Επιχειρηματικά

Βρετανία Οικονομία: Ο χρηματοοικονομικός κόμβος του Λονδίνου εξετάζει το μέλλον μετά την Covid

Βρετανία Οικονομία: Ο χρηματοοικονομικός κόμβος του Λονδίνου εξετάζει το μέλλον μετά την Covid

«Ενώ τα πρότυπα εργασίας σίγουρα θα αλλάξουν - και αυτό μπορεί να σημαίνει κάποιες αλλαγές στην αίσθηση της πόλης - νομίζω ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ένας σημαντικός κόμβος της παγκόσμιας χρηματοδότησης»

Βρετανία Οικονομία: Η Βρετανία βγήκε πλήρως από τον αποκλεισμό τον περασμένο μήνα, αλλά πολλοί εργαζόμενοι δεν βιάζονται να επιστρέψουν στο γραφείο. Η άλλοτε πολυσύχναστη οικονομική περιοχή του Λονδίνου ξαναζωντανεύει, αλλά φέρει τα σημάδια της θανατηφόρας πανδημίας, πυροδοτώντας νέα ερωτήματα για το μέλλον του λεγόμενου «Square Mile». Η κρίση υγείας Covid-19 ξέσπασε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, πυροδοτώντας ένα πανεθνικό αποκλεισμό που μετέτρεψε τον παγκόσμιο οικονομικό κόμβο σε μια πόλη-φάντασμα.

Οι εργαζόμενοι στην πόλη αναγκάστηκαν να εργαστούν από απόσταση και μερικοί έχουν υιοθετήσει υβριδική ή ευέλικτη εργασία που χωρίζει τον χρόνο μεταξύ σπιτιού και γραφείου. Η Βρετανία βγήκε πλήρως από τον αποκλεισμό τον περασμένο μήνα, με τον γρήγορο εμβολιασμό, αλλά πολλοί εργαζόμενοι δεν βιάζονται να επιστρέψουν στο γραφείο εν μέσω φόβων για την παραλλαγή Delta της Covid. – «Απροθυμία για έκθεση σε κίνδυνο» – «Παραμένει μια υποκείμενη απροθυμία πολλών να διακινδυνεύσουν την έκθεση στον ιό, είτε στον χώρο εργασίας είτε στο ταξίδι προς την εργασία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρία ειδικών ακινήτων της Remit Consulting, Lorna Landells. Οι σχολικές αργίες και η κυβερνητική πολιτική για την Covid έχουν επηρεάσει την επιστροφή στη ζωή στο γραφείο, αλλά οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί δεν απαιτείται πλέον να απομονώνονται μετά την επαφή τους με μολυσμένο άτομο. Παρ ‘όλα αυτά, η πληρότητα των κεντρικών γραφείων του Λονδίνου είναι μόλις το 10,3 % της συνολικής χωρητικότητάς της την εβδομάδα που λήγει στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Remit. “Όταν κοιτάζω έξω από το παράθυρο του γραφείου μου, οι δρόμοι φαίνονται αρκετά άδειοι”, δήλωσε ο Nigel Wilson, επικεφαλής της ασφαλιστικής εταιρείας Legal & amp; Γενικά, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian. «Είμαστε ακόμα πολύ νωρίς (επανέναρξη) και περιμένω περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο». – «Το Λονδίνο δεν θα γυρίσει πίσω» – Αντίθετα, ο Howard Davies, πρόεδρος της τράπεζας NatWest και πρώην επικεφαλής της οικονομικής επιτήρησης του Λονδίνου, πιστεύει ότι η πόλη έχει αλλάξει για πάντα. «Τις μέρες που 2.500 άνθρωποι μπήκαν από την πόρτα του γραφείου μας … στις 8:30 το πρωί και έφυγαν ξανά στις 6:00 το απόγευμα, νομίζω ότι αυτό έχει φύγει», είπε στο Bloomberg.

“Θα φαίνεται πολύ διαφορετικό κατά τη διάρκεια της ημέρας και το κέντρο του Λονδίνου δεν θα επιστρέψει στα προηγούμενα βήματα – οι άνθρωποι ανησυχούν για τους κινδύνους των ταξιδιών και ανακάλυψαν ότι μπορούν να κάνουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.”

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak, ωστόσο, θέλει να επιστρέψουν οι υπάλληλοι γραφείου, υποστηρίζοντας ότι βοηθάει την καριέρα των νέων.

Ωστόσο, τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Barclays και η HSBC ποντάρουν σε μακροπρόθεσμα υβριδικά πρότυπα εργασίας, γεγονός που έχει επίσης μειώσει την ανάγκη τους για χώρους γραφείων. Σχεδόν το 80% τοις εκατό των εργαζομένων στο City σχεδιάζουν να επιστρέψουν στο γραφείο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας στρατολόγησης Michael Page.

