Διατροφή

Διατροφή: Συνταγή μεσογειακού μπακαλιάρου στο φούρνο

Διατροφή: Συνταγή μεσογειακού μπακαλιάρου στο φούρνο
Διατροφή: Δημιουργήστε ένα υγιεινό μεσογειακό γεύμα με μπακαλιάρο που θα λατρέψετε!

Ο μπακαλιάρος είναι ένα πολύ ήπιο αρωματικό ψάρι, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα δείγμα μεσογειακής γεύσης, επειδή μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα στοιχεία του πιάτου. Αυτό το ψάρι, εγγενές του Ατλαντικού, είναι γεμάτο με βιταμίνη  Β σε συνδυασμό με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Συστατικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Προαιρετικά Υλικά

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Κατευθύνσεις

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
  • Προσθέστε 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί. Συμπληρώστε με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Προσθέστε ¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές, ½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση στο ταψί γύρω από τον μπακαλιάρο.
  • Πασπαλίστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.
  • Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 145 F.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον φέτες λεμονιού.

Περιχύστε το ψάρι με φρέσκα λαχανικά και μετά προσθέστε καρυκεύματα

Τώρα που το ψάρι σας απλώνεται, γεμίστε τις ανοιχτές περιοχές ρίχνοντας μέσα τις πράσινες ελιές και το κόκκινο κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε στη συσκευασία και τα μισά ντοματίνια. Βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στο τηγάνι. “Αυτό το πιάτο είναι υπέροχο γιατί είναι εύκολο, υγιεινό και νόστιμο. Γίνεται σε μόλις 20 λεπτά, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά προσιτό πιάτο το βράδυ”. Εδώ είναι το ψήσιμο λαχανικών και πρωτεΐνης όλα σε ένα τηγάνι.Αυτό το ψάρι μπορεί να συνδυαστεί απίστευτα με κους κους ροδιού ή μια δροσερή  σαλάτα ζυμαρικών με πέστο .Όπως κι αν επιλέξετε, σας προτείνουμε να το σερβίρετε ταυτόχρονα.