Διατροφή

Εκπληκτική συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια

Εκπληκτική συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια
Αυτή είναι η συνταγή για τα διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια Τα διάσημα, αφράτα σουηδικά κεφτεδάκια είναι η σίγουρη επιλογή μας. Τα βήματα είναι πολύ απλά και πλέον όλοι μπορούν να απολαύσουν τις πεντανόστιμες μπουκίτσες. Υλικά (Για περίπου 16-20 κεφτεδάκια)    500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς    250 γραμμάρια χοιρινός κιμάς    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο    1 σκελίδα […]

Αυτή είναι η συνταγή για τα διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια

Τα διάσημα, αφράτα σουηδικά κεφτεδάκια είναι η σίγουρη επιλογή μας.

Τα βήματα είναι πολύ απλά και πλέον όλοι μπορούν να απολαύσουν τις πεντανόστιμες μπουκίτσες.

Υλικά

(Για περίπου 16-20 κεφτεδάκια)

   500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

   250 γραμμάρια χοιρινός κιμάς

   1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

   1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)

   100 γρ. ψωμιού

   1 αυγό

   5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

   Αλάτι και πιπέρι

Για την cream sauce

   Μια δόση Λάδι

   40γρ. βούτυρο

   40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

   150ml ζωμός λαχανικών

   150ml ζωμός βοδιμού

   150ml κρέμα γάλακτος

   2 κ.γ. σάλτσα σόγιας

   1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Ενώστε τους δύο κιμάδες και ζυμώστε πολύ καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί σε ψίχουλα, το αυγό και ζυμώστε.

Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε καλά.

Πλάστε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (για να κρατήσουν το σχήμα τους ενώ μαγειρεύουν).

Ζεστάνετε το λάδι

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Όταν είναι ζεστό, προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ για φούρνο.

Βάλτε τα στον φούρνο (σε αέρα 180 ° C ή 160 ° C) και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ακόμη.

Σουηδική cream sauce

Σε ένα τηγάνι, λιώστε 40γρ. βούτυρο.

Ρίξτε τα 40γρ. αλευριού και ανακατέψτε για 2 λεπτά.

Προσθέστε τους ζωμούς και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος τα 2 κουταλάκια σόγιας και την μουστάρδα.

Αφήστε να σιγοβράσει και αφήστε τη σάλτσα να πήξει. Συνεχίστε να ανακατεύετε.