Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα.Είσαι δύναμη!»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα.Είσαι δύναμη!»

Χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων για την στήριξη τους και τη συναισθηματική ενδυνάμωση τους, μέσα από στο πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» της Novartis.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγεται και ολοκληρώνεται με επιτυχία ένα πρόγραμμα δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που εστιάζει ολιστικά στην αντιμετώπιση της γυναίκας ασθενούς. Χάρη στο πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» της Novartis, δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού να παρακολουθήσουν μια σειρά δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων με στόχο τη στήριξη τους και τη συναισθηματική ενδυνάμωση τους.

«Η έντονη ανταπόκριση των γυναικών με καρκίνο του μαστού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μας προέτρεψε να συνεχίσουμε δυναμικά, με στόχο να βοηθήσουμε ολοένα και περισσότερες ασθενείς στην Ελλάδα να ισχυροποιήσουν την εσωτερική τους δύναμη και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Όλοι εμείς στη Novartis, πιστοί στη δέσμευση μας να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε στις πολυδιάστατες ανάγκες των ασθενών, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη» δήλωσε η Άννα Μουρίκη, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της Ογκολογίας της Novartis Hellas.

Ο στόχος της Novartis είναι να θέσει τη γυναίκα ασθενή στο επίκεντρο παρέχοντας της τα μέσα που θα τη βοηθήσουν να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της. Τα βιωματικά σεμινάρια έχουν υλοποιηθεί ήδη στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη και γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Συνολικά μίλησαν 26 εισηγητές, πραγματοποιήθηκαν 105 ώρες μαθημάτων και καλύφθηκαν 3307 θέσεις στο πλαίσιο των σεμιναρίων.

Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τις γυναίκες ασθενείς οι οποίες το χαρακτήρισαν εξαιρετικό, βοηθητικό, ουσιαστικό, καινοτόμο και αισιόδοξο.

Κάθε κύκλος προσέγγιζε δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα είχε τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση της. Οι γυναίκες ασθενείς – οι περισσότερες για πρώτη φορά στη ζωή τους – παρακολούθησαν σεμινάρια μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας, εικαστικής ψυχοθεραπείας και μοιράστηκαν με τις άλλες γυναίκες σκέψεις, συναισθήματα, φόβους, αγωνίες. Παρακολούθησαν σεμινάρια μόδας και make up, έμαθαν πως να περιποιούνται το δέρμα τους πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια των θεραπειών, συζήτησαν για το νευροπαθητικό πόνο, για τη σωστή διατροφή, για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, έκαναν ειδικά προσαρμοσμένες ασκήσεις pilates, έμαθαν τρόπους για να σκέφτονται θετικά, αλλά και να ετοιμάζουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων -Παθολόγων Ελλάδας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα εποχή για τα παιδιατρικά νοσοκομεία με τη σφραγίδα του ΟΠΑΠ

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.

Εκδηλώσεις «Μαζί μια αγκαλιά» από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας,  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η  Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Κοινωνική συμμαχία για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία προσκαλεί θεσμούς, φορείς, οργανισμούς υγείας και πολίτες στη διαμόρφωση μίας κοινωνικής συμμαχίας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, χαιρετισμό πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα.

Τhe Enterprise Tour Golf Event

Ο πρώτος αγώνας του «The Enterprise Tour Golf Event» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 στο γήπεδο Γκολφ Γλυφάδας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»