Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι: Γιατί πρέπει να προσθέσουμε το θαλασσινό αλάτι στο φαγητό μας;

Θαλασσινό αλάτι: Γιατί πρέπει να προσθέσουμε το θαλασσινό αλάτι στο φαγητό μας;

Θαλασσινό αλάτι: Αυτοί οι τρεις λόγοι αποδεικνύουν ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ο τέλειος συνεργάτης σας στην κουζίνα κάθε μέρα.

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα είδος θαλασσινού αλατιού που είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στην κουζίνα; Το θαλασσινό αλάτι χρησιμοποιείται συχνά για γαστρονομικές παρασκευές ή για να προσθέσει μια τελευταία πινελιά σε ένα εκλεπτυσμένο πιάτο, αλλά οι άνθρωποι γρήγορα αναζητούν το παραδοσιακό μαγειρικό αλάτι για την καθημερινή τους μαγειρική. Αυτοί οι τρεις λόγοι αποδεικνύουν ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ο τέλειος συνεργάτης σας στην κουζίνα κάθε μέρα.


Αλάτι φαγητού

Το θαλασσινό αλάτι είναι ελαφρώς «πλουσιότερο» από το κανονικό επιτραπέζιο αλάτι. Εκτός από χλωριούχο νάτριο, το θαλασσινό αλάτι περιέχει επίσης μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Καθαρά φυσικό

Το θαλασσινό αλάτι, εννοείται ότι είναι αλάτι που προέρχεται από τη θάλασσα. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο εκτός από θαλασσινό νερό, αέρα και ήλιο. Το θαλασσινό νερό συλλέγεται σε αλμυρά έλη στα οποία εναποτίθεται το θαλασσινό αλάτι λόγω εξάτμισης. Αυτό το θαλασσινό αλάτι συλλέγεται και καθαρίζεται. Είναι μια μέθοδος αιώνων που διατηρείται ακόμα και σήμερα ζωντανή. Δεν μπορείτε να βρείτε μια πιο οικολογική και βιώσιμη μέθοδο παραγωγής αλατιού.

Μοναδική γευστική εμπειρία

Το θαλασσινό αλάτι είναι ελαφρώς «πλουσιότερο» από το κανονικό επιτραπέζιο αλάτι. Αν και και τα δύο άλατα αποτελούνται κυρίως από χλωριούχο νάτριο, το θαλασσινό αλάτι έχει πιο σύνθετη σύνθεση. Εκτός από χλωριούχο νάτριο περιέχει επίσης μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αυτά δίνουν στο θαλασσινό αλάτι μια διαφορετική υφή και η ακανόνιστη δομή των κόκκων του παρέχει την ιδιαίτερη γεύση του.

Φυσική ποικιλία μεγεθών κόκκων

Το θαλασσινό αλάτι είναι φυσικά διαθέσιμο σε διάφορα μεγέθη κόκκων. Το ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι πλένεται, στεγνώνει, σπάει και κοσκινίζεται. Αυτό δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μεγεθών κόκκων. Για παράδειγμα, υπάρχει λεπτό θαλασσινό αλάτι για καθημερινή χρήση ή χοντρό θαλασσινό αλάτι για αλατόμυλους ή για παρασκευή άλμης.

Το θαλασσινό αλάτι πολύ συχνά υποτιμάται στο καθημερινό μαγείρεμα. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν το ιδανικό καρύκευμα. Είναι τέλειο κάθε μέρα, σε κάθε κουζίνα και για κάθε πιάτο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντική είναι η χρήση του θαλασσινού αλατιού στο μπάνιο μας;

Υπάρχουν οφέλη από το πλύσιμο του προσώπου σας σε θαλασσινό νερό;

Θαλασσινό αλάτι: Πώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Η απολέπιση με αλάτι μόνο καλό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σας!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon