Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπέικον: Είναι καλό να καταναλώνουμε συχνά μπέικον με το φαγητό μας;

Μπέικον: Είναι καλό να καταναλώνουμε συχνά μπέικον με το φαγητό μας;

Μπέικον: Το μπέικον ανήκει στα φαγητά που είναι απολαυστικά,αλλά έχει και πολλά αρνητικά καθώς είναι υψηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη.

Το μπέικον ανήκει στα φαγητά που είναι απολαυστικά,αλλά έχει και πολλά αρνητικά καθώς είναι υψηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη. Είναι επίσης μία από τις κορυφαίες τροφές που λαχταρούνται λόγω της αλμυρής και της τραγανότητάς του και κάνει τα μπιφτέκια και τις τηγανητές πατάτες ακόμα πιο νόστιμα. Η σάλτσα μπέικον περιέχει μικροσκοπικά κομμάτια μπέικον και είναι ένα υπέροχο άλειμμα για το σάντουιτς ή το μπιφτέκι σας με γαλοπούλα. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο κρέας, αλλά υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στο μπέικον και γι’ αυτό δεν τρώγεται κάθε μέρα.


Τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης μπέικον

Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης μπέικον και πώς να το απολαμβάνετε με μέτρο.
Πλεονεκτήματα: Δεδομένου ότι το μπέικον είναι κόκκινο κρέας, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που δεν μπορείτε να πάρετε από το λευκό κρέας. Το ίδιο το μπέικον περιέχει 37 γραμμάρια ζωικής πρωτεΐνης, πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β6 και Β12, 89% της ΣΗΠ για σελήνιο, 53% της ΣΗΠ για φώσφορο και καλές ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Είναι καλό για αθλητές ή όσους ιδρώνουν πολύ, καθώς περιέχει τόσο πολύ αλάτι. Λάβετε υπόψη σας να μην το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική πρόσληψη αλατιού δεν είναι καλή. Μην τρώτε μπέικον εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς το αλάτι μπορεί να το αυξήσει και να σας κάνει πιο ευαίσθητους.

Σε γενικές γραμμές, το μπέικον είναι καλό να το τρώτε που και που αρκεί να μην είναι μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Δεδομένου ότι περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες λίπους, στην πραγματικότητα έχει περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα, δυστυχώς. Αλλά αν ψάχνετε για καλά ορεκτικά και προσθέτετε λίγη αλμυρή, τραγανή πρωτεΐνη εδώ κι εκεί, το μπέικον είναι μια καλή προσθήκη.

Τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης μπέικον

Μειονεκτήματα: Το μπέικον περιέχει μεγάλες ποσότητες λιπών, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών. Οι επαγγελματίες υγείας είναι πεπεισμένοι ότι οι υψηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις και αύξηση βάρους. Παρόλο που το μέγεθος της μερίδας αυτού του λίπους είναι μικρό σε μπέικον, θα πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσετε την πρόσληψη αυτού του αλμυρού, αλμυρού κρέατος.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το μπέικον είναι πολύ πλούσιο σε αλάτι, το οποίο είναι καλό με μέτρο για εκείνους που χρειάζονται περισσότερο νάτριο όπως οι αθλητές, αλλά όχι όλη την ώρα. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται τόσο πολύ αλάτι στη διαδικασία σκλήρυνσης, οι υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του στομάχου και να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση και αναγνωρίζετε ότι είστε ευαίσθητοι στο αλάτι, προσέξτε πόσο μπέικον τρώτε και περιορίστε τον εαυτό σας σε ένα ή δύο κομμάτια.

Είναι γεμάτο με νιτρικά, νιτρώδη και καρκινογόνα. Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν υψηλά επίπεδα αυτών των χημικών ουσιών που ενισχύουν τα τρόφιμα και το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία προκαλεί φυσικά τον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών. Σήμερα το μπέικον περιέχει πολύ λιγότερες ποσότητες καρκινογόνων ουσιών από ό,τι στο παρελθόν, αλλά οι επιστήμονες εξακολουθούν να λένε ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Διαδεδομένες διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Χωρίς φούρνο: 10 καλοκαιρινές συνταγές για δροσιά και γεύση

Νόστιμες ιδέες για το τραπέζι του Πάσχα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon