Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπέικον: Είναι καλό να καταναλώνουμε συχνά μπέικον με το φαγητό μας;

Μπέικον: Είναι καλό να καταναλώνουμε συχνά μπέικον με το φαγητό μας;

Μπέικον: Το μπέικον ανήκει στα φαγητά που είναι απολαυστικά,αλλά έχει και πολλά αρνητικά καθώς είναι υψηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη.

Το μπέικον ανήκει στα φαγητά που είναι απολαυστικά,αλλά έχει και πολλά αρνητικά καθώς είναι υψηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη. Είναι επίσης μία από τις κορυφαίες τροφές που λαχταρούνται λόγω της αλμυρής και της τραγανότητάς του και κάνει τα μπιφτέκια και τις τηγανητές πατάτες ακόμα πιο νόστιμα. Η σάλτσα μπέικον περιέχει μικροσκοπικά κομμάτια μπέικον και είναι ένα υπέροχο άλειμμα για το σάντουιτς ή το μπιφτέκι σας με γαλοπούλα. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο κρέας, αλλά υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στο μπέικον και γι’ αυτό δεν τρώγεται κάθε μέρα.

Τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης μπέικον

Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης μπέικον και πώς να το απολαμβάνετε με μέτρο.
Πλεονεκτήματα: Δεδομένου ότι το μπέικον είναι κόκκινο κρέας, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που δεν μπορείτε να πάρετε από το λευκό κρέας. Το ίδιο το μπέικον περιέχει 37 γραμμάρια ζωικής πρωτεΐνης, πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β6 και Β12, 89% της ΣΗΠ για σελήνιο, 53% της ΣΗΠ για φώσφορο και καλές ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Είναι καλό για αθλητές ή όσους ιδρώνουν πολύ, καθώς περιέχει τόσο πολύ αλάτι. Λάβετε υπόψη σας να μην το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική πρόσληψη αλατιού δεν είναι καλή. Μην τρώτε μπέικον εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς το αλάτι μπορεί να το αυξήσει και να σας κάνει πιο ευαίσθητους.

Σε γενικές γραμμές, το μπέικον είναι καλό να το τρώτε που και που αρκεί να μην είναι μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Δεδομένου ότι περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες λίπους, στην πραγματικότητα έχει περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα, δυστυχώς. Αλλά αν ψάχνετε για καλά ορεκτικά και προσθέτετε λίγη αλμυρή, τραγανή πρωτεΐνη εδώ κι εκεί, το μπέικον είναι μια καλή προσθήκη.

Τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης μπέικον

Μειονεκτήματα: Το μπέικον περιέχει μεγάλες ποσότητες λιπών, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών. Οι επαγγελματίες υγείας είναι πεπεισμένοι ότι οι υψηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις και αύξηση βάρους. Παρόλο που το μέγεθος της μερίδας αυτού του λίπους είναι μικρό σε μπέικον, θα πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσετε την πρόσληψη αυτού του αλμυρού, αλμυρού κρέατος.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το μπέικον είναι πολύ πλούσιο σε αλάτι, το οποίο είναι καλό με μέτρο για εκείνους που χρειάζονται περισσότερο νάτριο όπως οι αθλητές, αλλά όχι όλη την ώρα. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται τόσο πολύ αλάτι στη διαδικασία σκλήρυνσης, οι υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του στομάχου και να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση και αναγνωρίζετε ότι είστε ευαίσθητοι στο αλάτι, προσέξτε πόσο μπέικον τρώτε και περιορίστε τον εαυτό σας σε ένα ή δύο κομμάτια.

Είναι γεμάτο με νιτρικά, νιτρώδη και καρκινογόνα. Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν υψηλά επίπεδα αυτών των χημικών ουσιών που ενισχύουν τα τρόφιμα και το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία προκαλεί φυσικά τον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών. Σήμερα το μπέικον περιέχει πολύ λιγότερες ποσότητες καρκινογόνων ουσιών από ό,τι στο παρελθόν, αλλά οι επιστήμονες εξακολουθούν να λένε ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

Διαδεδομένες διατροφικές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Χωρίς φούρνο: 10 καλοκαιρινές συνταγές για δροσιά και γεύση

Νόστιμες ιδέες για το τραπέζι του Πάσχα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6+1 λόγοι για να εντάξεις περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σου

Σοκολάτα υγεία: Η σοκολάτα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από απλώς μια γλυκιά απόλαυση. Ακολουθούν επτά λόγοι για τους οποίους θα ήταν ωφέλιμο να προσθέσετε περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σας.

5+1 εναλλακτικές για να αποφύγετε τα αλλαντικά

Τα αλλαντικά αποτελούν ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλά γεύματα, όμως η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να συνδέεται με κινδύνους για την υγεία, όπως η αύξηση του κινδύνου καρδιοπαθειών και καρκίνου.

Αλάτι Ιμαλαΐων vs θαλασσινό αλάτι: Ποιο είναι καλύτερο;

Αλάτι Ιμαλαΐων vs θαλασσινό αλάτι: Η επιλογή μεταξύ τους είναι τελικά θέμα προσωπικής προτίμησης. Και τα δύο είναι φυσικά άλατα και τα οφέλη για την υγεία είναι παρόμοια. Το πιο σημαντικό είναι να το καταναλώνετε με μέτρο.

Ποιος είναι ο θησαυρός της γυναικείας υγείας;

Παντζάρια: Τα παντζάρια είναι ένα θρεπτικό λαχανικό με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τις γυναίκες. Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα παντζάρια μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται 

Η καφεΐνη και το αλκοόλ χαλαρώνουν τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα, επιτρέποντας τη ροή του οξέος προς τα πάνω. Η σοκολάτα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα, καθώς περιέχει συστατικά που επιδρούν στη χαλάρωση του σφιγκτήρα.

Τροφές πλούσιες σε φυτοοιστρογόνα

Φυτοοιστρογόνα διατροφή: Είναι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά φυτά και μπορούν να έχουν παρόμοια επίδραση με τα οιστρογόνα στο σώμα μας.

Close Icon