Επιχειρηματικά

Φαρμακοβιομηχανίες κορωνοϊός εργασία: Οι συνθήκες θα αλλάξουν και μετά την πανδημία

Φαρμακοβιομηχανίες κορωνοϊός εργασία: Οι συνθήκες θα αλλάξουν και μετά την πανδημία

Φαρμακοβιομηχανίες κορωνοϊός εργασία: Οι φαρμακοβιομηχανίες πιστεύουν ότι η νόσος COVID-19 μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εργασίας για το καλό, ακόμα και μετά την ανακούφιση της πανδημίας.  Καθώς τα εμβόλια COVID-19 κυκλοφορούν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ίσως είναι καιρός να μιλήσουμε για τη ζωή μετά την πανδημία. Όμως, οι φαρμακευτικές εταιρείες πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να θέσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να γυρίσουν αυτήν τη σελίδα τώρα.

Παρά όλα τα άγνωστα, όμως, ένα πράγμα φαίνεται σίγουρο: Ο τρόπος με τον οποίο οι φαρμακοβιομηχανίες διεξάγουν τις δραστηριότητές τους θα αλλάξει. Μετά την εμπειρία των τελευταίων μηνών, «ένα πράγμα είναι σαφές για εμάς: Δεν θα επιστρέψουμε στους παλιούς τρόπους εργασίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Bayer, Markus Siebenmorgen.

Καθώς ο ιός συγκλονίζει τον κόσμο, πολλές φαρμακοβιομηχανίες – ενώ εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν την κρίσιμη προμήθεια φαρμάκων και να αναπτύξουν φάρμακα για το COVID -19 – έχουν προσαρμόσει τις πολιτικές τους και ενημέρωσαν τις εργαλειοθήκες τους για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να προσαρμοστούν στην αναταραχή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κάλεσαν υπαλλήλους, πολλοί με βαθύ ιατρικό ιστορικό, στη λήψη αποφάσεων τόσο για την επιστροφή στην εργασία όσο και για τη ζωή μετά την πανδημία.

Ορισμένες εταιρείες είχαν από πρώτο χέρι εμπειρία με τις διαταραχές του ιού. Η Bayer είχε ένα φόβο κοροναϊού κατά τις πρώτες μέρες, προτού η νόσος COVID-19 θεωρηθεί επίσημα πανδημία. Τον Μάρτιο, ο γερμανικός όμιλος έκλεισε προσωρινά τις πανεπιστημιουπόλεις του στο Μισσούρι και το Νιου Τζέρσεϋ, αφού ένας υπάλληλος υπήρχε υπόνοια είχε προσβληθεί από τον ιό. Ο εργαζόμενος αργότερα βγήκε αρνητικός και το κλείδωμα άρθηκε.

Η Biogen δεν ήταν τόσο τυχερή. Η συνάντηση της βιοτεχνολογίας τον Φεβρουάριο στο ξενοδοχείο Boston Marriott Long Wharf χαρακτηρίστηκε ως υπερδιάδοση, έχοντας συνεισφέρει σε μερικές από τις πρώτες μολύνσεις COVID-19 στη Μασαχουσέτη και εκτιμάται σε 333.000 περιπτώσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη με επικεφαλής ερευνητές στο Broad Institute.

Προς το παρόν, το Big Biotech εξακολουθεί να ζητά από τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως όταν είναι δυνατόν. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σε αυτόν τον χώρο και θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε τα πρωτόκολλά μας ανάλογα με τις ανάγκες με βάση τις οδηγίες των τοπικών αρχών υγείας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μια «σταδιακή» προσέγγιση

Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες εταιρείες, οι υπάλληλοι της Bayer σε εργοστάσια παραγωγής και ερευνητικά εργαστήρια εργάζονται επί τόπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας με αυξημένα πρωτόκολλα υγιεινής. σε τελική ανάλυση, δεν μπορείτε να φτιάξετε ή να δοκιμάσετε ένα φάρμακο από το σπίτι, εκτός και αν εκτελείτε μια επιχείρηση “Breaking Bad” και αυτό απέχει πολύ από τον κόσμο της φαρμακευτικής.

Όμως οι υπάλληλοι που ασκούν κυρίως τη δουλειά τους στα γραφεία έχουν μεταβεί στο σπίτι. περίπου το 40% του εργατικού δυναμικού της Bayer στη χώρα καταγωγής του εργάστηκε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για αυτούς τους ανθρώπους, η Bayer «τακτοποίησε σταδιακά» μια επιστροφή στους σταθμούς εργασίας από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μόνο το 40% των χώρων εργασίας μπορεί να καταληφθεί κάθε φορά, είπε ο Siebenmorgen.

Πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει παρόμοια προσέγγιση για την επιστροφή υπαλλήλων σε χώρους εργασίας.

Οι AbbVie, AstraZeneca και Bristol Myers Squibb ανέφεραν όλοι μια «σταδιακή προσέγγιση», καθοδηγούμενη από κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, για την επιστροφή του προσωπικού γραφείου στους συνήθεις χώρους εργασίας τους. Η Johnson & Johnson σχεδιάζει μια επιστροφή σε μια σειρά «κυμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθήματα από το σκοτεινό έτος της πανδημίας 2020

Σύνοψη απαντήσεων 700 επιδημιολόγων για την επιστροφή στην κανονικότητα

Τα κινητά προδίδουν ποιοι χώροι είναι "ένοχοι" για μεγαλύτερο συνωστισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου.Παράταση εγγραφών έως 4 Μαρτίου 2021 – H Lavipharm στέκεται υπερήφανος αρωγός στις ενέργειες του MDA Ελλάς στηρίζοντας αυτή τη φορά ως μεγάλος χορηγός το Virtual Run "Be Rare Finish Line Run powered by MDA".

Συμμετοχή της ΔΕΠΑ στη Στρογγυλή Τράπεζα για τη χρήση υδρογόνου σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας

ΔΕΠΑ: Τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Στρογγυλής Τράπεζας (Roundtable) για τη χρήση υδρογόνου σε κτήρια (Hydrogen for Buildings) της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance), με τη συμμετοχή 30 Διευθυνόντων Συμβούλων των εταιρειών-μελών, MKO, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Συνδέσμων. Της συνεδρίασης ηγήθηκαν οι τρεις συμπροεδρεύοντες της Στρογγυλής Τράπεζας κ.Volkmar Denner (BOSCH GMBH), κ.Κωνσταντίνος Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) και  η κα.Marie-Pierre Fauconnier (SIBELGA), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Θέρμανσης (EHI). 

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη