Επιχειρηματικά

Regeneron Roche κορωνοϊός: φαρμακευτικοί κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις

Regeneron Roche κορωνοϊός: φαρμακευτικοί κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις

Regeneron Roche κορωνοϊός: Οι πανδημίες δημιουργούν απρόσμενες συμπεριφορές στη φαρμακευτική βιομηχανία. Ο κόσμος βασίζεται στην εμπειρία των παραγωγών φαρμάκων για να μας βγάλει από την κρίση του κορωνοϊού αρχικά με θεραπείες που θα βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων από τη μόλυνση του ιού και, στη συνέχεια, με ένα εμβόλιο.

Η υψηλή πίεση, η τεράστια ανάγκη και η παγκόσμια προσοχή οδηγούν τις εταιρείες να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Regeneron Pharmaceuticals Inc. υπέγραψε σύμφωνο με τον προηγούμενο αντίπαλό της, Roche Holding AG, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των προμηθειών μιας πιθανής θεραπείας για το Covid-19.

Μεγάλο μέρος αυτού που συμβαίνει αντιπροσωπεύει μια απόκριση «τύπου πολέμου» σε μια μοναδική κατάσταση και ενδέχεται να μην επαναληφθεί. Αυτές είναι, τελικά, κερδοσκοπικές εταιρείες και θα ενεργήσουν ανάλογα. Αλλά από ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι εμβολίων έως διεθνείς συμφωνίες παραγωγής, η ανταπόκριση της φαρμακοβιομηχανίας δείχνει ότι τελικά υπάρχει η δυνατότητα για μια πιο συνεργατική αγορά φαρμάκων.

Πάρτε για παράδειγμα, τη συμφωνία Regeneron-Roche, σύμφωνα με την οποία η Regeneron θα πουλήσει την πολλά υποσχόμενη θεραπεία αντισωμάτων στις ΗΠΑ και η Roche θα χειριστεί τον υπόλοιπο κόσμο. Οι εταιρείες θα φέρουν το δικό τους κόστος κατασκευής και διανομής και θα διαιρέσουν τα έξοδα ανάπτυξης και τα κέρδη.

Συνήθως, η Roche θα πλήρωνε μια τεράστια τιμή για μια μείωση των πιθανών πωλήσεων ενός υποσχόμενου φαρμάκου. Σε αυτήν την περίπτωση, η Regeneron παραιτείται από τη συνήθη προκαταβολή και την εγγύηση υπέρ της μεγιστοποίησης της προσφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Regeneron δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει μόνη της την παγκόσμια ζήτηση και η Roche είναι ένας γίγαντας στον τομέα των φαρμάκων αντισωμάτων. Η μεγαλύτερη εταιρεία έχει πολλά κίνητρα για να αυξήσει την κατασκευή. Θα λάβει μεταξύ 40% και 50% του μικτού κέρδους.

Η Regeneron δεν θα πάρει τίποτα, αλλά θα καλύψει μερικά από τα κόστη της, εάν δεν τα καταφέρει. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπορεί να πουλήσει φάρμακα που δεν μπορεί να παράγει. Η επιλογή του όγκου και της πρόσβασης των ασθενών σε υψηλότερο περιθώριο κέρδους – μια τακτική που οι φαρμακοποιοί αγκαλιάζουν πολύ σπάνια – έχει νόημα από ανθρωπιστική και επιχειρηματική σκοπιά. Ενώ η συμφωνία Regeneron-Roche επικεντρώνεται στην κατασκευή αντισωμάτων, δημιουργούνται ασυνήθιστες συνεργασίες και ρυθμίσεις σε άλλους τομείς, καθώς και για την κάλυψη διαφόρων πιεστικών αναγκών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

#ZeroStigma : Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV

Νέα εποχή για το Κέντρο Μαστού της Κλινικής ΛΗΤΩ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διεθνής συνεργασία της φαρμακευτικής Boehringer Ingelheim με την Google

Boehringer Ingelheim Google: Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Google, για την έρευνα και την εφαρμογή κβαντικής υπολογιστικής και τεχνητής νοημοσύνης στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη.

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

GENESIS Pharma: Μια ημέρα αφιερωμένη στη μεγάλη σημασία του σιδήρου για την υγεία και ευεξία μας και τα συμπτώματα της σιδηροπενίας που δεν πρέπει να αγνοούμε. Η ενημερωτική ιστοσελίδα www.takeironseriously.com/el συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για τη σημασία του σιδήρου και διαθέτει ένα εύχρηστο Ευρετήριο Συμπτωμάτων.

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Janssen Ελλάδος διοργάνωσε επιστημονική ενημέρωση και συζήτηση για τη νόσο της κατάθλιψης, φέρνοντας στο επίκεντρο το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της νόσου.

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.