Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ίδρυμα Νιάρχος:εκπαίδευση δασκάλων

Ίδρυμα Νιάρχος:εκπαίδευση δασκάλων

 

Δύο νέες πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Mortimer B. Zuckerman Mind Brain Behavior Institute του Πανεπιστημίου Columbia για την εκπαίδευση στον τομέα Μυαλό-Εγκέφαλος-Συμπεριφορά.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την έναρξη δύο πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με το Mortimer B. Zuckerman Mind Brain Behavior Institute του Πανεπιστημίου Columbia, για την εμβάθυνση της γνώσης της βιολογίας του μυαλού και της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η πρώτη πρωτοβουλία αφορά τον κύκλο ομιλιών με τίτλο “Stavros Niarchos Foundation Brain Insight Lecture Series», που ξεκινά στις 19 Μαρτίου. Ο κύκλος περιλαμβάνει ετησίως τέσσερις ομιλίες επιστημόνων του Πανεπιστημίου Columbia, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό και έχουν ως βασικό σκοπό να εξετάσουν θέματα ευρύτερης κοινωνικής σημασίας, με έναν τρόπο που πληροφορεί και ενθαρρύνει τη συμμετοχή του ευρύτερου κοινού.

Στην εναρκτήρια ομιλία σήμερα 19 Μαρτίου, η Catherine Lord, Ph.D., κλινική ψυχολόγος της οποίας το έργο έχει συμβάλει στην ανάπτυξη διεθνών προτύπων για τη διάγνωση του αυτισμού, θα εστιάσει στο θέμα «Αυτισμός: Ανθρώπινη Κοινωνική Συμπεριφορά και Επικοινωνία». Οι μακροχρόνιες μελέτες της Δρ. Lord με παιδιά με αυτισμό προσφέρουν νέες προοπτικές σχετικά με την εξέλιξη της διαταραχής και δημιουργούν μια τεκμηριωμένη βάση για αποτελεσματικές θεραπείες. Η ομιλήτρια είναι Καθηγήτρια Ψυχολογίας και ιδρυτική Διευθύντρια του Center for Autism and the Developing Brain του New York-Presbyterian Hospital, του Weill Cornell Medical College και του Columbia University College of Physicians and Surgeons, σε συνεργασία με τον οργανισμό New York Collaborates for Autism. Η εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στις 6.30 μμ, στην αίθουσα Miller Theatre του Πανεπιστημίου Columbia.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά το «Πρόγραμμα Δασκάλων-Μαθητών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (Stavros Niarchos Foundation Teacher-Scholar Program), το οποίο συντονίζει η Kelley Remole, Ph.D., Διευθύντρια του Neuroscience Outreach για το Zuckerman Institute. Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να προσφέρει σε επιλεγμένους δασκάλους θετικών επιστημών που παραδίδουν μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια της Νέας Υόρκης, τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους δεξιότητες, ως προς τη μεταδοτικότητα των γνώσεων προς τους μαθητές τους. Οι πρώτοι Δάσκαλοι-Μαθητές που θα παρακολουθήσουν την ομιλία στις 19 Μαρτίου, επιλέχθηκαν μέσω μιας ειδικής διαδικασίας που περιελάμβανε γραπτές εκθέσεις και συνεντεύξεις, στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων.

Οι Δάσκαλοι-Μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του κύκλου «Stavros Niarchos Foundation Brain Insight Lecture Series», ως μελέτες για επιστημονική έρευνα. Μέσω της παρακολούθησης των ομιλιών, σε συνδυασμό με τα σεμινάρια Δασκάλων-Μαθητών, θα αποκτήσουν οικειότητα με θέματα του επιστημονικού τους ενδιαφέροντος και θα εξετάσουν νέες ιδέες για να εμπλουτίσουν περαιτέρω την παράδοση των μαθημάτων στις τάξεις τους. Τα μαθήματα που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος θα συνδυάζουν το περιεχόμενο των ομιλιών, με εθνικά πρότυπα διδασκαλίας των επιστημών (τα λεγόμενα πρότυπα “Next Generation Science Standards”).

Οι δύο πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος των εκτεταμένων δημοσίων προγραμμάτων του Κέντρου Εκπαίδευσης (Education Center), το οποίο θα βρίσκεται στο νέο Jerome L. Greene Science Center.

Αναφερόμενος στις δύο πρωτοβουλίες, ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Η διάδοση της γνώσης και η συμμετοχή του κοινού αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της φιλοσοφίας των δωρεών μας. Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες μεταφέρουν το σημαντικό επιστημονικό έργο που διεξάγεται στο Mortimer B. Zuckerman Mind Brian Behavior Institute στην ευρύτερη κοινότητα, ενισχύοντας την αντίληψη του κοινού σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην έρευνα της νευροεπιστήμης και την εφαρμογή της. Η ικανότητα των μαθητών γυμνασίου και λυκείου να παρακολουθούν τις επιστημονικές εξελίξεις παίζει ζωτικό ρόλο στον καθορισμό της μελλοντικής ανταγωνιστικότητας και ευημερίας μιας κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η συνεργασία με δασκάλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα προσφέρει γνώσεις σχετικά με τις τρέχουσες ερευνητικές εξελίξεις στη νευροεπιστήμη και τον αντίκτυπό τους σε μια νέα γενιά δυνητικών επιστημόνων» «Αυτό που ξεχωρίζει το Zuckerman Institute είναι η συνοχή – έχουμε συγκεντρώσει μια ομάδα νευροεπιστημόνων με όραμα, ερευνητές με βαθιά πίστη στο να αποκτούμε ολοένα και καλύτερη κατανόηση του εγκεφάλου και του μυαλού καθώς τη σημασία του να μεταδίδεται η γνώση αυτή και εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας» δήλωσε ο Thomas Jessel, διευθυντής του Zuckerman Institute και Καθηγητής της Έδρας Claire Tow στο Πανεπιστήμιο Columbia. «Οι πρωτοβουλίες τις οποίες στηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι κομβικής σημασίας στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό αναφορικά με την επιστήμη του εγκεφάλου, να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία και να εξάψει την φαντασία της νέας γενιάς επιστημόνων.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αρωγός στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Δωρεά γενετικού αναλυτή στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα πιστό στο όραμά του για έμπρακτη και ψυχολογική στήριξη ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πρώτης στέγης φιλοξενίας στην Πάτρα.

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ήταν πολύ σημαντική.» Σε αυτά τα λόγια μιας ασθενούς με Πολλαπλό Μυέλωμα αντανακλάται το κενό πληροφόρησης του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο της για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).