Επιχειρηματικά

Regeneron Roche κορωνοϊός: φαρμακευτικοί κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις

Regeneron Roche κορωνοϊός: φαρμακευτικοί κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις

Regeneron Roche κορωνοϊός: Οι πανδημίες δημιουργούν απρόσμενες συμπεριφορές στη φαρμακευτική βιομηχανία. Ο κόσμος βασίζεται στην εμπειρία των παραγωγών φαρμάκων για να μας βγάλει από την κρίση του κορωνοϊού αρχικά με θεραπείες που θα βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων από τη μόλυνση του ιού και, στη συνέχεια, με ένα εμβόλιο.

Η υψηλή πίεση, η τεράστια ανάγκη και η παγκόσμια προσοχή οδηγούν τις εταιρείες να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Regeneron Pharmaceuticals Inc. υπέγραψε σύμφωνο με τον προηγούμενο αντίπαλό της, Roche Holding AG, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των προμηθειών μιας πιθανής θεραπείας για το Covid-19.

Μεγάλο μέρος αυτού που συμβαίνει αντιπροσωπεύει μια απόκριση «τύπου πολέμου» σε μια μοναδική κατάσταση και ενδέχεται να μην επαναληφθεί. Αυτές είναι, τελικά, κερδοσκοπικές εταιρείες και θα ενεργήσουν ανάλογα. Αλλά από ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι εμβολίων έως διεθνείς συμφωνίες παραγωγής, η ανταπόκριση της φαρμακοβιομηχανίας δείχνει ότι τελικά υπάρχει η δυνατότητα για μια πιο συνεργατική αγορά φαρμάκων.

Πάρτε για παράδειγμα, τη συμφωνία Regeneron-Roche, σύμφωνα με την οποία η Regeneron θα πουλήσει την πολλά υποσχόμενη θεραπεία αντισωμάτων στις ΗΠΑ και η Roche θα χειριστεί τον υπόλοιπο κόσμο. Οι εταιρείες θα φέρουν το δικό τους κόστος κατασκευής και διανομής και θα διαιρέσουν τα έξοδα ανάπτυξης και τα κέρδη.

Συνήθως, η Roche θα πλήρωνε μια τεράστια τιμή για μια μείωση των πιθανών πωλήσεων ενός υποσχόμενου φαρμάκου. Σε αυτήν την περίπτωση, η Regeneron παραιτείται από τη συνήθη προκαταβολή και την εγγύηση υπέρ της μεγιστοποίησης της προσφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Regeneron δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει μόνη της την παγκόσμια ζήτηση και η Roche είναι ένας γίγαντας στον τομέα των φαρμάκων αντισωμάτων. Η μεγαλύτερη εταιρεία έχει πολλά κίνητρα για να αυξήσει την κατασκευή. Θα λάβει μεταξύ 40% και 50% του μικτού κέρδους.

Η Regeneron δεν θα πάρει τίποτα, αλλά θα καλύψει μερικά από τα κόστη της, εάν δεν τα καταφέρει. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπορεί να πουλήσει φάρμακα που δεν μπορεί να παράγει. Η επιλογή του όγκου και της πρόσβασης των ασθενών σε υψηλότερο περιθώριο κέρδους – μια τακτική που οι φαρμακοποιοί αγκαλιάζουν πολύ σπάνια – έχει νόημα από ανθρωπιστική και επιχειρηματική σκοπιά. Ενώ η συμφωνία Regeneron-Roche επικεντρώνεται στην κατασκευή αντισωμάτων, δημιουργούνται ασυνήθιστες συνεργασίες και ρυθμίσεις σε άλλους τομείς, καθώς και για την κάλυψη διαφόρων πιεστικών αναγκών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σχέδια της McDonald's «σταδιακά» ανοίγουν ξανά στην Ουκρανία

Η Ελλάδα υποδέχεται από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά Φαρμακευτικής Κάνναβης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer

Pfizer Θεσσαλονίκη: Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη .Πάνω από 300 εργαζόμενοι, με υψηλή εξειδίκευση και εκπαίδευση, απασχολούνται ήδη στο Κέντρο και θα φτάσουν τους 360 μέχρι το τέλος του 2022 (+30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού) .€221 εκατ. η σωρευτική συνεισφορά του Κέντρου στο ΑΕΠ μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη: Επενδύουμε στην Ελλάδα, θωρακίζουμε την Ευρώπη.Επίσκεψη Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της DEMO ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Νέα συμφωνία της Gilead Sciences με την Ε.Ε για την ρεμδεσιβίρη

Η Gilead Sciences και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψαν σήμερα νέα «Συμφωνία Κοινής Προμήθειας» (Joint Procurement Agreement) που θα διασφαλίσει την ταχεία και ισότιμη πρόσβαση στο remdesivir, στις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).