Διατροφή

Υγιεινή Διατροφή: Βγάλε από την ζωή σου το “γρήγορο” φαγητό

Υγιεινή Διατροφή: Βγάλε από την ζωή σου το “γρήγορο” φαγητό
Διατροφή Σπιτική: Βγάλε από την ζωή σου το “γρήγορο” φαγητό. Υπάρχουν άπειροι λόγοι γιατί να βγάλεις από την ζωή σου το γρήγορο φαγητό και ελάχιστοι για να επιχειρηματολογήσεις ενάντια σε αυτή την άποψη. Το σπιτικό φαγητό είναι φτιαγμένο με φροντίδα και με το κυριότερο συστατικό. Την αγάπη. Εκτός όμως από αυτόν τον τρυφερό τρόπο προσέγγισης, […]

Διατροφή Σπιτική: Βγάλε από την ζωή σου το “γρήγορο” φαγητό. Υπάρχουν άπειροι λόγοι γιατί να βγάλεις από την ζωή σου το γρήγορο φαγητό και ελάχιστοι για να επιχειρηματολογήσεις ενάντια σε αυτή την άποψη. Το σπιτικό φαγητό είναι φτιαγμένο με φροντίδα και με το κυριότερο συστατικό. Την αγάπη. Εκτός όμως από αυτόν τον τρυφερό τρόπο προσέγγισης, θα απαριθμήσουμε και ένα σωρό αντικειμενικούς λόγους, γιατί να προτιμήσεις “αληθινό” φαγητό.

Οι υγιεινές τροφές είναι αποδεσμευμένο από χημικά πρόσθετα και πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. Οι μη επεξεργασμένες ζωικές και φυτικές τροφές παρέχουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε για βέλτιστη υγεία. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη: Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων τροφών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2, λιπώδη ηπατική νόσο και καρδιακές παθήσεις.

Σε γενικές γραμμές, τα πραγματικά τρόφιμα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από ό, τι πολλά μεταποιημένα τρόφιμα. Παρόλο που τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, είναι επίσης πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα πολύ πιο υγιεινά από τη σόδα και τα μεταποιημένα τρόφιμα.

Το πραγματικό φαγητό είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, όπως μαγνήσιο και υγιή λίπη. Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσια σε θρεπτικά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, η οποία θεωρείται ένας από τους κύριους παράγοντες καρδιακής νόσου.

 

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται σταθερά και με αυτήν την αύξηση έρχεται αυξημένη ζήτηση για τρόφιμα. Ωστόσο, η παραγωγή τροφίμων για δισεκατομμύρια ανθρώπους έχει περιβαλλοντικό κόστος. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην καταστροφή των δασών για τη γεωργική γη, τις αυξημένες ανάγκες καυσίμων, τη χρήση φυτοφαρμάκων, τα αέρια του θερμοκηπίου και τις συσκευασίες που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Η ανάπτυξη βιώσιμης γεωργίας βασισμένη σε πραγματικά τρόφιμα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του πλανήτη, μειώνοντας τις ενεργειακές ανάγκες και μειώνοντας την ποσότητα των μη βιοαποικοδομήσιμων αποβλήτων που παράγουν οι άνθρωποι.