Πολιτική Υγείας

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας: Συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας: Συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας: Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ συναντώνται για να συζητήσουν την παγκόσμια εταιρική σχέση υγείας Η Νότια Κορέα συμφώνησε την Τρίτη να επεκτείνει την παγκόσμια συνεργασία της στον τομέα της υγείας με το ίδρυμα που ίδρυσε ο συνιδρυτής και φιλάνθρωπος της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς.

Η συμφωνία ήρθε αφότου ο Γκέιτς έφτασε στη Νότια Κορέα αργά τη Δευτέρα, καλώντας τη Σεούλ να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια υγεία και να αυξήσει τη βοήθεια.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ενίσχυση της συνεργασίας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα μεταξύ του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και της Νότιας Κορέας σε έργα όπως ένα παγκόσμιο ταμείο έρευνας για την υγεία και ενίσχυση της συνεργασίας με οργανισμούς υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Συνασπισμού για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI, ανέφεραν σε δήλωσή τους τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας της Νότιας Κορέας.

Ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες (CEPI) συνεργάζεται με δημόσιες, ιδιωτικές, φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την ανάπτυξη εμβολίων κατά των μελλοντικών επιδημιών.

Η Νότια Κορέα θα βοηθήσει επίσης στην εκπαίδευση 370 ατόμων από χώρες χαμηλότερου εισοδήματος στην παραγωγή εμβολίων φέτος, η οποία θα επεκταθεί σε 2.000 άτομα ετησίως από το 2026, ανέφεραν τα υπουργεία.

“Αυτή είναι μια στιγμή κρίσης για την παγκόσμια υγεία.

Αυτή είναι επίσης μια φανταστική στιγμή για το ίδρυμά μας να ενισχύσει τη συνεργασία με την Κορέα, παρέχοντας εξαιρετικές ιδέες για νέα εργαλεία και περισσότερους πόρους για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο Γκέιτς σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση νωρίτερα την Τρίτη.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Νότιας Κορέας Kim Jin-pyo και άλλους νομοθέτες, ο Gates ζήτησε αύξηση της χρηματοδότησης για ομάδες που βοηθούν στη βελτίωση των συνθηκών υγείας στις φτωχές χώρες και στην πρόληψη των πανδημιών και ρώτησε εάν η Νότια Κορέα θα μπορούσε να κλιμακώσει τη διεθνή της βοήθεια σε 0,3% του ΑΕΠ.

Στη συνέχεια, ο Γκέιτς συνάντησε τον Πρόεδρο Yoon Suk-yeol, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ήθελε μια σχέση συνεργασίας με το ίδρυμα του Gates για την προώθηση τεχνολογιών βιο-υγείας υψηλής ποιότητας.

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η απάντηση του Μπιλ Γκέιτς για την επιστροφή στην κανονικότητα

Οι κόντρες Τραμπ – Κουόμο και η συνεργασία με το ίδρυμα Γκέιτς

Η Fujifilm, ο Μπιλ Γκέιτς και το στοίχημα για μαζική παραγωγή φαρμάκου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης