορούν να αισθάνονται ότι είναι προς το συμφέρον των παιδιών όσον αφορά την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τον καλό χρόνο και με τους δύο γονείς”, λέει η κ. Bennett. “Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων πιστεύουν ότι αν μπορούν να δουλέψουν πάνω σε αυτό και να το φέρουν σε μια αρκετά υγιή κατάσταση στη σχέση τους, ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά.”

Η ευτυχία των παιδιών στο προσκήνιο

Η παιδοψυχολόγος Kimberley O’Brien λέει ότι οι γονείς που προσποιούνται στα παιδιά τους ότι η σχέση δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μπορεί να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους. “Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα σε αλλαγές σε πράγματα όπως ο τόνος της φωνής και τα επίπεδα άγχους των γονιών”, λέει ο Δρ O’Brien της The Quirky Kid Clinic. Αυτή δεν είναι μια ειλικρινής οικογενειακή δυναμική [και] θα μπορούσε να τους αναγκάσει να αμφισβητήσουν πράγματα αργότερα στη ζωή τους.

Τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους, λέει η ψυχολόγος Kimberley O’Brien. Συνιστά στους γονείς να είναι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς με τα παιδιά τους, αλλά να ζητούν συμβουλές από επαγγελματίες για το πόσα να αποκαλύπτουν με βάση το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού. Σύμφωνα με τον Δρ O’Brien, η πλειονότητα των παιδιών με πρόσφατα χωρισμένους γονείς εύχονται η μαμά και ο μπαμπάς να ξανασμίξουν. “Ακόμα και όταν οι γονείς συναναστρέφονται και προσπαθούν να κάνουν έναν φιλικό χωρισμό, “συνειδητή αποσύνδεση” όπως λένε… στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά θέλουν απλώς οι γονείς τους να είναι μαζί”, είπε. Λέει ότι είναι μια διαδικασία πένθους που τα περισσότερα παιδιά περνούν τελικά. Τελικά, λέει, οι γονείς πρέπει να αναλογιστούν το κόστος της εγκατάλειψης της δικής τους ευτυχίας. “Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς … συμβιβάζονται 10 χρόνια από τη δική τους ευτυχία για να μείνουν μαζί, αλλά είναι πράγματι κάτι για το οποίο το παιδί θα είναι ευγνώμων;”

Ως δικηγόρος διαζυγίων, η Kasey Fox δεν συνιστά στους γονείς να μείνουν μαζί για χάρη των παιδιών.Ο 34χρονος Καμπέραν λέει ότι παρόλο που δεν υπήρχαν καβγάδες στο σπίτι, η έλλειψη στοργής έκανε προφανές ότι “απλώς δεν προορίζονταν ο ένας για τον άλλον”. Είναι μία πράξη που κρατά πίσω τους γονείς, αλλά και τα παιδιά. Η έλλειψη στοργής και ευαισθησίας μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα στα παιδιά, κυρίως ψυχικά τραύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσθέστε στη ζωή σας φίλους!

Η φωνή της μαμάς χάνει την "πρωτοκαθεδρία" της στην εφηβεία - Μελέτη

Πώς μπορεί η μαγειρική να βοηθήσει την ψυχική μας υγεία;

Πώς επηρεάζονται οι αδελφικές σχέσεις σε μικρή ηλικία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.