Επιχειρηματικά

Regeneron Roche κορωνοϊός: φαρμακευτικοί κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις

Regeneron Roche κορωνοϊός: φαρμακευτικοί κολοσσοί ενώνουν δυνάμεις

Regeneron Roche κορωνοϊός: Οι πανδημίες δημιουργούν απρόσμενες συμπεριφορές στη φαρμακευτική βιομηχανία. Ο κόσμος βασίζεται στην εμπειρία των παραγωγών φαρμάκων για να μας βγάλει από την κρίση του κορωνοϊού αρχικά με θεραπείες που θα βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων από τη μόλυνση του ιού και, στη συνέχεια, με ένα εμβόλιο.

Η υψηλή πίεση, η τεράστια ανάγκη και η παγκόσμια προσοχή οδηγούν τις εταιρείες να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Regeneron Pharmaceuticals Inc. υπέγραψε σύμφωνο με τον προηγούμενο αντίπαλό της, Roche Holding AG, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των προμηθειών μιας πιθανής θεραπείας για το Covid-19.

Μεγάλο μέρος αυτού που συμβαίνει αντιπροσωπεύει μια απόκριση «τύπου πολέμου» σε μια μοναδική κατάσταση και ενδέχεται να μην επαναληφθεί. Αυτές είναι, τελικά, κερδοσκοπικές εταιρείες και θα ενεργήσουν ανάλογα. Αλλά από ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι εμβολίων έως διεθνείς συμφωνίες παραγωγής, η ανταπόκριση της φαρμακοβιομηχανίας δείχνει ότι τελικά υπάρχει η δυνατότητα για μια πιο συνεργατική αγορά φαρμάκων.

Πάρτε για παράδειγμα, τη συμφωνία Regeneron-Roche, σύμφωνα με την οποία η Regeneron θα πουλήσει την πολλά υποσχόμενη θεραπεία αντισωμάτων στις ΗΠΑ και η Roche θα χειριστεί τον υπόλοιπο κόσμο. Οι εταιρείες θα φέρουν το δικό τους κόστος κατασκευής και διανομής και θα διαιρέσουν τα έξοδα ανάπτυξης και τα κέρδη.

Συνήθως, η Roche θα πλήρωνε μια τεράστια τιμή για μια μείωση των πιθανών πωλήσεων ενός υποσχόμενου φαρμάκου. Σε αυτήν την περίπτωση, η Regeneron παραιτείται από τη συνήθη προκαταβολή και την εγγύηση υπέρ της μεγιστοποίησης της προσφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Regeneron δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει μόνη της την παγκόσμια ζήτηση και η Roche είναι ένας γίγαντας στον τομέα των φαρμάκων αντισωμάτων. Η μεγαλύτερη εταιρεία έχει πολλά κίνητρα για να αυξήσει την κατασκευή. Θα λάβει μεταξύ 40% και 50% του μικτού κέρδους.

Η Regeneron δεν θα πάρει τίποτα, αλλά θα καλύψει μερικά από τα κόστη της, εάν δεν τα καταφέρει. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπορεί να πουλήσει φάρμακα που δεν μπορεί να παράγει. Η επιλογή του όγκου και της πρόσβασης των ασθενών σε υψηλότερο περιθώριο κέρδους – μια τακτική που οι φαρμακοποιοί αγκαλιάζουν πολύ σπάνια – έχει νόημα από ανθρωπιστική και επιχειρηματική σκοπιά. Ενώ η συμφωνία Regeneron-Roche επικεντρώνεται στην κατασκευή αντισωμάτων, δημιουργούνται ασυνήθιστες συνεργασίες και ρυθμίσεις σε άλλους τομείς, καθώς και για την κάλυψη διαφόρων πιεστικών αναγκών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

DEMO: Απολογισμός Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στις οδηγίες καραντίνας εντάχθηκε και το διοικητικό προσωπικό των δομών Υγείας

Στις οδηγίες καραντίνας του ΕΟΔΥ εντάχθηκε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας και το υγειονομικό/παραϊατρικό/διοικητικό προσωπικό σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας κάθε βαθμίδας.

Σχολείο της Φλόριντα έχει μια πολιτική ενάντια στη διδασκαλία της κριτικής θεωρίας των φυλών

Όμως το σχολείο υπόσχεται μια «μοναδική προσέγγιση» στην εκπαίδευση, την οποία κάνει προωθώντας ένα μείγμα «κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης με επίλυση προβλημάτων και κριτική σκέψη». «Αντί να διδάσκουμε στους μαθητές τι να σκέφτονται, τους διδάσκουμε πώς να σκέφτονται», αναφέρει η ιστοσελίδα.

H Merck στον αγώνα αντιμετώπισης της μητρικής θνησιμότητας με χορήγηση επιπλέον 150 εκατ. δολαρίων

Merck: Με την τελευταία χορήγηση ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck δεσμεύεται να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των ανισοτήτων στη μητρική υγεία εν μέσω της πανδημίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής και προγεννητικής υγείας για 25 εκατομμύρια γυναίκες έως το 2025.