Ψυχική Υγεία

Καινούργια σχέση: Πώς να μπεις σε καινούργια σχέση μετά από μια μακροχρόνια;

Καινούργια σχέση: Πώς να μπεις σε καινούργια σχέση μετά από μια μακροχρόνια;

Καινούργια σχέση: Στον απόηχο ενός επώδυνου χωρισμού, μια νέα σχέση μπορεί να φαίνεται δελεαστική

Στον απόηχο ενός επώδυνου χωρισμού, μια νέα σχέση μπορεί να φαίνεται δελεαστική. Ωστόσο, αν κάνετε τη σχέση με πολύ γρήγορο ρυθμό ή αποτύχετε να ελέγξετε προσεκτικά το νέο σας ρομαντικό ενδιαφέρον, θα μπορούσατε να καταλήξετε με αναβολή συναισθηματικής θεραπείας και περαιτέρω απογοήτευση. Το να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να γνωρίσετε ξανά τον εαυτό σας ως ελεύθερο άτομο θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε να προχωρήσετε σε μια σχέση με υγιή τρόπο.

Οι χωρισμοί μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση του εαυτού σας, οδηγώντας σε αισθήματα αβεβαιότητας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αντισταθείτε στο να πηδήξετε σε μια νέα σχέση για να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας Gary Lewandowski και τη σύμβουλο συνομήλικων Miranda E. Bobrowski.  Ιδιαίτερα αν η προηγούμενη σχέση σας κράτησε χρόνια, μπορεί να αισθανθείτε αρχικά σαν το μισό του συνόλου. Ανακτήστε την ατομική σας ταυτότητα ασχολούμενοι με τα χόμπι που απολαμβάνατε πριν από τη σχέση σας ή δοκιμάζοντας νέα.

Οι πιο σταθερές σχέσεις είναι εκείνες στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι σταθερά αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που βρήκαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι και του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, Mark A. Fine και Jennifer A. Sacher, αντίστοιχα. Το άρθρο «Journal of Social and Clinical Psychology» «Predictors of Distress After Relationship Termination Among Dating Couples» περιγράφει ότι η δέσμευση απαιτεί και τα δύο άτομα να θέλουν να διατηρήσουν τη σχέση ζωντανή και να αισθάνονται βαθιά δεμένα το ένα με το άλλο. Η βιασύνη με κάποιον νέο δεν θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε μια υγιή προσκόλληση στο νέο άτομο και θα υπονομεύσει τη σταθερότητα της νέας σχέσης.

Μπαίνοντας γρήγορα σε καινούργια σχέση

Το να μπείτε γρήγορα σε μια νέα σχέση μπορεί να σημαίνει ότι θα καταλήξετε με κάποιον που επίσης δυσκολεύεται συναισθηματικά. Μια γνωστή ψυχοθεραπεύτρια επισημαίνει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό, ότι ενάντια στον γνωστό αφορισμό, τα likes τείνουν να ελκύουν. Σε παρόμοια κατάσταση η O’Mara συμβουλεύει να μην βγαίνεις με κάποιον που σε ελκύει όταν βρίσκεσαι σε χαμηλά επίπεδα, καθώς αυτό το άτομο μπορεί να μην υποστηρίζει τη συναισθηματική πρόοδο που κάνεις. Ανεξάρτητα από το ποιος σταμάτησε τα πράγματα, πρέπει να θρηνήσετε τη χαμένη σας σχέση. Η O’Mara προτείνει ότι το πολύ γρήγορο ραντεβού μετά τον χωρισμό μπορεί να σας κλέψει τον τόσο απαραίτητο χρόνο για να επεξεργαστείτε τη λύπη, τη σύγχυση και άλλα στενοχωρημένα συναισθήματά σας. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε τη θλίψη σας στο πλαίσιο της νέας σας σχέσης, φέρνοντας άσχετα ζητήματα σε αυτήν. Οποιεσδήποτε μελλοντικές σχέσεις θα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας εάν έχετε αντιμετωπίσει τα συναισθήματά σας από την προηγούμενη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφυπνίστε τον έρωτα στη σχέση σας

Κάντε τη σχέση από απόσταση να πετύχει!

Tips για να ξεπεράσετε γρήγορα τον πρώην σας

Χρησιμοποιήστε το σώμα σας για να φλερτάρετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατανοήστε τις ψυχικές διαταραχές και ενισχύστε την θεραπεία σας

Ψυχική διαταραχή: Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με μια ψυχική διαταραχή, να θυμάστε ότι η αναζήτηση θεραπείας είναι ένα γενναίο και σημαντικό βήμα προς τη θεραπεία και την ανάρρωση.

Πώς η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει και την ψυχική σας υγεία;

Άσκηση βελτίωση: Ο κόσμος έχει γίνει τόσο ανταγωνιστικός, η ζωή μας με γρήγορους ρυθμούς δεν μας δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε και να πάρουμε μια ανάσα, και να προσθέσουμε σε αυτό το αμέτρητο άγχος όλο αυτό έχει σωρευτική επίδραση στην υγεία σας.