Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαράκι Στρογγανόφ: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για το ρώσικο πιάτο Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Μοσχαράκι Στρογγανόφ: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για το ρώσικο πιάτο Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Μοσχαράκι Στρογγανόφ: Το μοσχαράκι στρογγανόφ, είναι ένα τυπικό πιάτο της ρωσικής κουζίνας που βασίζεται σε λωρίδες μοσχαρίσιου κρέατος που σιγοβράζονται απαλά σε ένα τηγάνι με μανιτάρια, πελτέ ντομάτας, μαϊντανό και smetana.

Το μοσχαράκι στρογγανόφ, είναι ένα τυπικό πιάτο της ρωσικής κουζίνας που βασίζεται σε λωρίδες μοσχαρίσιου κρέατος που σιγοβράζονται απαλά σε ένα τηγάνι με μανιτάρια, πελτέ ντομάτας, μαϊντανό και smetana. Η smetana είναι μια ξινή κρέμα, χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία συνοδεύει εξαιρετικά διάφορα κρέατα μέχρι σαλάτες. Η smetana περιέχει περισσότερα λιπαρά που φτάνουν μέχρι και τα 42%. Η προέλευση αυτού του πιάτου χρονολογείται από τη Ρωσία του 19ου αιώνα και από τότε έχει γίνει πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, με σημαντικές παραλλαγές από την αρχική συνταγή. Υπάρχουν δύο θρύλοι που εξηγούν το όνομα του πιάτου. Η πρώτη υποστηρίζει ότι η συνταγή δημιουργήθηκε από έναν Γάλλο σεφ, προσωπικό σεφ του κόμη Πάβελ Στρογκάνοφ, ο οποίος για να ικανοποιήσει τα γούστα του ευγενή, πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος στο κλασικό μοσχαρίσιο φρικασέ. O δεύτερος θρύλος υποστηρίζει ότι πήρε το όνομά του από τον Doctor Στρογγανόφ, τον γιατρό που θεράπευσε την Τσαρίνα Μαρία της Ρωσίας από δηλητηρίαση από ρέγγα, επιβάλλοντάς της μια δίαιτα με βάση το κρέας, τα κρεμμύδια και την κρέμα γάλακτος.

Υλικά

  • 600 γρ μοσχάρι φιλέτο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • Βούτυρο για γεύση
  • 70 γρ κρέμα γάλακτος smetana
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 60 γρ πελτέ ντομάτας
  • Αλεύρι για γεύση
  • 50 ml βότκα
  • Πιπέρι όσο χρειάζεται.
  • Αλάτι για γεύση .
  • Ελαιόλαδο για γεύση

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Τέλος, κόβουμε το μοσχάρι σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια κουκούλα βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αλευρώνουμε τις λωρίδες μοσχαριού και τις σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι με λάδι και βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο κρέας, τη ντομάτα και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η κρέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να προετοιμάσεις ένα εύκολο και γρήγορο δείπνο με πρωταγωνιστή το ρύζι;

Το πιο νόστιμο πιάτο στον κόσμο με γαρίδες

Κουμκουάτ: Τα μικροσκοπικά εσπεριδοειδή που ενισχύουν την υγεία

Πώς να φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη πίτσα;

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας

Προσθέστε το μοσχαράκι στη διατροφή σας

Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Ψητό μοσχαράκι με καρότα έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Στήθος κοτόπουλου: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου από μόνα τους δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο διατροφικό εργαλείο ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Close Icon