Άποψη

Μπιλ Γκέιτς: Ανησυχεί για τη διατήρηση της εστίασης στη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης

Μπιλ Γκέιτς: Ανησυχεί για τη διατήρηση της εστίασης στη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης

"Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσει κανείς πόσο μεγάλη οπισθοδρόμηση έχει αποτελέσει η πανδημία και είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσει κανείς πόσο μεγάλη οπισθοδρόμηση αποτελεί ο πόλεμος στην Ουκρανία", δήλωσε ο Γκέιτς, ο οποίος επεσήμανε ότι πριν από το 2019, η παγκόσμια υγεία βελτιωνόταν στους περισσότερους τομείς.

Μπιλ Γκέιτς: Ο Μπιλ Γκέιτς φοβάται ότι ο συνδυασμός παραπαίουσας οικονομίας και απειλών για τη δημόσια υγεία θα σημάνει καταστροφή για τις χώρες του τρίτου κόσμου Το να ζητηθεί από τον κόσμο να δώσει προτεραιότητα στη διάσωση ζωών στις φτωχότερες χώρες του κόσμου αποτελεί όλο και μεγαλύτερη πρόκληση σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να συγκλονίζεται από την πανδημία COVID-19, την απειλή της κλιματικής αλλαγής, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο συνιδρυτής της Microsoft που μετατράπηκε σε φιλάνθρωπο δήλωσε ότι είναι “παράδοξο” το γεγονός ότι στον απόηχο μιας τεράστιας παγκόσμιας απειλής για την υγεία, η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η ελονοσία και το AIDS θα μπορούσε στην πραγματικότητα να μειωθεί φέτος.

“Ανησυχώ πολύ… κατά ειρωνικό τρόπο, μπροστά στην πιο ξεκάθαρη ένδειξη του γιατί οι μολυσματικές ασθένειες δεν ανήκουν στο παρελθόν, στην πραγματικότητα, τα επίπεδα χρηματοδότησης θα μπορούσαν να μειωθούν”, δήλωσε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Μίλησε πριν από τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης Goalkeepers του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, η οποία παρακολουθεί την πρόοδο όσον αφορά τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), γύρω από τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της υγείας.

Ο Μπιλ Γκέιτς ανησυχεί για το “παράδοξο” ότι η χρηματοδότηση της έρευνας για τις μολυσματικές ασθένειες μειωνόταν, καθώς οι απειλές για την παγκόσμια υγεία φαίνεται να αυξάνονται.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η πανδημία έβγαλε τον κόσμο εκτός πορείας σχεδόν σε κάθε δείκτη και η πρόοδος θα πρέπει να επιταχυνθεί κατά πέντε φορές προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2030 σε θέματα όπως η μείωση της μητρικής θνησιμότητας ή ο τερματισμός του υποσιτισμού.

“Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσει κανείς πόσο μεγάλη οπισθοδρόμηση έχει αποτελέσει η πανδημία και είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσει κανείς πόσο μεγάλη οπισθοδρόμηση αποτελεί ο πόλεμος στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Γκέιτς, ο οποίος επεσήμανε ότι πριν από το 2019, η παγκόσμια υγεία βελτιωνόταν στους περισσότερους τομείς.

“Είναι δίκαιο να πούμε ότι το να σώζουμε ζωές στην Αφρική και να φροντίζουμε τις φτωχότερες χώρες, θα κληθούμε να το διατηρήσουμε ως προτεραιότητα και να μην κάνουμε περικοπές σε αυτά τα πράγματα”, πρόσθεσε.

Ο Γκέιτς διοχέτευσε περισσότερα δικά του χρήματα στο ίδρυμα φέτος και αυτό θα αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026, αλλά δήλωσε ότι ανησυχεί για τις ανταγωνιστικές πιέσεις στους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων των δωρητών.

Ωστόσο, ο Γκέιτς δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα, ιδίως σε τομείς όπως η επισιτιστική ασφάλεια, αν ο κόσμος επενδύσει στην καινοτομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Bill Gates: Παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του Μελίντα ύστερα από 27 χρόνια

Η απάντηση του Μπιλ Γκέιτς για την επιστροφή στην κανονικότητα

Η Fujifilm, ο Μπιλ Γκέιτς και το στοίχημα για μαζική παραγωγή φαρμάκου

Η ηθική ιατρική, τα “πειραγμένα” κουνούπια και ο προχωρημένος Γκέιτς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΚΕΦΙ : Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παρέμβαση - τομή Ι. Βαρδακαστάνη στη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση όσων καταπατούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Στην εκδήλωση: «Προσβάσιμες και Συμπεριληπτικές πόλεις», που διοργανώθηκε από την υφυπουργό Πρόνοιας Δ. Μιχαηλίδου και τον γ. γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του European Disability Forum και της International Disability Alliance Ιωάννης Βαρδακαστάνης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης: Δημήτριος Παπαστεργίου, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης […]

Βαρδακαστάνης:Χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υποστηρίζει ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών.

Σταθερή συνεργασία του Humanity Greece με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από τo Humanity Greece στους ωφελούμενους του ΑΚΗΑ-Υπνωτήριο Αστέγων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece ανακοινώνει τη σταθερή συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Οι νεότερες εξελίξεις της νευροχειρουργικής εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης

Κάποτε η διαδικασία επέμβασης στον ανθρώπινο εγκέφαλο συνίστατο σε τρυπανισμό και στη συνέχεια ταξίδι στο άγνωστο, σε αχαρτογράφητα νερά. Η περιγραφή αυτή αποτελεί φυσικά σχήμα λόγου. Ωστόσο, δεν απέχει καθόλου από την αλήθεια και περιγράφει μια μεγάλη χρονική περίοδο, όχι φυσικά με την ίδια ισχύ σε όλο το μήκος της.