Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σχέσεις: Μιλήστε με τον σύντροφό σας για την ερωτική σας επαφή

Σεξ σχέσεις: Μιλήστε με τον σύντροφό σας για την ερωτική σας επαφή

Σεξ σχέσεις: Όταν βρισκόμαστε σε μία σχέση, είναι καλό να συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν. Ένα από αυτά μπορεί να είναι η ερωτική επαφή. Αν δε ξέρετε πώς να ξεκινήσετε τη συζήτηση, διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν!

Όλοι αξίζουν να νιώθουν σεξουαλικά ικανοποιημένοι και για όσους έχουν σχέσεις, γνωρίζουμε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση συνδέεται με τη συνολική ικανοποίηση από τη σχέση. Επομένως, εάν αυτό είναι κάτι που έχετε στο μυαλό σας, να ξέρετε ότι αξίζει να το αναφέρετε στον σύντροφό σας. Υπάρχουν επίσης τρόποι για να προσεγγίσετε αυτή τη συνομιλία – και τις αμοιβαίες προσπάθειες που πρέπει να ακολουθήσουν – με μια αίσθηση συντροφικότητας, φροντίδας και περιέργειας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου εάν θέλετε να ζητήσετε περισσότερο σεξ από τον σύντροφό σας.

Φροντίστε τη σεξουαλική σας ζωή

  • Ανοίξτε διάλογο και επικοινωνήστε ότι θέλετε να κάνετε σεξ πιο συχνά. Ενημερώστε τον ότι θα θέλατε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη σεξουαλική σας ζωή ως ζευγάρι και πώς νιώθετε και οι δύο γι’ αυτήν. Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, πείτε του ότι θέλετε να κάνετε σεξ πιο συχνά και ρωτήστε τον τι πιστεύει για αυτό.
  • Προσεγγίστε την κατάσταση ως ομάδα. Όταν αντιμετωπίζουν ένα ζήτημα όπως τα διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας, τα ζευγάρια συχνά ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Όταν βλέπετε ο ένας τον άλλον ως εκπροσώπους των αντίπαλων πλευρών, μετατρέπετε το θέμα σε αγώνα εξουσίας που ένας από εσάς πρέπει να «κερδίσει» και ένας από εσάς πρέπει να «χάσει». Αντίθετα, σκεφτείτε τους εαυτούς σας ως συμπαίκτες που αντιμετωπίζουν μια κοινή πρόκληση. Και το σημαντικότερο, μην βάζετε στόχο να κάνετε σεξ ορισμένες φορές το μήνα. Ο στόχος θα πρέπει απλώς να είναι η αμοιβαία επένδυση του χρόνου και της προσπάθειας για τη συνδημιουργία μιας σεξουαλικής ζωής που να αισθάνεται καλά και για τους δύο ανθρώπους. Μετατρέψτε αυτό το κομμάτι της ζωής σας σε κάτι που εργάζεστε μαζί.
  • Σκεφτείτε τι μπορεί να βελτιωθεί για τον σύντροφό σας. Ακόμα κι αν είστε αυτός που φέρνει μια ανάγκη, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τις ανάγκες του συντρόφου σας ταυτόχρονα. Θυμηθείτε, το σεξ είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι μόνο και μόνο επειδή είναι διασκεδαστικό και αισθάνονται καλά. Εάν το σεξ δεν είναι τόσο διασκεδαστικό για κάποιον, τότε δεν αποτελεί έκπληξη που δεν θα ενδιαφερόταν τόσο για αυτό.  Ρωτήστε τον σύντροφό σας τι του αρέσει, τι μπορεί να τον αγχώνει και ανακουφίστε τον από τις αρνητικές σκέψεις.

  • Αφαιρέστε την πίεση που νιώθετε. Είναι σημαντικό να μην πιέζετε ποτέ τον σύντροφό σας σε τίποτα. Πρέπει να είναι χαρούμενοι που κάνουν σεξ μαζί σας, όχι να τους εξαναγκάζετε ή να του ενοχοποιείτε να το κάνουν. Εάν υπάρχει συνεχής ένταση ή αγανάκτηση κάθε φορά που προσπαθείτε να κάνετε σεξ, αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να υπάρξει μια άλλη συζήτηση για το τι συμβαίνει. Τι ενοχλεί τον σύντροφό σας και τι πρέπει να αλλάξει για να τον κάνει πιο άνετο; Αποκτήστε μερικές σεξουαλικές εμπειρίες που περιλαμβάνουν απλώς κάποια βαθιά διασκέδαση και το χάδι. Μην ανησυχείτε για τον οργασμό κάθε φορά. Απλώς επικεντρωθείτε στη δημιουργία στιγμών οικειότητας, ερωτισμού και διασκέδασης χωρίς να χρειάζεται η πίεση να οδηγεί σε μια συγκεκριμένη πράξη κάθε φορά. Αυτό θα βοηθήσει τη σύντροφό σας να νιώσει ότι μπορεί να μπει στα νερά μιας σεξουαλικής εμπειρίας χωρίς να αισθάνεται πίεση να «ακολουθήσει» κάθε φορά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναζωπυρώστε τη σχέση σας μετά το πρώτο παιδί

Τι είναι το Swinging και γιατί πολλοί το προτιμούν;

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις σεξ για να μείνετε έγκυος;

Τι σημαίνει η γκρίζα ασεξουαλικότητα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Από το 2010 έως το 2021 παρατηρήθηκε 125% αύξηση

Υπέρταση εγκυμοσύνη: Υπήρξε μια αύξηση στις υπερτασικές διαταραχές της εγκυμοσύνης και στους περισσότερους σχετικούς παράγοντες κινδύνου μεταξύ 2010 και 2021 συνολικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό εγκύων των ΗΠΑ.

Δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ψηφιακοί οίκοι ανοχής

Ψηφιακοί οίκοι ανοχής: Οι εργαζόμενοι του σεξ πρέπει τώρα να ανταγωνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο πρωτοπορεί στο μέλλον του σεξ.

Close Icon