Ωστόσο, μόνο το 25 % των εργαζομένων αναμένει να επιστρέψει στην πλήρη πενθήμερη εβδομάδα εργασίας.

«Σημαντικός κόμβος» – Οι αρχές της πόλης βάζουν μια θετική λάμψη στις προοπτικές για την περιοχή, η οικονομική επιρροή της οποίας παραμένει ήδη αβέβαιη ως αποτέλεσμα του Brexit.

«Οι κεντρικοί κόμβοι των γραφείων έχουν ακόμη να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο – είτε πρόκειται για την ανάπτυξη του προσωπικού, το ηθικό της ομάδας, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα, τις ευκαιρίες δικτύωσης ή πολλά άλλα», δήλωσε η Catherine McGuinness, πρόεδρος πολιτικής της City of London Corporation, σε δήλωση στο AFP.

«Πολλοί εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στο γραφείο για τουλάχιστον ένα μέρος της εβδομάδας και η επιστροφή τους θα προσφέρει το βήμα που απαιτείται για τους τομείς της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου».

Η Εταιρεία διαχειρίζεται την πλατεία Square Mile, ή την ιστορική οικονομική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την Τράπεζα της Αγγλίας και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Ο καθηγητής οικονομικών του King’s College του Λονδίνου, Τζόναθαν Πόρτες, δήλωσε ότι η πόλη θα διατηρήσει τη σημασία της παρά την ολισθαίνουσα πορεία των επιβατών.

«Ενώ τα πρότυπα εργασίας σίγουρα θα αλλάξουν – και αυτό μπορεί να σημαίνει κάποιες αλλαγές στην αίσθηση της πόλης – νομίζω ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ένας σημαντικός κόμβος της παγκόσμιας χρηματοδότησης», είπε στο AFP.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι μετέβησαν και εργάστηκαν στην πόλη πριν από την πανδημία, δίνοντας πνοή στα καφενεία, τις παμπ και τα εστιατόρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ιός αυξάνει τους φόβους του πρωθυπουργού στο Ηνωμένο Βασίλειο την «Ημέρα της Ελευθερίας»

Η παράδοση στην COVID-19 είναι το θέμα της «Ημέρας Ελευθερίας» του Ηνωμένου Βασιλείου

"Όχι" στο στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα των δοντιών, επισημαίνει μια οδοντίατρος

Σε αυτοαπομόνωση η Kate Middleton ενώ δεν εμφανίζει συμπτώματα covid-19

Ισχαιμικό εγκεφαλικό με μπλοκάρισμα μεγάλων αρτηριών μετά από εμβόλιο με AstraZeneca

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η GENESIS Pharma για μια ακόμη χρονιά στηρίζει πολύπλευρα τους σκοπούς του Greece Race for the Cure®

GENESIS Pharma: Η μακροχρόνια παρουσία της GENESIS Pharma στο Greece Race for the Cure® εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης και εθελοντισμού που υλοποιεί και πλέον μετρά περισσότερες από δυο δεκαετίες.

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σχεδιάζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Στόχος του Ε.Ε.Σ. η εξάλειψη κάθε μορφής αποκλεισμού λόγω ηλικίας, η οποία μειώνει την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων, την πρόσβαση στη φροντίδα και το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής που δικαιούνται.

ΠΕΦ: Ενενήντα χρόνια στηρίζει τον Έλληνα ασθενή, την ελληνική οικονομία και κοινωνία

ΠΕΦ: Την Τρίτη 26.09, η ΠΕΦ γιόρτασε τα ενενήντα χρόνια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας τιμώντας τους πρωτεργάτες, ιδρυτές της, σε μια λαμπρή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Η Lavipharm διαχρονικός αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο του MDA Ελλάς

 Η Lavipharm ενώνει τη φωνή της με το Σωματείο MDA Ελλάς, που διοργανώνει μια μοναδική συναυλία με τον κορυφαίο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου και την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η GSΚ εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Έρπητα Ζωστήρα

Η GSK Ελλάδος, με γνώμονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού κοινού και των ασθενών της χώρας σχετικά με τη νόσο του έρπητα ζωστήρα, εγκαινιάζει την εν λόγω εκστρατεία, που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας “Some Say”, με στόχο τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα συμπτώματα, τις πιθανές επιπλοκές, τις επιπτώσεις αλλά και την πρόληψη της επώδυνης νόσου του έρπητα ζωστήρα.