Greek English French German Italian
Pin It

Τα επιχειρηματικά βραβεία αριστείας Salus Index 2016 απονεμήθηκαν χθες (Τρίτη 22 Νοεμβρίου) στην ετήσια εκδήλωση της Active Business, κατά την οποία βραβεύτηκαν 46 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τα οικονομικά τους αποτελέσματα, τις επενδύσεις, την κοινωνική τους προσφορά και την τόνωση της αγοράς εργασίας.


Ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας, της ασφάλισης, των φαρμακευτικών συνεταιρισμών και της ομορφιάς (καλλυντικών) βρέθηκε στο επίκεντρο χθες το απόγευμα.


Αναλυτικότερα, αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν, εξήραν τη συμβουλή του ανθρώπινου δυναμικό τους, ως αναπόσπαστο στοιχείο της επιτυχίας τους και τους αφιέρωσαν τις διακρίσεις.


Η εκδήλωση απέδειξε ότι ο κλάδος της υγείας και του φαρμάκου, αντιστέκεται σθεναρά, επενδύει, καινοτομεί, εξάγει, τονώνει την αγορά εργασίας, δημιουργεί υπεραξία, χωρίς καμία κρατική στήριξη με ευθεία φοροεισπρακτική πολιτική και με δυσθεώρητα μέτρα (όπως clawback, rebate, νοσοκομειακό clawback) που καταπονούν και βαραίνουν την ανάπτυξη και την επόμενη ημέρα της επιχειρηματικότητας. Και παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις αντιστέκονται.


Το μήνυμα αυτό, πέρασαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων αλλά και οι θεσμικοί φορείς, καθώς επίσης και πολιτικοί, όπως ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ και Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Ο πρώην υπουργός Υγείας και σημερινός υπουργός Ναυτιλίας Παναγώτης Κουρουμπλής, τόνισε πως παρά την συνεχιζόμενη ύφεση, υπάρχουν επιχειρήσεις που αντιστέκονται την ώρα που διεξάγεται δίπλα μας ένας πόλεμος και μεσούσης μιας προσφυγικής κρίσης. Επομένως, κατάφεραν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία.


Αναφέρθηκε στην ανάγκη για θέσπιση ευνοικών διατάξεων για τις κλινικές μελέτες, ένας τομέας παρθένος στην Ελλάδα, όπως τόνισε, για ενιαίο rebate, το οποίο δίνει δικαιοσύνη και διαφάνεια, ενώ απηύθυνε έκκληση, οι πολυεθνικές του φαρμάκου, να παράξουν στην Ελλάδα τα προϊόντα τους και να μην ασχολούνται μόνο με την εμπορία. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για αποζημίωση των καινοτόμων φαρμάκων και για την ανάγκη ισότιμης πρόσβασης σε αυτά, από όλους τους πολίτες. Χαίρομαι μάλιστα που τα μέτρα αυτά, τα έχει κατά νου η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως είπε.


Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής, εξήρε τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, καθώς δεν μείωσαν μισθούς, δεν απέλυσαν και διατήρησαν εργασιακή ειρήνη, στοιχείο απόλυτα παραγωγικό όπως είπε.


Ο πρώην τομεάρχης της Ν. Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της υγείας, ωστόσο υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως είπε οι οποίες συμβάλλουν στην υγιή οικονομία και επιχειρηματικότητα.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, μίλησε για την μεγάλη πληγή του συστήματος υγείας, που είναι η μετανάστευση 18.000 γιατρών, γεγονός που θα πρέπει να αξιολογήσει σοβαρά η Πολιτεία.


Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης, τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για πειράματα, καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες, έχουν όχι απλά εξαντλήσει, αλλά έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και επομένως χρειάζονται μέτρα και κανόνες. Θύμισε δε, ότι αυτή την στιγμή στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, βρίσκονται υπό ανάπτυξη 7.000 νέα φάρμακα, γεγονός πολύ σημαντικό για την Έρευνα και τις επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ακόμη, ότι η φαρμακοβιομηχανία, αποτελεί τον δεύτερο εξαγωγικό κλάδο της Ελλάδας ο οποίος απασχολεί συνολικά 87.000 θέσεις εργασίας.


Με την ολοκλήρωση του κύκλου των ομιλητών, διακρίσεις παρέλαβαν και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων: Astra Zeneca, AMGEN, AnaBIOsis, ANFARM, Beiesdorff Hellas, Bristol, Frezyderm, GAP, Pharmasept, Pfizer, Sanofi, Ξυδιάς, Takeda, Libytec, MERCK.


Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκαναν οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Σπαγαδώρου και Γιώργος Σακκάς.


Pin It

Cook name