Επιχειρηματικά

Φαρμακοβιομηχανίες κορωνοϊός εργασία: Οι συνθήκες θα αλλάξουν και μετά την πανδημία

Φαρμακοβιομηχανίες κορωνοϊός εργασία: Οι συνθήκες θα αλλάξουν και μετά την πανδημία

Φαρμακοβιομηχανίες κορωνοϊός εργασία: Οι φαρμακοβιομηχανίες πιστεύουν ότι η νόσος COVID-19 μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εργασίας για το καλό, ακόμα και μετά την ανακούφιση της πανδημίας.  Καθώς τα εμβόλια COVID-19 κυκλοφορούν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ίσως είναι καιρός να μιλήσουμε για τη ζωή μετά την πανδημία. Όμως, οι φαρμακευτικές εταιρείες πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να θέσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να γυρίσουν αυτήν τη σελίδα τώρα.

Παρά όλα τα άγνωστα, όμως, ένα πράγμα φαίνεται σίγουρο: Ο τρόπος με τον οποίο οι φαρμακοβιομηχανίες διεξάγουν τις δραστηριότητές τους θα αλλάξει. Μετά την εμπειρία των τελευταίων μηνών, «ένα πράγμα είναι σαφές για εμάς: Δεν θα επιστρέψουμε στους παλιούς τρόπους εργασίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Bayer, Markus Siebenmorgen.

Καθώς ο ιός συγκλονίζει τον κόσμο, πολλές φαρμακοβιομηχανίες – ενώ εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν την κρίσιμη προμήθεια φαρμάκων και να αναπτύξουν φάρμακα για το COVID -19 – έχουν προσαρμόσει τις πολιτικές τους και ενημέρωσαν τις εργαλειοθήκες τους για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να προσαρμοστούν στην αναταραχή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κάλεσαν υπαλλήλους, πολλοί με βαθύ ιατρικό ιστορικό, στη λήψη αποφάσεων τόσο για την επιστροφή στην εργασία όσο και για τη ζωή μετά την πανδημία.

Ορισμένες εταιρείες είχαν από πρώτο χέρι εμπειρία με τις διαταραχές του ιού. Η Bayer είχε ένα φόβο κοροναϊού κατά τις πρώτες μέρες, προτού η νόσος COVID-19 θεωρηθεί επίσημα πανδημία. Τον Μάρτιο, ο γερμανικός όμιλος έκλεισε προσωρινά τις πανεπιστημιουπόλεις του στο Μισσούρι και το Νιου Τζέρσεϋ, αφού ένας υπάλληλος υπήρχε υπόνοια είχε προσβληθεί από τον ιό. Ο εργαζόμενος αργότερα βγήκε αρνητικός και το κλείδωμα άρθηκε.

Η Biogen δεν ήταν τόσο τυχερή. Η συνάντηση της βιοτεχνολογίας τον Φεβρουάριο στο ξενοδοχείο Boston Marriott Long Wharf χαρακτηρίστηκε ως υπερδιάδοση, έχοντας συνεισφέρει σε μερικές από τις πρώτες μολύνσεις COVID-19 στη Μασαχουσέτη και εκτιμάται σε 333.000 περιπτώσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη με επικεφαλής ερευνητές στο Broad Institute.

Προς το παρόν, το Big Biotech εξακολουθεί να ζητά από τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως όταν είναι δυνατόν. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σε αυτόν τον χώρο και θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε τα πρωτόκολλά μας ανάλογα με τις ανάγκες με βάση τις οδηγίες των τοπικών αρχών υγείας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μια «σταδιακή» προσέγγιση

Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες εταιρείες, οι υπάλληλοι της Bayer σε εργοστάσια παραγωγής και ερευνητικά εργαστήρια εργάζονται επί τόπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας με αυξημένα πρωτόκολλα υγιεινής. σε τελική ανάλυση, δεν μπορείτε να φτιάξετε ή να δοκιμάσετε ένα φάρμακο από το σπίτι, εκτός και αν εκτελείτε μια επιχείρηση “Breaking Bad” και αυτό απέχει πολύ από τον κόσμο της φαρμακευτικής.

Όμως οι υπάλληλοι που ασκούν κυρίως τη δουλειά τους στα γραφεία έχουν μεταβεί στο σπίτι. περίπου το 40% του εργατικού δυναμικού της Bayer στη χώρα καταγωγής του εργάστηκε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για αυτούς τους ανθρώπους, η Bayer «τακτοποίησε σταδιακά» μια επιστροφή στους σταθμούς εργασίας από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μόνο το 40% των χώρων εργασίας μπορεί να καταληφθεί κάθε φορά, είπε ο Siebenmorgen.

Πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει παρόμοια προσέγγιση για την επιστροφή υπαλλήλων σε χώρους εργασίας.

Οι AbbVie, AstraZeneca και Bristol Myers Squibb ανέφεραν όλοι μια «σταδιακή προσέγγιση», καθοδηγούμενη από κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, για την επιστροφή του προσωπικού γραφείου στους συνήθεις χώρους εργασίας τους. Η Johnson & Johnson σχεδιάζει μια επιστροφή σε μια σειρά «κυμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθήματα από το σκοτεινό έτος της πανδημίας 2020

Σύνοψη απαντήσεων 700 επιδημιολόγων για την επιστροφή στην κανονικότητα

Τα κινητά προδίδουν ποιοι χώροι είναι "ένοχοι" για μεγαλύτερο συνωστισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

GENESIS Pharma: Μια ημέρα αφιερωμένη στη μεγάλη σημασία του σιδήρου για την υγεία και ευεξία μας και τα συμπτώματα της σιδηροπενίας που δεν πρέπει να αγνοούμε. Η ενημερωτική ιστοσελίδα www.takeironseriously.com/el συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για τη σημασία του σιδήρου και διαθέτει ένα εύχρηστο Ευρετήριο Συμπτωμάτων.

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Janssen Ελλάδος διοργάνωσε επιστημονική ενημέρωση και συζήτηση για τη νόσο της κατάθλιψης, φέρνοντας στο επίκεντρο το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της νόσου.

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.