Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φρυγανισμένο Farro με ντοματίνια και βασιλικό

Φρυγανισμένο Farro με ντοματίνια και βασιλικό

Η γεύση ξηρών καρπών του farro συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Απολαύστε αυτή τη συνταγή ως ένα ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο στο ρεπερτόριό σας.


 Το Farro για τους Ιταλούς είναι η  ζέα για τους Ελληνες, ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά, είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

 Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι farro
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

 

Οδηγίες:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το farro και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το farro και να απορροφηθεί το νερό.
  2. Όσο ψήνεται το φάρρο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσει.
  3. Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
  4. Μόλις ψηθεί το farro το προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  5. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά, αφήνοντας το farro να φρυγανίσει ελαφρά και να απορροφήσει λίγους από τους χυμούς ντομάτας.
  6. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  7. Σερβίρετε το φρυγανισμένο farro με ντοματίνια και βασιλικό ζεστό, γαρνίροντας με επιπλέον φρέσκο ​​βασιλικό αν θέλετε.

Αυτό το πιάτο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό συνοδευτικό ή μπορείτε να το απολαύσετε ως ελαφρύ κυρίως πιάτο. Η γεύση ξηρών καρπών του farro συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Απολαύστε αυτή τη συνταγή ως ένα ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο στο ρεπερτόριό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι Chia: Ωφέλιμοι για την υγεία των οστών σας

Πώς μπορείτε να φτιάξετε την δική σας πάστα ελιάς;

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Λάχανο: Με ποιον τρόπο δρα ευεργετικά στην κίρρωση του ήπατος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon