Διατροφή

Διατροφή: Δημιούργησε την πιο ανοιξιάτικη και νόστιμη σούπα

Διατροφή: Δημιούργησε την πιο ανοιξιάτικη και νόστιμη σούπα
Διατροφή: Ήξερες πόσα φυλλώδη πράσινα λαχανικά χωράνε σε μία σούπα; Εδώ θα το μάθεις! Φτιάξε την πιο πράσινη και ανοιξιάτικη σούπα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Αυτή η ζωντανή ανοιξιάτικη πράσινη σούπα είναι αυτή που θα σας γεμίσει με ενέργεια! Τα πράσινα μπιζέλια, το σπανάκι, το σχοινόπρασο και ο δυόσμος είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που θα σας δώσουν την ημερήσια ποσότητα πρόσληψης βιταμινών και θα δυναμώσουν το σώμα σας. Προσθέστε αυτή τη πρωτεϊνούχα σούπα στη διατροφή σας και δεν θα χάσετε!

Ανοιξιάτικη σούπα

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ματσάκια σέλινο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 μικρές πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος αρακάς
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι
  • 2 έως 3 πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο, κομμένα σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα
  • 1 Χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και μερικές πρέζες αλάτι. Σοτάρετε για 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το σκόρδο, το σέλινο, τις πατάτες, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι για να δοκιμάσετε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να απορροφηθεί για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίξτε το ζωμό λαχανικών ή το νερό.
  • Βράζετε το μείγμα, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε, καλυμμένο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, 10 με 15 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και τα χόρτα στη σούπα και ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν.
  • Μεταφέρετε 1 1/2 φλιτζάνι σούπα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης. Επιστρέψτε την αναμεμειγμένη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις ανάγκες. Σερβίρετε τη σούπα γαρνιρισμένη με σχοινόπρασο, φρέσκο δυόσμο και μια πρέζα λεμόνι.