Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Προσδόκιμο ζωής: Αυτές οι συνήθειες ύπνου μπορούν να σας προσφέρουν μακροζωία

Προσδόκιμο ζωής: Αυτές οι συνήθειες ύπνου μπορούν να σας προσφέρουν μακροζωία

Προσδόκιμο ζωής: Ο επαρκής ύπνος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα ζήσετε μια μακρά, ευτυχισμένη ζωή. 

Δεν αισθανόμαστε καλά όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά. Όμως, η στέρηση ύπνου συνδέεται επίσης με σοβαρές χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη και της εξασθενημένης ανοσοποιητικής λειτουργίας. Επίσης, θέτει σε κίνδυνο την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε το άγχος. Η επιρροή του ύπνου δεν σταματά εκεί. Έρευνες δείχνουν ότι οι κακές συνήθειες ύπνου έχουν βρεθεί ότι συντομεύουν τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου. Είναι απαραίτητο να έχετε αρκετό ποιοτικό ύπνο. Αν και δεν μπορεί να υποσχεθεί μακροζωία, κρατά τις ζωτικές σωματικές σας διαδικασίες όπως θα έπρεπε.

Ας μιλήσουμε για το ποιες συνήθειες ύπνου πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα σας απόψε. Σωματικά, ο ύπνος βοηθά το σώμα σας να επανορθωθεί, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των οργάνων και των κυττάρων. Επίσης αναπτύσσει ιστούς και απελευθερώνει ορμόνες που βοηθούν στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση του σώματος. Μια άλλη βασική λειτουργία που επιτρέπει στον ύπνο να κάνει το σώμα είναι να καταπολεμήσει την ασθένεια. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνει κυτοκίνες, μια μικρή πρωτεΐνη που μειώνει τη φλεγμονή ή τη μόλυνση.

3 συνήθειες ύπνου που πρέπει να εφαρμόσετε αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο

Πολλά συμβαίνουν κατά τον ύπνο, τα οποία είναι απαραίτητα για τη συνολική υγεία. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές ύπνου για να βεβαιωθείτε ότι είστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς.

Κοιμηθείτε για περίπου 7 ώρες τη νύχτα

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά. Σύμφωνα με το CDC, οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται κατά μέσο όρο 7 ή περισσότερες ώρες κάθε βράδυ. Δεν θα κάνει μόνο οποιοδήποτε είδος ύπνου. πρέπει να είναι αδιάκοπη και ξεκούραστη. Θέλετε να κοιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο βαθύς ύπνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια, καθώς δίνει στον εγκέφαλο και το σώμα σας την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ανακάμψουν από την ημέρα. Εντάξει, επομένως δεν μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του ύπνου σας. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε ενώ είστε ξύπνιοι για να προετοιμαστείτε για να προχωρήσετε με επιτυχία στα στάδια ύπνου και να λάβετε το όριο για βαθύ ύπνο.

  • Αποφύγετε την καφεΐνη 6 ώρες πριν τον ύπνο: Είναι καλύτερο να διατηρήσετε την κατανάλωση καφεΐνης το πρωί και νωρίς το απόγευμα. Σταματήστε να το πίνετε περίπου 4 με 6 ώρες πριν τον ύπνο σας, ώστε να μην επηρεάσει την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε.
  • Μην πίνετε αλκοόλ πριν τον ύπνο: Για μερικούς ανθρώπους, το αλκοόλ μπορεί να τους χαλαρώσει αρκετά ώστε να αποκοιμηθούν εύκολα. Ωστόσο, αυτή η ευδαιμονία δεν διαρκεί. Το αλκοόλ είναι ένα κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος που ηρεμεί τα διεγερτικά νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο. Καθώς το σώμα σας μεταβολίζει το αλκοόλ, αυτά τα κύτταρα αναπηδούν και ξυπνάτε.
  • Επενδύστε στα απαραίτητα για τον ύπνο: Για να έχετε τον καλύτερο ύπνο, βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι ένα πραγματικό καταφύγιο ύπνου. Από τα κλινοσκεπάσματα μέχρι το στρώμα σας μέχρι τις κουρτίνες συσκότισης, το να κάνετε τις σωστές επιλογές για τις ανάγκες του ύπνου σας έχει σημασία.
  • Ασκηθείτε λίγες ώρες πριν τον ύπνο: Ο χρόνος της προπόνησής σας καθορίζει εν μέρει πόσο καλά θα κοιμηθείτε. Οι έντονες ασκήσεις γενικά δεν πρέπει να εκτελούνται ακριβώς πριν τον ύπνο, καθώς αυξάνουν τον καρδιακό σας ρυθμό και διεγείρουν το νευρικό σας σύστημα, δυσκολεύοντας τον ύπνο. Είναι καλύτερο να κρατάτε τις έντονες προπονήσεις σας τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Τούτου λεχθέντος, οι συνεδρίες γιόγκα χαμηλού αντίκτυπου μπορούν να πραγματοποιηθούν ακριβώς πριν τον ύπνο, καθώς μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.
  • Προσπαθήστε να διαχειριστείτε το άγχος: Το άγχος μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την ικανότητά σας να κοιμάστε. Για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα άγχους πριν τον ύπνο, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή διαλογισμού ή κοιμηθείτε με μια βαριά κουβέρτα για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα άγχους πριν τον ύπνο.

Αντιμετωπίστε την άπνοια ύπνου σας

Θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι δεν λαμβάνουν θεραπεία για την άπνοια ύπνου τους. το καταλαβαίνω. Οι μάσκες μπορεί να είναι άβολες και η άντληση του μηχανήματος μπορεί να κρατήσει τον σύντροφό σας σε εγρήγορση. Αλλά δεν πρέπει να αγνοήσετε την άπνοια ύπνου σας. Η φύση της υπνικής άπνοιας δεν θα σας αφήσει να κοιμηθείτε καλά χωρίς θεραπεία. Όταν έχετε άπνοια ύπνου, σταματάτε στιγμιαία να αναπνέετε ενώ κοιμάστε επειδή οι μύες του λαιμού σας χαλαρώνουν πάρα πολύ και φράζουν τους αεραγωγούς σας. Ως αποτέλεσμα, ξυπνάς.

Μπορεί να συμβεί λίγες φορές ή εκατοντάδες φορές κάθε βράδυ. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό κοιμάστε με υπνική άπνοια χωρίς θεραπεία, δεν αισθάνεστε ποτέ ξεκούραστοι. Μελέτες έχουν δείξει ότι η άπνοια ύπνου μπορεί να συμβάλει σε μια «μεγαλύτερη» βιολογική ηλικία και στην επιτάχυνση της γήρανσης. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι συμβάλλει σε χρόνιες παθήσεις όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό. Η αναζήτηση θεραπείας για την υπνική άπνοια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παθήσεων υγείας και να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα.

Επιμείνετε στη ρουτίνα ύπνου σας

Παρατηρείτε ποτέ ότι κουράζεστε την ίδια ώρα κάθε βράδυ; Αυτό για έναν πολύ καλό λόγο. Το σώμα μας έχει έναν φυσικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης που ονομάζεται κιρκάδιος ρυθμός. Είναι αυτό που μας βοηθάει να χαλαρώσουμε αρκετά ώστε να κοιμηθούμε πλημμυρίζοντας τον εγκέφαλό μας με μελατονίνη. Η διατήρηση της ίδιας ώρας ύπνου και αφύπνισης βοηθά να διατηρήσετε τον κιρκάδιο ρυθμό σας ευθυγραμμισμένο.

Ένας διαταραγμένος κιρκάδιος ρυθμός θα σας κάνει να νιώθετε υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και προβλήματα συγκέντρωσης. Όσο πιο συχνά μπορείτε, προσπαθήστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ναι, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Ο ύπνος είναι το βοήθεια της υγείας μας. Ο επαρκής ύπνος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα ζήσετε μια μακρά, ευτυχισμένη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για ποιο λόγο κοιμάστε υπερβολικά;

5 από τις καλύτερες και πιο εύκολες στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Ποιες είναι οι καλύτερες θέσεις ύπνου για να μεγιστοποιήσετε τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Πώς να κοιμάστε καλύτερα το βράδυ για να είστε ξεκούραστοι την επόμενη μέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Εγκεφαλική φλεγμονή και βλάβη στο DNA

Μακροπρόθεσμη μνήμη: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine, ανακάλυψαν ότι η φλεγμονή στον εγκέφαλο που προκαλείται από την ανοσολογική απόκριση σε τραυματισμό ή μόλυνση μπορεί να πυροδοτήσει έναν καταρράκτη γεγονότων που οδηγεί στο σχηματισμό μακροπρόθεσμων αναμνήσεων.

Μια σπάνια μορφή βρεφικής επιληψίας

Σύνδρομο Dravet: Οι υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης και υποστήριξης, όπως η φυσικοθεραπεία, η εργοθεραπεία και η λογοθεραπεία, μπορούν επίσης να είναι ωφέλιμες για παιδιά με σύνδρομο Dravet.

Έχετε αντικαταστήσει μια άρθρωση; Μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αυξηθεί μετά από χημειοθεραπεία

Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Close Icon