Επιχειρηματικά

Φάρμακο επιχειρηματική συμφωνία: AstraZeneca και Samsung σε συμφωνία 331 εκατ. δολαρίων για βιολογικά προϊόντα

Φάρμακο επιχειρηματική συμφωνία: AstraZeneca και Samsung σε συμφωνία 331 εκατ. δολαρίων για βιολογικά προϊόντα

Φάρμακο επιχειρηματική συμφωνία: Σε αντίθεση με ορισμένες εταιρίες η Samsung Biologics έχει αποκομίσει κέρδη από τη νέα πανδημία του κορωνοϊού και επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της. Με ένα «σούπερ εργοστάσιο» ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Samsung έχει τώρα μια νέα συμφωνία προμήθειας φαρμάκων για να συνεχίσει να προχωρά στην ανάπτυξη. Η AstraZeneca αξιοποίησε τη Samsung Biologics για σύμφωνο εφοδιασμού 331 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή χύμα φαρμακευτικής ουσίας και “φαρμακευτικού προϊόντος για την υποστήριξη της βιολογικής θεραπείας της AstraZeneca” στο εργοστάσιο CMO Plant 3 στο Incheon της Νότιας Κορέας. Η συμφωνία μπορεί να επεκταθεί σε 546 εκατομμύρια δολάρια και θα συμβάλει στην «επιτάχυνση της Κορεατικής καινοτομίας στον τομέα της υγείας», σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Ένας εκπρόσωπος της AstraZeneca δήλωσε ότι το σύμφωνο εφοδιασμού θα διαρκέσει «αρκετά χρόνια» αλλά δεν διευκρίνισε ποια βιολογικά προϊόντα θα συμπεριληφθούν. Το νεότερο σύμφωνο εφοδιασμού της Samsung έρχεται καθώς ο κορεάτης κατασκευαστής συμβολαίων αναθεωρεί τα επιθετικά σχέδια επέκτασής του, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός “σούπερ εργοστασίου” βιολογικών 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Τον Αύγουστο, η Samsung παρουσίασε σχέδια για τη φιλόδοξη εγκατάσταση, η οποία θα καλύπτει 256 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια χώρου και 256.000 λίτρα χωρητικότητας – σχεδόν διπλασιάζοντας τη συνολική χωρητικότητα της εταιρείας σε 620.000 λίτρα. Το εργοστάσιο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2022, δήλωσε η Samsung.

Εν τω μεταξύ, η Samsung βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσει μια επιπλέον πανεπιστημιούπολη στο Ίντσεον σε έκταση 81,5 στρεμμάτων, δήλωσε η εταιρεία. Η νέα τοποθεσία στην Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη Incheon θα γίνει «Κέντρο Ανοικτής Καινοτομίας για την προώθηση εταιρειών βιοτεχνολογίας και τη δημιουργία μιας παγκόσμιας εγκατάστασης Ε & Α εκτός από την εξασφάλιση χώρου για μελλοντικά εργοστάσια στο νέο συγκρότημα», δήλωσε η Samsung. Επίσης: AstraZeneca εμβόλιο: Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των κλινικών δοκιμών [vid]

samsung.jpg

Οι περιουσίες της Samsung τους τελευταίους μήνες ενισχύθηκαν από τη ζήτηση που συνδέεται με το COVID-19 και από έναν πολυσύχναστο αγωγό πελατών για τις βιολογικές προσφορές. Τον Απρίλιο, η Samsung και η Vir Biotechnology υπέγραψαν συμφωνία ύψους 362 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν στην κλιμάκωση της παραγωγής του προγράμματος μονοκλωνικών αντισωμάτων της βιοτεχνολογίας ως πιθανή θεραπεία για το COVID-19.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Samsung θα αρχίσει την κατασκευή ήδη από τον Οκτώβριο με την πρώτη της μηχανική και θα ξεκινήσει ενδεχομένως να παράγει εμπορικές παρτίδες από το 2021. Η Samsung το ακολούθησε με σύμφωνο 231 εκατομμυρίων δολαρίων με τη GlaxoSmithKline τον Μάιο για να αυξήσει την παραγωγή του lupus med Benlysta. Η οκταετής συμφωνία εφοδιασμού θα αρχίσει να κυκλοφορεί εμπορικές δόσεις της Benlysta το 2022 και οι συνεργάτες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συμφωνία σε άλλα προϊόντα ειδικής φροντίδας της GSK στο μέλλον.

farmaka.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

Η Roche "ρίχνει" 500 εκατ. δολάρια σε νέο παγκόσμιο κέντρο

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.