Διατροφή

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώστε χρώμα στο καθημερινό σας τραπέζι

Ζυμαρικά με παντζάρι και φέτα: Δώσε χρώμα στο τραπέζι με τα κρεμώδη παντζάρια και τα ζυμαρικά με τη φέτα. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, είναι ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια!

Συχνά, ψάχνουμε καινούργιες ιδέες για να συνδυάσουμε τα μακαρόνια μας. Μία από αυτές τις συνταγές είναι εκείνη με το παντζάρι και τη φέτα. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών θα μας δώσει ένα πολύ θρεπτικό, υγιεινό και γευστικότατο πιάτο! Η νοστιμιά του θα απογειωθεί με την προσθήκη κι άλλων λαχανικών και μυρωδικών. Πιο συγκεκριμένα, τα καρότα και θα γλυκάνουν το πιάτο μας και το σέλινο θα δώσει ένα εκπληκτικό άρωμα!

Υλικά συνταγής:

  • 2 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα, οι κορυφές από σέλινο χωριστά
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 75 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ φέτα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμάτια παντζαριού.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη τη κατσαρόλα με το
    βρασμένο νερό.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τις κορυφές του σέλινου, μετά προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με το βραστό νερό από παντζάρια και σιγοβράζουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente! Στραγγίζουμε, κρατώντας 200 ml από το νερό των ζυμαρικών και ρίχνουμε τα ζυμαρικά ξανά στη κατσαρόλα.

  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα παντζάρια με το μισό από τα τηγανητά λαχανικά στο μπολ ενός πολυμίξερ με τα περισσότερα από τα φύλλα βασιλικού και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, χτυπάμε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το κρατημένο νερό των ζυμαρικών για να χαλαρώσει μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε αυτή την σάλτσα μέσα από τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα τηγανητά λαχανικά και λίγο καρύκευμα. Μοιράζουμε ανάμεσα σε μπολ, θρυμματίζουμε πάνω από τη φέτα και μετά σκορπίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
  • Αλέθουμε λίγο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα. Καλή όρεξη!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χάστε τα κιλά των διακοπών σε λίγες ημέρες

Εξισορροπώντας τις γευστικές κραιπάλες των γιορτών

Αμυλούχα vs μη αμυλούχα λαχανικά - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι διαφορές μεταξύ αμυλούχων και μη αμυλούχων λαχανικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Ντομάτες: Η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.