Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία του ΠΦΣ

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία του ΠΦΣ

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, στη συνεδρίαση της 16 /3/ 2022  στο πλαίσιο της ανάληψης δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, έλαβε την  απόφαση για την  στήριξη και την ενίσχυση  της πρωτοβουλίας της αποκομιδής μολυσματικών αποβλήτων  σε συνεργασία με τους  Φαρμακευτικούς  Συλλόγους .

Η δράση αυτή του ΠΦΣ, των Φαρμακευτικών Συλλόγων  και των φαρμακείων γίνεται για να:

  • αποσυμφορήσει τα φαρμακεία από τα μολυσματικά απόβλητα που έχουν συγκεντρώσει.
  • θωρακίσει το νομικό πλαίσιο διενέργειας των υπηρεσιών που έχουμε αναλάβει, έχοντας κοινοποιήσει ήδη τη δράση αυτή στο Υπουργείο Υγείας.
  • θέσει τις βάσεις για τη σύννομη διαχείριση των αιχμηρών μολυσματικών αντικειμένων του φαρμακείου στο μέλλον.
  • προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία από τους κινδύνους που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους

Παράλληλα τα φαρμακεία συνεχίζουν τη δράση συγκέντρωσης των οικιακών φαρμάκων στους πράσινους κάδους εντός των φαρμακείων καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το σωστό τρόπο απόρριψης τους.

  • Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεπερνώντας την στενή συνδικαλιστική φυσιογνωμία του, εκσυγχρονίζει , ανανεώνει  και συμπληρώνει τις δράσεις του με γνώμονα την περιβαλλοντική μέριμνα και την κοινωνική προσφορά.

Άλλωστε οι Φαρμακοποιοί σε περιόδους κρίσεων, είτε αυτές είναι οικονομικές είτε υγειονομικές,  αποδεδειγμένα έχουν συνεισφέρει στο έργο της Πολιτείας για την Δημόσια Υγεία προς όφελος των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος.

«Το φαρμακείο είναι σημείο αναφοράς και η προσφορά του μπορεί να πολυσχιδής και πολυεπίπεδη. Στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης του κοινού μέσω των φαρμακείων, όχι μόνο σε θέματα υγείας και πρόληψης, αλλά και για ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου και περιβαλλοντικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα χάπια ιωδίου για την προφύλαξη από ραδιενέργεια

ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς: Να δημιουργηθεί εφαρμογή real-time ενημέρωσης για τις εξαγωγές φαρμάκων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Καίριος ο ρόλος των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση της πανδημίας & των χρόνιων παθήσεων

Το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο «ανοίγει» τις πύλες του

Ο Απόστολος Βαλτάς στο healthweb: Σε υγειονομικά κέντρα μετατράπηκαν τα φαρμακεία

ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H ελληνική φαρμακοβιομηχανία σύμμαχος στο πολύτιμο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ενώνει τις δυνάμεις της για πέμπτη συνεχή χρονιά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της Ένωσης και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά στα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι της Astellas ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του φορέα “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος"

Astellas: Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με εορταστική διάθεση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «...Ξωτικά του Κόσμου… Ενωθείτε» του φορέα «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος», αναλαμβάνοντας, ως βοηθοί του Άη Βασίλη, να γεμίσουν το σάκο του με δώρα.

Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα πιστό στο όραμά του για έμπρακτη και ψυχολογική στήριξη ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πρώτης στέγης φιλοξενίας στην Πάτρα.