Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία του ΠΦΣ

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία του ΠΦΣ

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, στη συνεδρίαση της 16 /3/ 2022  στο πλαίσιο της ανάληψης δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, έλαβε την  απόφαση για την  στήριξη και την ενίσχυση  της πρωτοβουλίας της αποκομιδής μολυσματικών αποβλήτων  σε συνεργασία με τους  Φαρμακευτικούς  Συλλόγους .

Η δράση αυτή του ΠΦΣ, των Φαρμακευτικών Συλλόγων  και των φαρμακείων γίνεται για να:

  • αποσυμφορήσει τα φαρμακεία από τα μολυσματικά απόβλητα που έχουν συγκεντρώσει.
  • θωρακίσει το νομικό πλαίσιο διενέργειας των υπηρεσιών που έχουμε αναλάβει, έχοντας κοινοποιήσει ήδη τη δράση αυτή στο Υπουργείο Υγείας.
  • θέσει τις βάσεις για τη σύννομη διαχείριση των αιχμηρών μολυσματικών αντικειμένων του φαρμακείου στο μέλλον.
  • προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία από τους κινδύνους που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους

Παράλληλα τα φαρμακεία συνεχίζουν τη δράση συγκέντρωσης των οικιακών φαρμάκων στους πράσινους κάδους εντός των φαρμακείων καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το σωστό τρόπο απόρριψης τους.

  • Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεπερνώντας την στενή συνδικαλιστική φυσιογνωμία του, εκσυγχρονίζει , ανανεώνει  και συμπληρώνει τις δράσεις του με γνώμονα την περιβαλλοντική μέριμνα και την κοινωνική προσφορά.

Άλλωστε οι Φαρμακοποιοί σε περιόδους κρίσεων, είτε αυτές είναι οικονομικές είτε υγειονομικές,  αποδεδειγμένα έχουν συνεισφέρει στο έργο της Πολιτείας για την Δημόσια Υγεία προς όφελος των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος.

«Το φαρμακείο είναι σημείο αναφοράς και η προσφορά του μπορεί να πολυσχιδής και πολυεπίπεδη. Στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης του κοινού μέσω των φαρμακείων, όχι μόνο σε θέματα υγείας και πρόληψης, αλλά και για ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου και περιβαλλοντικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα χάπια ιωδίου για την προφύλαξη από ραδιενέργεια

ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς: Να δημιουργηθεί εφαρμογή real-time ενημέρωσης για τις εξαγωγές φαρμάκων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Καίριος ο ρόλος των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση της πανδημίας & των χρόνιων παθήσεων

Το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο «ανοίγει» τις πύλες του

Ο Απόστολος Βαλτάς στο healthweb: Σε υγειονομικά κέντρα μετατράπηκαν τα φαρμακεία

ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Οδηγός για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων

Ένας ψηφιακός χώρος ενημέρωσης για την κατανόηση των θεμάτων που μπορεί να προβληματίζουν και να απασχολούν έναν ασθενή.H Bayer Ελλάς πιστή στην αποστολή της, Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή, τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο παρουσιάζοντας έναν πρωτοποριακό Ενημερωτικό Οδηγό με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή των ασθενών σχετικά με την ασφαλή χρήση των φαρμάκων.

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».