Διατροφή

Puttanesca pasta: Σπαγγέτι Puttanesca ένα φαγητό για όλη την οικογένεια

Puttanesca pasta: Σπαγγέτι Puttanesca ένα φαγητό για όλη την οικογένεια
Puttanesca pasta: Απολαύστε ένα πιάτο γεμάτο γεύση, με άρωμα θάλασσας από τις αντζούγιες και φρεσκάδας από την κάπαρη, το φρέσκο ελαιόλαδο και τις ζουμερές ελιές.

Έχεις βαρεθεί να μαγειρεύεις όλο τα ίδια και τα ίδια; Σου έχουμε τη λύση! Αν ψάχνεις μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια, μπορείς να φτιάξεις σπαγγέτι alla puttanesca! Η συνταγή ξεκίνησε να παρασκευάζεται στη Νάπολη στα μέσα του 20ου αιώνα κι έγινε ευρέως γνωστή, κι όχι άδικα! αποτελεί το απόλυτο μεσογειακό πιάτο, αφού η σάλτσα του περιέχει ντομάτες, ελιές, κάπαρη, μυρωδικά, αλλά και ψάρι! Η καλύτερη επιλογή ζυμαρικών που μπορεί να γίνει είναι τα μακαρόνια σπαγγέτι. Ξεκινήστε να δημιουργείτε αυτό το υπέροχο πιάτο και θα δείτε ότι, εκτός από οικονομικό γεύμα, η γεύση του είναι αποθεωτική!

Σπαγγέτι puttanesca : Ένα ιταλικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις!

Υλικά συνταγής:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα
  • 120γρ. μαύρες ελιές
  • 2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 300 γρ. σπαγγέτι ( ή το αγαπημένο σας είδος ζυμαρικών)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και τηγανίζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι, αν χρησιμοποιούμε, και μαγειρεύουμε για ένα ακόμη λεπτό.
  • Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις αντζούγιες, τις ελιές και την κάπαρη στο κρεμμύδι, σιγοβράζουμε απαλά και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα νερό αλατισμένο. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια στραγγίζουμε και χύνουμε με τη σάλτσα και τον μαϊντανό.
  • Για το σερβίρισμα, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού για ένα δώσουμε περισσότερο άρωμα

Το πιάτο μας είναι έτοιμο! Το μόνο που μένει είναι να το απολαύσουμε!!!