Διατροφή

Συνταγή: Φασόλια με προσούτο και μυρωδικά

Συνταγή: Φασόλια με προσούτο και μυρωδικά
Συνταγή: Δημιουργήστε ένα υγιεινό και ζεστό φαγητό, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό κι έχει χαμηλά λιπαρά.

Δημιουργήστε ένα υγιεινό και ζεστό φαγητό, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό κι έχει χαμηλά λιπαρά. Αποτελεί ένα πιάτο με προσούτο, μυρωδικά και φασόλια. Είναι μια απίστευτη επιλογή για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.

Προσούτο με Φασόλια

Συστατικά συνταγής:

Συσκευασία προσούτο 80 γρ., κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 βολβός μάραθου κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
4 κλωναράκια θυμάρι
150 ml λευκό κρασί ή ζωμός κοτόπουλου
2 x 400 g κουτάκια φασόλια βουτύρου
400γρ κονσέρβα ντοματίνια
200 γρ λαχανό σε σακούλα σε φέτες

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τηγανίζουμε το προσούτο σε στεγνή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, μετά αφαιρούμε το μισό με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μάραθο με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια ρίξτε το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι και το θυμάρι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε το κρασί ή το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει.


ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε και τα δύο κουτιά με φασόλια βουτύρου στο στιφάδο, μαζί με τα υγρά τους, μετά προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε καλά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μαγειρέψτε, ανενόχλητα, για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέσα από το λάχανο. Μόλις μαραθεί, ρίχνετε το στιφάδο σε μπολάκια, αφαιρώντας τα κλωναράκια θυμαριού και συμπληρώνοντας κάθε μερίδα με το υπόλοιπο προσούτο.