Επιχειρηματικά

Ενεργειακή Κρίση: Η Βρετανική βιομηχανία προειδοποιεί για κλείσιμο εργοστασίων χωρίς βοήθεια στο κόστος καυσίμων

Ενεργειακή Κρίση: Η Βρετανική βιομηχανία προειδοποιεί για κλείσιμο εργοστασίων χωρίς βοήθεια στο κόστος καυσίμων

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».

Ενεργειακή Κρίση: Πολλοί κατασκευαστές στη Βρετανία που βασίζονται σε τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου για να συνεχίσουν να λειτουργούν, απέχουν μόλις «μέρες» από το να σταματήσουν την παραγωγή λόγω της έλλειψης εφοδιασμού και των τιμών ρεκόρ χονδρικής. Οι τιμές χονδρικής φυσικού αερίου αυξήθηκαν 400 % φέτος στην Ευρώπη, εν μέρει λόγω των χαμηλών αποθεμάτων και της μεγάλης ζήτησης από την Ασία, ασκώντας ιδιαίτερη πίεση στις βιομηχανίες έντασης ενέργειας. Ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας Κουάσι Κουαρτένγκ συναντήθηκε με τους ηγέτες της βιομηχανίας την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters, αλλά είπε ότι δεν βρέθηκαν άμεσες λύσεις.

“Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα, τότε αυτό που βλέπουμε για τον τομέα του χάλυβα είναι όλο και περισσότερες παύσεις της παραγωγής σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και αυτές οι παύσεις θα γίνουν μεγαλύτερες”, δήλωσε ο Gareth Stace, γενικός διευθυντής του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κατάσταση δεν προμηνύει καλά για τους παραγωγούς με μεγαλύτερη ένταση ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών χάλυβα, γυαλιού, κεραμικών και χαρτιού.

Οι ολοένα και ακριβότερες τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου είναι τώρα περισσότερο από έξι φορές – πιο ακριβά από ό,τι σε αυτό το σημείο πέρυσι, καθώς η Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο δυσκολεύονται να εισαγάγουν αρκετό φυσικό αέριο για να ξαναγεμίσουν την εξαντλημένη αποθήκευσή τους πριν από τη χειμερινή περίοδο αιχμής θέρμανσης. Οι τοπικοί χώροι αποθήκευσης εξακολουθούν να είναι μόνο 74,7 τοις εκατό, ο χαμηλότερος για περισσότερο από μια δεκαετία, και σε σύγκριση με έναν προ-πανδημικό εποχικό μέσο όρο 87,4 τοις εκατό, σύμφωνα με τις Υποδομές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής δήλωσε: «Η έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου στις ασταθείς παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου υπογραμμίζει την ανάγκη να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα για να προστατεύσουμε τους καταναλωτές μακροπρόθεσμα.

Εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες της βιομηχανίας την Παρασκευή, το τμήμα του Kwarteng δήλωσε αποφασισμένο να εξασφαλίσει ένα ανταγωνιστικό μέλλον για τις βιομηχανίες έντασης ενέργειας της Βρετανίας. Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».

Όμως, για πολλούς νομοθέτες, φάνηκε ότι ο Κουαρτένγκ παρακάμπτει το κρίσιμο ζήτημα-κυρίως αυτό που θα γινόταν για τις βιομηχανίες έντασης ενέργειας. “Θα ήθελα να δω περισσότερη κυβερνητική υποστήριξη για αυτές τις βιομηχανίες βραχυπρόθεσμα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τις χάσουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θα αποτρέψουμε περαιτέρω επενδύσεις”, δήλωσε ο Andrew Bridgen στο BBC.

«Νομίζω ότι θα ήθελαν να δουν ένα ανώτατο όριο στις τιμές που θα πληρώσουν για τη βενζίνη». Φαίνεται ότι δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτήν την τελευταία κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Βρετανία υποφέρει ήδη από τη διάσπαση της αλυσίδας εφοδιασμού και την έλλειψη εργαζομένων μετά το Brexit, που επιδεινώθηκε από την πανδημία της COVID-19 η οποία θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ενεργειακή κρίση φέρνει τον άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας στη Βρετανία

Πυροδότηση νέου έλεγχου για το πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο στην αντιμετώπιση της πανδημίας δίνει δημοσίευμα της Guardian

Δεν θα επέστρεφε στην «ανεξέλεγκτη μετανάστευση» για να ανταποκριθεί στις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Νέα ερωτήματα για το μέλλον του χρηματοοικονομικού κόμβου του Λονδίνου μετά την πανδημία

Τα παιδιά του Brexit θα μπορούσαν να γίνουν η επόμενη γενιά παιδιών Windrush

632 φορτηγά στην ουρά αυτοκινητοδρόμου Μ20, στη νότια Αγγλία

Πώς ο κοροναϊός ‘χτύπησε’ και το Brexit

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

Δυναμικό παρών έδωσε η Lavipharm στο φθινοπωρινό Ladies Lunch που διοργάνωσε το MDA Ελλάς, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις .

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

«Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά για τα μεγάλα εργαστήρια. Πέρα από τη Moderna, η οποία είναι καινούρια στον τομέα αυτό, οι άλλοι, όπως οι Sanofi, AstraZeneca ή GSK, είναι πολύ καλά τοποθετημένοι όσον αφορά τη γρίπη», παρατηρεί η Τζαμιλά Ελ Μπουγκρινί, ειδική στις βιοτεχνολογίες στην εταιρεία χρηματιστηριακών αναλύσεων Invest Securities.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Pfizer Θεσσαλονίκη: Η Pfizer ανακοινώνει εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ELPEN

ELPEN Σχοινάς: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και στο υπό κατασκευή Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven.

Πάνω από 13.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν εγγραφεί στη δοκιμή για το εμβόλιο covid-19 της Moderna,

Η εταιρεία αναμένει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λήψης στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider.

Επενδύσεις 1,2 δισ.ευρώ την επόμενη πενταετία από την φαρμακοβιομηχανία

Στη μοναδική ευκαιρία που προκύπτει για την Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στη φαρμακοβιομηχανία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ευρωπαϊκό-διεθνές συνέδριο της «Medicines For Europe» και της «Ιnternational Generic & Biosimilar Medicines Association» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Εγκρίνεται ένα άλλο τεστ COVID-19 στο σπίτι από τον FDA των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε τις γρήγορες δοκιμές σε μια ομιλία του τον Δεκέμβριο, δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει 280 εκατομμύρια δοκιμές και ότι θα χρησιμοποιήσει τον νόμο παραγωγής για την άμυνα για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές έχουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονται για να κάνουν δοκιμές. Η κυβέρνηση δαπανά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την πρωτοβουλία