Διατροφή

Ζυμαρικά τόνος κάπαρη: Απολαύστε τη γοητεία της γαστρονομικής απλότητας σε μια μακαρονάδα

Ζυμαρικά τόνος κάπαρη: Απολαύστε τη γοητεία της γαστρονομικής απλότητας σε μια μακαρονάδα
Ζυμαρικά τόνος κάπαρη: Ο τόνος είναι ένα ψάρι πλούσιο σε Ωμέγα 3 και γεμάτο καλά λιπαρά για τον οργανισμό μας. Μπορείς εύκολα να το συνδυάσεις με κάπαρη! Ο καρπός της κάπαρης αποτελεί σημαντική πηγή διάφορων βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών ουσιών.

Τα ζυμαρικά αποτελούν το πιο γρήγορο υλικό για μαγείρεμα. Για τον λόγο αυτό, τα μακαρόνια είναι το νούμερο ένα υλικό για κάθε μαγείρισσα, καθώς μπορεί να φτιαχτεί με διαφορετικούς τρόπους! Μια πολύ γρήγορη μακαρονάδα μπορεί να δημιουργηθεί αν προσθέσουμε τόνο και κάπαρη! Αρχικά, ο τόνος είναι ένα ψάρι πλούσιο σε Ωμέγα 3 και γεμάτο καλά λιπαρά για τον οργανισμό μας. Μπορείς εύκολα να το συνδυάσεις με κάπαρη! Ο καρπός της κάπαρης αποτελεί σημαντική πηγή διάφορων βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών ουσιών. Η κάπαρη ανήκει στην κατηγορία των μπαχαρικών, περιέχει φυτοστερόλες, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βήτα καροτίνη (βιταμίνη Α) , φυλλοκινόνη (βιταμίνη Κ) , μαγνήσιο, κάλιο και αρκετό νάτριο εξαιτίας της επεξεργασίας της. Επομένως, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζυμαρικά μας μπορούν να γίνουν ένα πολυτελές πιάτο, προσθέτοντας μόνο μερικά υλικά!

Υλικά συνταγής:

  • 150 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινο chilli , ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη στραγγισμένη
  • μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 145 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
  • 90 γρ. φύλλα ρόκα ή baby σπανάκι
  • ½ λεμόνι, χυμό

Εκτέλεση συνταγής:

1. Βράζουμε τα μακαρόνια για 9-11 λεπτά σε ένα μεγάλο τηγάνι με καλά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε απαλά το σκόρδο και το chilly για να εμποτιστεί το λάδι.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά αν το σκόρδο έχει πάρει ανοιχτό χρυσαφένιο χρώμα, γιατί θα πικρίσει.
4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κούπα από το νερό του ψησίματος, και ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι.
5. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο λάδι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
6. Προσθέτουμε μέσα την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον τόνο και λίγο καρύκευμα. Το ανακάτεμα πρέπει να διαρκεί λίγη ώρα για να είναι μεγάλα τα κομμάτια τόνου.
7. Ρίχνουμε τη ρόκα και το χυμό λεμονιού μέσα από τα μακαρόνια και σερβίρουμε με επιπλέον chilli, αν θέλουμε.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!