Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπαράγγια ψητά με λεμόνι και παρμεζάνα

Σπαράγγια ψητά με λεμόνι και παρμεζάνα

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και υγιεινό λαχανικό, γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ως μια απολαυστική προσθήκη στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.


Τα σπαράγγια είναι ένα ευέλικτο λαχανικό που προσθέτει μια gourmet πινελιά σε κάθε γεύμα. Η μοναδική του γεύση και η τρυφερή υφή του το καθιστούν αγαπημένο τόσο στους σεφ όσο και στους οικιακούς μάγειρες. Ακολουθεί μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή που αναδεικνύει τη φυσική γεύση των σπαραγγιών: Ψητά σπαράγγια με λεμόνι και παρμεζάνα.

Συστατικά:

  • 1 ματσάκι σπαράγγια (περίπου 1 κιλό)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Προαιρετικά: 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

 

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα για εύκολο καθάρισμα.
  • Πλένετε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα στεγνώνετε με χαρτοπετσέτα. Κόψτε τις ξυλώδεις άκρες λυγίζοντας κάθε κοτσάνι μέχρι να κουμπώσει φυσικά στο σημείο που γίνεται τρυφερό.
  • Τοποθετήστε τα σπαράγγια σε μία στρώση στο έτοιμο ταψί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Εάν χρησιμοποιείτε σκόρδο, πασπαλίστε το πάνω από τα σπαράγγια για μια επιπλέον στρώση γεύσης.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να γίνουν ελαφρώς τραγανά στις άκρες. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των κοτσανιών.
  • Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζουμε αμέσως με ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα. Ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν και βεβαιωθείτε ότι τα σπαράγγια είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
  • Στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού από πάνω λίγο πριν το σερβίρετε για να προσθέσετε μια λαμπερή, πικάντικη γεύση που συμπληρώνει τον πλούτο της παρμεζάνας.

Αυτό το πιάτο με σπαράγγια είναι τέλειο ως συνοδευτικό για ψητά κρέατα, ψάρια ή ως μέρος μιας χορτοφαγικής αλείμματος. Η απλή προετοιμασία του επιτρέπει στις φυσικές γεύσεις να λάμπουν, καθιστώντας το μια συνταγή για κάθε περίσταση. Απολαύστε αυτό το νόστιμο και υγιεινό λαχανικό, γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ως μια απολαυστική προσθήκη στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η καλύτερη συνταγή που περιλαμβάνει σπαράγγια;

Γλουταθειόνη: Γιατί και πώς θα την εντάξετε στη διατροφή σας

Ενισχύστε τη διατροφή σας με σίδηρο από φυτικές πηγές

Ποιες είναι οι απαραίτητες για τον οργανισμό μας βιταμίνες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Close Icon