Επιχειρηματικά

Φάρμακο επιχειρηματική συμφωνία: AstraZeneca και Samsung σε συμφωνία 331 εκατ. δολαρίων για βιολογικά προϊόντα

Φάρμακο επιχειρηματική συμφωνία: AstraZeneca και Samsung σε συμφωνία 331 εκατ. δολαρίων για βιολογικά προϊόντα

Φάρμακο επιχειρηματική συμφωνία: Σε αντίθεση με ορισμένες εταιρίες η Samsung Biologics έχει αποκομίσει κέρδη από τη νέα πανδημία του κορωνοϊού και επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της. Με ένα «σούπερ εργοστάσιο» ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Samsung έχει τώρα μια νέα συμφωνία προμήθειας φαρμάκων για να συνεχίσει να προχωρά στην ανάπτυξη. Η AstraZeneca αξιοποίησε τη Samsung Biologics για σύμφωνο εφοδιασμού 331 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή χύμα φαρμακευτικής ουσίας και “φαρμακευτικού προϊόντος για την υποστήριξη της βιολογικής θεραπείας της AstraZeneca” στο εργοστάσιο CMO Plant 3 στο Incheon της Νότιας Κορέας. Η συμφωνία μπορεί να επεκταθεί σε 546 εκατομμύρια δολάρια και θα συμβάλει στην «επιτάχυνση της Κορεατικής καινοτομίας στον τομέα της υγείας», σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Ένας εκπρόσωπος της AstraZeneca δήλωσε ότι το σύμφωνο εφοδιασμού θα διαρκέσει «αρκετά χρόνια» αλλά δεν διευκρίνισε ποια βιολογικά προϊόντα θα συμπεριληφθούν. Το νεότερο σύμφωνο εφοδιασμού της Samsung έρχεται καθώς ο κορεάτης κατασκευαστής συμβολαίων αναθεωρεί τα επιθετικά σχέδια επέκτασής του, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός “σούπερ εργοστασίου” βιολογικών 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Τον Αύγουστο, η Samsung παρουσίασε σχέδια για τη φιλόδοξη εγκατάσταση, η οποία θα καλύπτει 256 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια χώρου και 256.000 λίτρα χωρητικότητας – σχεδόν διπλασιάζοντας τη συνολική χωρητικότητα της εταιρείας σε 620.000 λίτρα. Το εργοστάσιο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2022, δήλωσε η Samsung.

Εν τω μεταξύ, η Samsung βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσει μια επιπλέον πανεπιστημιούπολη στο Ίντσεον σε έκταση 81,5 στρεμμάτων, δήλωσε η εταιρεία. Η νέα τοποθεσία στην Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη Incheon θα γίνει «Κέντρο Ανοικτής Καινοτομίας για την προώθηση εταιρειών βιοτεχνολογίας και τη δημιουργία μιας παγκόσμιας εγκατάστασης Ε & Α εκτός από την εξασφάλιση χώρου για μελλοντικά εργοστάσια στο νέο συγκρότημα», δήλωσε η Samsung. Επίσης: AstraZeneca εμβόλιο: Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των κλινικών δοκιμών [vid]

samsung.jpg

Οι περιουσίες της Samsung τους τελευταίους μήνες ενισχύθηκαν από τη ζήτηση που συνδέεται με το COVID-19 και από έναν πολυσύχναστο αγωγό πελατών για τις βιολογικές προσφορές. Τον Απρίλιο, η Samsung και η Vir Biotechnology υπέγραψαν συμφωνία ύψους 362 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν στην κλιμάκωση της παραγωγής του προγράμματος μονοκλωνικών αντισωμάτων της βιοτεχνολογίας ως πιθανή θεραπεία για το COVID-19.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Samsung θα αρχίσει την κατασκευή ήδη από τον Οκτώβριο με την πρώτη της μηχανική και θα ξεκινήσει ενδεχομένως να παράγει εμπορικές παρτίδες από το 2021. Η Samsung το ακολούθησε με σύμφωνο 231 εκατομμυρίων δολαρίων με τη GlaxoSmithKline τον Μάιο για να αυξήσει την παραγωγή του lupus med Benlysta. Η οκταετής συμφωνία εφοδιασμού θα αρχίσει να κυκλοφορεί εμπορικές δόσεις της Benlysta το 2022 και οι συνεργάτες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συμφωνία σε άλλα προϊόντα ειδικής φροντίδας της GSK στο μέλλον.

farmaka.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αεροπορικές εταιρείες στην μάχη για την εξεσφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους έναντι της covid-19

Αξίζει να είναι κανείς freelancer εργασιακά και υπό ποιες προϋποθέσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στρατηγική συμμαχία Biocon Biologics & Serum Institute Life Sciences

Biocon Biologics Serum Institute Life Sciences στρατηγική συμμαχία: Η BBL θα έχει πρόσβαση σε 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως, με δικαιώματα εμπορευματοποίησης του χαρτοφυλακίου εμβολίων της SILS παγκοσμίως. Η SILS θα λάβει το 15% του μεριδίου της BBL με αποτίμηση $4,9 δις.

Αποδοκιμάζει ως λανθασμένη τη χθεσινή επικοινωνία της προς τους συνεργάτες της διανομείς η efood

efood: «Δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική. Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία. 

Η έρευνα της Moderna δείχνει ότι βρέθηκαν λιγότερα πρωτοποριακά κρούσματα μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν αργότερα

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν δύο καταδυτικοί χώροι που επιτρέπουν στους δύτες να ξεκουραστούν και να συνομιλήσουν. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του Deep Dive Dubai είναι ένας χώρος ξηρού αέρα, όπου οι δύτες μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό τους και να βγουν εντελώς έξω από το νερό. Αναπτυγμένος ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης για δύτες, υπάρχουν επιλογές για όλους. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι δύτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία, ενώ υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

AstraZeneca: Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης