Διατροφή

Μεσημεριανό: Δοκιμάστε σπανάκι με γλυκοπατάτες στο φούρνο

Μεσημεριανό: Δοκιμάστε σπανάκι με γλυκοπατάτες στο φούρνο
Μεσημεριανό: Εάν αναζητάτε κάποιο ουσιαστικό comfort φαγητό και οικονομικό, τότε αυτό το χορτοφαγικό πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Εάν αναζητάτε κάποιο ουσιαστικό comfort φαγητό και οικονομικό, τότε αυτό το χορτοφαγικό πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή. Προσθέστε αρνίσια παϊδάκια για όσους επιθυμούν κρέας.

Σπανάκι με γλυκοπατάτες στο φούρνο

Συστατικά συνταγής:
300 ml μονή κρέμα (ή διπλή κρέμα για πραγματικά κρεμώδη υφή)
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
2 κλωναράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο
250 γρ σπανάκι κατεψυγμένο σε σακουλάκι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
βούτυρο, για άλειμμα
850 γραμμάρια γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (πάχους περίπου 3 mm)
25 γραμμάρια τριμμένο σκληρό τυρί, όπως τσένταρ, παρμεζάνα ή λαχανικά
2 αρνίσια παϊδάκια
λίγα κλαράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ανά μερίδα

Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και τα κλωναράκια μυρωδικών σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγά σιγά αφήνουμε να βράσουν λίγο πιο κάτω. Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να εμποτιστεί.

ΒΗΜΑ 2
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, περιχύνουμε με μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήνουμε να στραγγίξει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, στύβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

ΒΗΜΑ 3
Αλείφουμε γενναιόδωρα ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο και απλώνουμε τις μισές φέτες γλυκοπατάτας στον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση σπανάκι και μετά την υπόλοιπη πατάτα. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας, μέσα από μια σήτα για να φύγουν το σκόρδο και τα μυρωδικά και μετά πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 45-55 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

ΒΗΜΑ 4
Εν τω μεταξύ, αν σερβίρουμε τις μπριζόλες, ζεστάνετε μια σχάρα ή τηγάνι και ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το κλωνάρι μυρωδικών. Τρίβουμε τις μπριζόλες με λάδι και λίγο καρύκευμα, στη συνέχεια ψήνουμε ή τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αφήνουμε να ψηθεί και αν σερβίρουμε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.