Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψητά ντοματίνια: Τα μαγειρεύετε ολόκληρα ή κομμένα στη μέση;

Ψητά ντοματίνια: Τα μαγειρεύετε ολόκληρα ή κομμένα στη μέση;

Ψητά ντοματίνια: Αυτές οι μικρές γευστικές βόμβες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην κουζίνα σας, αν αποφασίσετε να τις ρίξετε ολόκληρες στο φούρνο.


Τα ψητά ντοματίνια είναι ένα ευέλικτο συστατικό που μπορείτε να προσθέσετε στο ρεπερτόριό σας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που βρίσκονται στο αποκορύφωμα της φρεσκάδας. Μπορούν να φέρουν μια νόστιμη γροθιά umami σε ένα μπουκατίνι ψημένης ντομάτας στο φούρνο ή να κλέψουν την παράσταση μόνα τους ως πολύχρωμο συνοδευτικό. Ωστόσο, αυτές οι μικρές γευστικές βόμβες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην κουζίνα σας, αν αποφασίσετε να τις ρίξετε ολόκληρες στο φούρνο.

Οι ντομάτες είναι κατά 95% νερό και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νερού συγκρατείται στο κέντρο της – εκεί που βρίσκεται ο χυμός. Αυτό σημαίνει ότι όταν τις υποβάλλετε σε υψηλές θερμοκρασίες, το εσωτερικό της ντομάτας θα γεμίσει με ατμό. Ο ατμός διαστέλλεται και μόλις υπάρξει αρκετή πίεση, αυτός ο ατμός θα σκάσει μέσα από το λεπτό δέρμα που τον περιβάλλει. Ως αποτέλεσμα, θα καταλήξετε με ένα σπρέι πολτού και σπόρων σε όλο τον φούρνο σας, δημιουργώντας ένα μεγάλο χάος.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, συνιστάται να καλύπτετε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο ή να χρησιμοποιείτε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο με καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν οι ντομάτες σκάνε, το χάος περιορίζεται στο μαγειρικό σας σκεύος, αντί στις συσκευές που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποφύγετε το πρόβλημα εντελώς, κόβοντας τις ντομάτες σας σε φέτες πριν τις ψήσετε.

Κόψτε τις ντομάτες σας για να αποφύγετε την έκρηξη

Το πώς προετοιμάζετε τις ντομάτες σας για ψήσιμο εξαρτάται από το πώς σκοπεύετε να τις χρησιμοποιήσετε. Αν είναι το αστέρι μιας συνταγής, όπως σε μια μπρουσκέτα, θα θελήσετε να τα διατηρήσετε ως επί το πλείστον ανέπαφα για να διατηρήσουν την καλύτερη υφή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε απλά να τα κόψετε στη μέση.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ντρέπεστε να ψιλοκόψετε τις ντομάτες σας πριν το μαγείρεμα, καθώς αυτό μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια ποικιλία συνταγών. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα ψιλοκόψετε για να δώσετε μια πιο βαθιά γεύση στην αγαπημένη σας σάλσα ή λάδι ντομάτας, ή να τα χρησιμοποιήσετε ως μια εκπληκτική προσθήκη σε μια σαλάτα ψητής ντομάτας ή πίτσα. Εφόσον αποτρέπετε την τρομακτική έκρηξη του χυμού, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε λάθος.

Εάν είστε απόλυτα προσκολλημένοι στην αισθητική αξία των ολόκληρων ντοματών και βρίσκεστε χωρίς τρόπο να αποτρέψετε το χάος, υπάρχει ένα έξυπνο προπαρασκευαστικό hack που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πάρτε ένα μικρό μαχαίρι ή πιρούνι και χρησιμοποιήστε το για να τρυπήσετε το δέρμα. Αυτό θα δημιουργήσει έναν αεραγωγό μέσω του οποίου μπορεί να διαφύγει ο ατμός, ενώ θα παραμένει ελάχιστα αισθητός όταν έρθει η ώρα του πιάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια νόστιμη συνταγή για την καθημερινή σας δόση βιταμινών και μετάλλων

Υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο και βούτυρο με λίγες θερμίδες

Γρήγορη συνταγή για όσους δεν ξέρουν να φτιάξουν ούτε ένα αυγό

7 Δροσιστικές τροφές για όλο το καλοκαίρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon