Διατροφή

Burgers: Vegan burgers για ένα υπέροχο δείπνο!

Burgers: Vegan burgers για ένα υπέροχο δείπνο!
Burgers: Τα vegan burgers αποτελούν το κατάλληλο γεύμα για όλους, είτε τρώτε κρέας είτε είστε χορτοφάγοι.

Προσπαθείτε να βρείτε μία συνταγή που θα αρέσει σε σας και στην παρέα σας; Τα vegan burgers αποτελούν το κατάλληλο γεύμα για όλους, είτε τρώτε κρέας είτε είστε χορτοφάγοι.

Vegan Burgers

Συστατικά συνταγής:

6 μεγάλες γλυκοπατάτες (περίπου 1,5kg/3lb 5oz)
2 κουταλιές της σούπας λάδι, συν επιπλέον για τους δίσκους
2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κόκκινα τσίλι, ψιλοκομμένα (αν θέλετε ξεσποριασμένα)
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
340γρ κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι στραγγισμένο
μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
200 γρ πολέντα
ψωμάκια, σάλσα, κρεμμύδι και φύλλα σαλάτας, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τρυπάμε τις φλούδες της πατάτας και τις βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πραγματικά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσίλι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΒΗΜΑ 2

Καθαρίζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε τη σάρκα σε ένα μπολ με τα κρεμμύδια τσίλι. Πολτοποιούμε μαζί με τα μπαχαρικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το καλαμπόκι, τον κόλιανδρο, τη μισή πολέντα και λίγο καρύκευμα. Πλάθουμε το μείγμα σε 10 μπιφτέκια. θα είναι αρκετά μαλακό. Βουτάμε το καθένα προσεκτικά στην υπόλοιπη πολέντα. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένα ταψιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μπορούμε να τυλίγουμε και να παγώνουμε τα μπιφτέκια σε αυτό το στάδιο.


ΒΗΜΑ 3

Ανάβουμε το μπάρμπεκιου. Όταν σβήσουν οι φλόγες, τοποθετούμε ένα μεγάλο, καλά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γερό ταψί πάνω από τις μπάρες. Βράζουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι ή στο ταψί για 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C  και ψήνουμε σε λαδωμένα ταψιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε σε ψωμάκια με μια κούκλα σάλσα, λίγο κρεμμύδι και φύλλα σαλάτας.