Επιχειρηματικά

Μεταγραφικός πυρετός σε Roche και Genentech – Ποιος έρχεται, ποιος φεύγει

Μεταγραφικός πυρετός σε Roche και Genentech – Ποιος έρχεται, ποιος φεύγει

Μια μεταγραφική περίοδος ικανών τεχνοκρατών βρίσκεται σε εξέλιξη για μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Έτσι μετά από τη μετακίνηση του Bill Anderson από διευθύνων σύμβουλος της Genentech,  στη  “μαμά – εταιρεία” της Roche Pharmaceuticals νωρίτερα αυτό το μήνα, έρχεται μία ακόμη χρυσή – μεταγραφή, καθώς η θυγατρική εταιρεία Genentech στο San Francisco λειτουργεί χωρίς κορυφαίο στέλεχος – μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Alexander Hardy , ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής προϊόντων για τη Roche στη βάση της Βασιλείας της Ελβετίας, θα αναλάβει τα ηνία της Genentech. Ο Hardy δεν είναι ξένος στη θυγατρική της Roche. Έχει προηγουμένως διαδραματίσει πολλαπλούς ρόλους στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας του IMPACT, καθώς και εποπτεύοντας τις στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ HER2, καθώς και την επίβλεψη του προγράμματος κατά των λοιμωδών. Ο Hardy θα επιστρέψει στο Bay Area και θα αναλάβει το Μάρτιο τη Genentech.

Η Roche και η Genentech έχουν δει σίγουρα το μερίδιό τους στο εκτελεστικό κίνημα τους τελευταίους μήνες. Τον Δεκέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Daniel O’Day ανακοίνωσε την αναχώρησή του από την ελβετική εταιρεία για να αναλάβει τα ηνία της Gilead Sciences με έδρα την Καλιφόρνια. Ο O’Day αναλαμβάνει τον νέο του ρόλο της  Gilead από την 1η Μαρτίου. Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, ο Anderson της  Genentech χρησιμοποιήθηκε για να αναλάβει την O’Day από την 1η Ιανουαρίου. Τώρα, ο Hardy θα επιστρέψει πλήρως στην Genentech.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Hardy στη Genentech ως γενικό διευθυντικό στέλεχος”, ανέφερε ο Anderson. «Παρέχει σημαντική παγκόσμια εμπειρία στην παροχή φαρμάκων και μια βαθιά σύνδεση με την εταιρική κουλτούρα. Ανυπομονώ να δω την επιστημονική αριστεία της Genentech, την εμπειρία των εργαζομένων και την αφοσίωση στους ασθενείς που ευημερούν υπό την ηγεσία του. “

Η  Genentech ανέστειλε την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο για συνδυασμό του Tecentriq και του Avastin για τη θεραπεία ορισμένων μεταστατικών μη-πλακωδών μη μικροκυτταρικών καρκίνων του πνεύμονα (NSCLC). Ο ρυθμιστικός οργανισμός έδωσε το πράσινο φως στα δύο φάρμακα σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για εκείνους τους ασθενείς με NSCLC που δεν έχουν ανωμαλίες  γονιδιωματικών όγκων EGFR ή ALK.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Genentech ανακοίνωσε ότι η FDA δέχθηκε τη συμπληρωματική αίτησή της για χορήγηση άδειας Biologics για τα Tecentriq και Abraxane ως θεραπεία για την αρχική  θεραπεία ατόμων με μεταστατικό μη-πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) που δεν έχουν ανωμαλίες όγκου του γονιδιώματος του EGFR ή ALK. Το FDA αναμένεται να λάβει απόφαση για έγκριση έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Ενώ η Genentech δεν είναι ξένη για την εξασφάλιση κανονιστικής έγκρισης για θεραπείες ογκολογίας, μεταξύ άλλων, η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα πρέπει να μειώσει 83 υπαλλήλους. Οι περικοπές θέσεων εργασίας ακολούθησαν μια «αξιολόγηση επιχειρήσεων» και έπρεπε να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Το 2017, η Genentech μείωσε 130 θέσεις εργασίας στη μονάδα της στο Vacaville της Καλιφόρνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Bristol Myers Squibb επενδύσει σε νέο κέντρο θεραπείας κυττάρων

Καινοτομία και βελτίωση παραγωγής φαρμάκων από το στόμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου.Παράταση εγγραφών έως 4 Μαρτίου 2021 – H Lavipharm στέκεται υπερήφανος αρωγός στις ενέργειες του MDA Ελλάς στηρίζοντας αυτή τη φορά ως μεγάλος χορηγός το Virtual Run "Be Rare Finish Line Run powered by MDA".

Συμμετοχή της ΔΕΠΑ στη Στρογγυλή Τράπεζα για τη χρήση υδρογόνου σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας

ΔΕΠΑ: Τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Στρογγυλής Τράπεζας (Roundtable) για τη χρήση υδρογόνου σε κτήρια (Hydrogen for Buildings) της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance), με τη συμμετοχή 30 Διευθυνόντων Συμβούλων των εταιρειών-μελών, MKO, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Συνδέσμων. Της συνεδρίασης ηγήθηκαν οι τρεις συμπροεδρεύοντες της Στρογγυλής Τράπεζας κ.Volkmar Denner (BOSCH GMBH), κ.Κωνσταντίνος Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) και  η κα.Marie-Pierre Fauconnier (SIBELGA), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Θέρμανσης (EHI). 

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Η Evox Therapeutics επενδύει 95,4 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη φαρμάκων

Τον περασμένο χρόνο, η Evox Therapeutics υπέγραψε συμμαχίες με δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Η χρηματοδότηση της σειράς C τοποθετεί τώρα τη βιοτεχνολογία για να προχωρήσει στην κλινική με τις δικές της θεραπείες που βασίζονται σε εξωσώματα.

Πιστοποίηση του Great Place to Work απέκτησε την MDS

MSD: Απέκτησε την πιστοποίηση του Great Place to Work (CERTIFIED by Great Place to Work®), μετά από μια μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση η οποία πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas.

Η Angelini Pharma Hellas δώρισε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Χαμόγελο του Παιδιού

Angelini Pharma Hella: Η Angelini Pharmα Hellas προχώρησε σε δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης των παιδιών, στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί η εταιρεία.