Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πρόσληψη σιδήρου: Πώς να πάρετε περισσότερο σίδηρο από τη διατροφή σας

Πρόσληψη σιδήρου: Πώς να πάρετε περισσότερο σίδηρο από τη διατροφή σας

Πρόσληψη σιδήρου: Ο σίδηρος είναι ένα βασικό μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου στον οργανισμό μας.

Η πρόσληψη περισσότερου σιδήρου μέσω της διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αναιμίας από έλλειψη σιδήρου και στη βελτίωση της γενικής υγείας.


Ο οργανισμός χρειάζεται σίδηρο για να τον βοηθήσει να εκτελέσει πολλές ζωτικές διαδικασίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, η ανάπτυξη και η σύνθεση ορμονών. Ο σίδηρος βοηθά επίσης να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές.

Περίπου το 65 τοις εκατό του σιδήρου στο σώμα βρίσκεται στην αιμοσφαιρίνη. Η αιμοσφαιρίνη είναι μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Μικρότερες ποσότητες σιδήρου υπάρχουν στη μυοσφαιρίνη, η οποία είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στον μυϊκό ιστό. Η μυοσφαιρίνη παρέχει οξυγόνο στους μύες και παρέχει ενέργεια κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο είναι τα εξής:

συκώτι

άπαχο κόκκινο κρέας

κοτόπουλο

θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένων στρειδιών

φακές και φασόλια

τόφου

εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού

αποξηραμένα φρούτα, όπως δαμάσκηνα, σύκα και βερίκοκα

ξηροί καρποί

σπόροι

αυγά

σόγια

μελάσα

Επίσης τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, όπως:

σπανάκι

λάχανο

φύκι

κάρδαμο

μπρόκολο

σπαράγγι

μαϊντανός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να καταψύξετε σωστά το κρέας

Όταν ο πολιτισμένος κόσμος πάσχει διατροφικά

Τέσσερις τρόποι για να αυξήσεις την απορρόφηση σιδήρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon