Επιχειρηματικά

Μεταγραφικός πυρετός σε Roche και Genentech – Ποιος έρχεται, ποιος φεύγει

Μεταγραφικός πυρετός σε Roche και Genentech – Ποιος έρχεται, ποιος φεύγει

Μια μεταγραφική περίοδος ικανών τεχνοκρατών βρίσκεται σε εξέλιξη για μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Έτσι μετά από τη μετακίνηση του Bill Anderson από διευθύνων σύμβουλος της Genentech,  στη  “μαμά – εταιρεία” της Roche Pharmaceuticals νωρίτερα αυτό το μήνα, έρχεται μία ακόμη χρυσή – μεταγραφή, καθώς η θυγατρική εταιρεία Genentech στο San Francisco λειτουργεί χωρίς κορυφαίο στέλεχος – μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Alexander Hardy , ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής προϊόντων για τη Roche στη βάση της Βασιλείας της Ελβετίας, θα αναλάβει τα ηνία της Genentech. Ο Hardy δεν είναι ξένος στη θυγατρική της Roche. Έχει προηγουμένως διαδραματίσει πολλαπλούς ρόλους στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας του IMPACT, καθώς και εποπτεύοντας τις στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ HER2, καθώς και την επίβλεψη του προγράμματος κατά των λοιμωδών. Ο Hardy θα επιστρέψει στο Bay Area και θα αναλάβει το Μάρτιο τη Genentech.

Η Roche και η Genentech έχουν δει σίγουρα το μερίδιό τους στο εκτελεστικό κίνημα τους τελευταίους μήνες. Τον Δεκέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Daniel O’Day ανακοίνωσε την αναχώρησή του από την ελβετική εταιρεία για να αναλάβει τα ηνία της Gilead Sciences με έδρα την Καλιφόρνια. Ο O’Day αναλαμβάνει τον νέο του ρόλο της  Gilead από την 1η Μαρτίου. Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, ο Anderson της  Genentech χρησιμοποιήθηκε για να αναλάβει την O’Day από την 1η Ιανουαρίου. Τώρα, ο Hardy θα επιστρέψει πλήρως στην Genentech.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Hardy στη Genentech ως γενικό διευθυντικό στέλεχος”, ανέφερε ο Anderson. «Παρέχει σημαντική παγκόσμια εμπειρία στην παροχή φαρμάκων και μια βαθιά σύνδεση με την εταιρική κουλτούρα. Ανυπομονώ να δω την επιστημονική αριστεία της Genentech, την εμπειρία των εργαζομένων και την αφοσίωση στους ασθενείς που ευημερούν υπό την ηγεσία του. “

Η  Genentech ανέστειλε την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο για συνδυασμό του Tecentriq και του Avastin για τη θεραπεία ορισμένων μεταστατικών μη-πλακωδών μη μικροκυτταρικών καρκίνων του πνεύμονα (NSCLC). Ο ρυθμιστικός οργανισμός έδωσε το πράσινο φως στα δύο φάρμακα σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για εκείνους τους ασθενείς με NSCLC που δεν έχουν ανωμαλίες  γονιδιωματικών όγκων EGFR ή ALK.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Genentech ανακοίνωσε ότι η FDA δέχθηκε τη συμπληρωματική αίτησή της για χορήγηση άδειας Biologics για τα Tecentriq και Abraxane ως θεραπεία για την αρχική  θεραπεία ατόμων με μεταστατικό μη-πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) που δεν έχουν ανωμαλίες όγκου του γονιδιώματος του EGFR ή ALK. Το FDA αναμένεται να λάβει απόφαση για έγκριση έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Ενώ η Genentech δεν είναι ξένη για την εξασφάλιση κανονιστικής έγκρισης για θεραπείες ογκολογίας, μεταξύ άλλων, η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα πρέπει να μειώσει 83 υπαλλήλους. Οι περικοπές θέσεων εργασίας ακολούθησαν μια «αξιολόγηση επιχειρήσεων» και έπρεπε να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Το 2017, η Genentech μείωσε 130 θέσεις εργασίας στη μονάδα της στο Vacaville της Καλιφόρνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη διάγνωση στην ανάλυση αίματος

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .