Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

H Merck, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και οι περικοπές

H Merck, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και οι περικοπές

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Σε θετική τροχιά κινείται η Merck & Co., (MSD) το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το μέλλον των βιολογικών βιοτεχνιών στην εταιρεία. Παρόλα αυτά η εταιρεία έχει αναλάβει μια κάθετη αναδιάρθρωση που θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι περικοπές, οι οποίες δεν ανακοινώθηκαν στην κυκλοφορία των κερδών της εταιρείας αλλά έπεσαν σε υποβολή τίτλων, ουσιαστικά ξεκίνησαν και αναμένεται να διαρκέσουν έως και πέντε χρόνια, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας. Ωστόσο, δεν παρέχονται πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες θέσεις εργασίας ή ποιες εγκαταστάσεις θα περικοπούν αλλά αναφέρεται ότι περίπου το 55% του κόστους αναμένεται να περικοπεί και το 45% θα περάσει σε “επιταχυνόμενη απόσβεση των εγκαταστάσεων προκειμένου να κλείσουν ή να εκποιηθούν. “

“Θα μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά μας καθώς οι αποφάσεις έχουν οριστικοποιηθεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Pam Eisele. “Αυτό το σχέδιο είναι μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να βελτιστοποιήσουμε το δίκτυο παραγωγής και τροφοδοσίας μας και να μειώσουμε το παγκόσμιο αποτύπωμα των ακινήτων μας”.

Η φαρμακοβιομηχανία αναμένει να λάβει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρεώσεις για την προσπάθεια φέτος, συμπεριλαμβανομένων των 187 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν καταγραφεί κατά το πρώτο τρίμηνο. Αναφέρει συνολικά ότι η αναδιάρθρωση θα πρέπει να ξεπεράσει τα 800 εκατομμύρια έως τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια όταν ολοκληρωθεί το 2023. Η Merck οικοδομεί το μέλλον της γύρω από νέα φάρμακα όπως το Keytruda και άλλα ογκολογικά που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της πνευμονίας που έχει αποκτήσει στο νοσοκομείο και ενός νέου αντιβακτηριακού παράγοντα.

Η Merck έχει κλείσει σταθερά παλαιότερες εγκαταστάσεις, ενώ εισπράττει χρήματα σε βιολογικές κατασκευές. Στην πραγματικότητα, ένας ιστότοπος στην Ιρλανδία, ο οποίος ήταν έτοιμος να κλείσει, σώθηκε το περασμένο έτος από το Keytruda. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο βιολογικό φυτό στη θέση Swords κοντά στο Δουβλίνο για να παραγάγει την ακανόνιστη ανοσο-ογκολογική θεραπεία. Δεν αποκάλυψε το μέγεθος της επένδυσης, αλλά δήλωσε ότι θα δημιουργήσει 350 θέσεις εργασίας ως μέρος της συμφωνίας. Σκοπεύει να λειτουργήσει μέχρι το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκλογές ΣΕΒ 18ης Ιουνίου 2024, με φυσική παρουσία

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Vodafone Business και Osmos Hellas εγκαθιστούν έξυπνες εφαρμογές για την προληπτική συντήρηση 250 γεφυρών

Το Vodafone Business και η Osmos Hellas ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου “Έξυπνες Γέφυρες” που προκηρύχθηκε από το ΤΕΕ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 με συνολική αξία 95,3 εκατ. ευρώ, 24μηνη διάρκεια σύμβασης και αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων για την παρακολούθηση των υποδομών σε 150 γέφυρες του οδικού […]

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους»

H Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει τη 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Πλατινένιο βραβείο για το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»

Πλατινένιo βραβείο στην κατηγορία «Kαινοτόμο Προϊόν στο Φαρμακείο» έλαβε το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024». Στο πλαίσιο αυτό, διακρίθηκε ως η κορυφαία επιλογή στην προτίμηση των φαρμακοποιών και της κριτικής επιτροπής, ξεχωρίζοντας για την αξιοπιστία του ανάμεσα σε πολλά σκευάσματα.

Close Icon