Αυτοφροντίδα

Ύπνος: 5 από τις καλύτερες και πιο εύκολες στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Ύπνος: 5 από τις καλύτερες και πιο εύκολες στάσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Ύπνος: Γιόγκα για καλύτερο ύπνο για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αποκοιμηθούν.

Ένα από τα πιο κρίσιμα πράγματα που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για να λειτουργεί σωστά είναι ο ύπνος. Μπορείτε να διατηρήσετε ένα υγιές επίπεδο σωματικής δραστηριότητας μαζί με καλή διατροφή, ύπνο και ξεκούραση. Ένα άτομο που δεν κοιμάται μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά ιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα. Για ξεκούραση και ανανέωση, ο ύπνος είναι απαραίτητος για πολλά από τα βασικά μας όργανα. Χωρίς αυτή την πιο ζωτική άσκηση στη ζωή μας, μπορεί να αναπτύξουμε μια σειρά από σοβαρές ασθένειες, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα ή ακόμα και ανεπάρκεια οργάνων.

Pawanmuktasana

Ξαπλώστε ανάσκελα ή σε ύπτια θέση με τα χέρια στο πλάι. Εκπνεύστε καθώς τοποθετείτε τους μηρούς σας στο στομάχι σας και σηκώνετε τα γόνατά σας στο στήθος σας. Εισπνεύστε βαθιά και καθώς εκπνέετε, σηκώστε το κεφάλι σας από το πάτωμα μέχρι να ακουμπήσει στα γόνατά σας. Διατηρήστε αυτή τη στάση ενώ παίρνετε αργές, βαθιές αναπνοές μέσα και έξω. Για να επιστρέψετε στην αρχική θέση μετά την απελευθέρωση της στάσης, κατεβάστε πρώτα το κεφάλι σας και μετά τα πόδια σας. Σταματήστε και χαλαρώστε μετά από δύο ή τρεις γύρους.

Manduka Asana – Βάτραχος πόζα

Καθώς κάθεστε στη Vajrasana, απλώστε τα χέρια σας μπροστά σας. Καθώς σφίγγετε τη γροθιά σας, τα υπόλοιπα τέσσερα δάχτυλά σας θα πρέπει να τοποθετούνται πάνω από τους αντίχειρές σας. Λυγίστε τα χέρια σας στους αγκώνες και βάλτε τις γροθιές σας πάνω από τον αφαλό σας. Θα πρέπει να έχετε το πάνω μέρος του σώματός σας σκυμμένο και πάνω από το κάτω μέρος του σώματός σας. Ανυπομονείτε ενώ επεκτείνετε το λαιμό σας.

Shalabasana (Πόζα Locust)

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή στο (Purak), κρατήστε την για μια στιγμή (Kumbakh) και στη συνέχεια τραβήξτε τα πόδια σας προς τα επάνω μαζί με τα πόδια σας ενωμένα και τα γόνατα ίσια. Βάλτε το μέτωπό σας ή το πηγούνι σας στο έδαφος. Δέκα δευτερόλεπτα στη θέση, κρατήστε το και μετά χαμηλώστε αργά τα πόδια σας. Εκπνεύστε μετά από αυτό (Rechak). Αυτή η άσκηση αναπνοής έχει θεραπευτικά οφέλη.

Πόζα Cobra (Bhujangasana)

Ενώ ξαπλώνετε με το στομάχι σας, τοποθετήστε τις παλάμες σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Κρατήστε και τα δύο σας πόδια μαζί και στο έδαφος. Θα πρέπει να σηκώσετε το κεφάλι, τους ώμους και το στήθος σας σε γωνία 30 μοιρών αφού πάρετε μια βαθιά αναπνοή (Purak) και κρατήστε την για λίγο (Kumbakh). Βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι σας είναι ελαφρώς ανασηκωμένο από το πάτωμα, οι ώμοι σας είναι φαρδιοί και ο αφαλός σας είναι ακόμα στο πάτωμα. Η πίεση στα δάχτυλα των ποδιών σας ανοίγει τα κανάλια Ήλιου (δεξιά) και Σελήνης (αριστερά), τα οποία συνδέονται με το κάτω μέρος της πλάτης σας. Συνεχίστε να βρίσκεστε σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα. Κάντε τη μέθοδο αναπνοής Rechak εκπνέοντας αργά καθώς χαμηλώνετε τον κορμό σας.

Μείνετε μακριά από το άγχος

Λόγω της πίεσης των προθεσμιών και των εργασιακών απαιτήσεων, η επαγγελματική μας ζωή μπορεί περιστασιακά να είναι πολύ αγχωτική και ανησυχητική. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν σωρευτικό στρες από τις πολλές μέρες εργασίας τους και μπορεί να έχουν προβλήματα με τον ύπνο. Το πρόβλημα με μια άγρυπνη νύχτα είναι ότι συνήθως παρεμβαίνει στην επόμενη μέρα και μπορεί να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε πολλές άγρυπνες νύχτες. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να κάνετε μια προσπάθεια να χαλαρώσετε το μυαλό σας πριν κοιμηθείτε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κοιμάστε καλύτερα το βράδυ για να είστε ξεκούραστοι την επόμενη μέρα

Ποιες είναι οι καλύτερες θέσεις ύπνου για να μεγιστοποιήσετε τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία

10 λόγοι για τους οποίους κοιμάστε περισσότερο από το συνηθισμένο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέχρι πότε μπορούμε να διαχειριζόμαστε τη ζωή του παιδιού μας;

Γονεϊκότητα: Η ευελιξία, η ενσυναίσθηση και η προθυμία να αφήσουμε τα παιδιά να μάθουν τόσο από τις επιτυχίες όσο και από τις αποτυχίες είναι κρίσιμα συστατικά της αποτελεσματικής ανατροφής των παιδιών.

Είναι καλό να χρησιμοποιείτε μια μπάλα γυμναστικής ως καρέκλα γραφείου;

Μπάλα γυμναστικής γραφείο: Πολλαπλές μελέτες επιβεβαιώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής, από την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας έως την αύξηση του κινδύνου για διαβήτη.

Tips για να φροντίσετε τα κατοικίδιά σας όσο το δυνατόν καλύτερα

Κατοικίδια: Να θυμάστε ότι η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να παρέχετε δια βίου φροντίδα και προσοχή προτού φέρετε ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας.