Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Τrikafta-Symdeko-Kalydeco: Έγκριση FDA επέκτασης ενδείξεων σε σπάνιες μεταλλάξεις

Τrikafta-Symdeko-Kalydeco: Έγκριση FDA επέκτασης ενδείξεων σε σπάνιες μεταλλάξεις

Τrikafta-Symdeko-Kalydeco: Η φαρμακευτική εταιρεία Vertex ανακοίνωσε στις 21/12/2020 ότι o Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων FDA ενέκρινε την επέκταση της χορήγησης των τριών CFTR τροποποιητών Trikafta (γνωστό στην Ευρώπη ως Kaftrio), Symdeko (γνωστό στην Ευρώπη ως Symkevi) και Kalydeco σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση με σπάνιες μεταλλάξεις στις ΗΠΑ. 

Αυτή η έγκριση δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους από 600 ασθενείς με ΚΙ, που δεν ήταν προηγουμένως επιλέξιμοι για αυτά τα φάρμακα, να έχουν πρόσβαση για πρώτη φορά σε θεραπεία που στοχεύει στα αίτια της νόσου. Το Trikafta είχε προηγουμένως εγκριθεί από τον FDA για ασθενείς με τουλάχιστον μία μετάλλαξη F508del και τώρα εγκρίθηκε για 177 επιπλέον μεταλλάξεις. Το Symdeko έχει πλέον εγκριθεί για 127 επιπλέον μεταλλάξεις, συμπληρώνοντας συνολικά 154 μεταλλάξεις, ενώ το Kalydeco έλαβε έγκριση για 59 επιπλέον μεταλλάξεις και συνολικά 97 μεταλλάξεις. Επιπλέον, αυτή η έγκριση επιτρέπει σε ορισμένους ασθενείς με ΚΙ, που είναι σήμερα επιλέξιμοι για το Kalydeco, να είναι επίσης επιλέξιμοι για Symdeko ή Trikafta. Ταυτόχρονα αυτή η έγκριση επιτρέπει για όσους είναι επί του παρόντος επιλέξιμοι για το Symdeko, να είναι επίσης επιλέξιμοι για το Trikafta. Ταυτόχρονα το Symdeko και το Kalydeko έχουν επίσης λάβει έγκριση για να συμπεριληφθούν πρόσθετες μεταλλάξεις ατόμων με ΚΙ ηλικίας 6 ετών και άνω και ηλικίας 4 μηνών και άνω αντίστοιχα.

ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Πανελλήνιος Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση
Hellenic Cystic Fibrosis Association (H.C.F.A.

«Η έγκριση για διευρυμένη χρήση των τριών αυτών φαρμάκων, που βασίζεται στο καθιερωμένο μοντέλο in vitro, αποτελεί την απόδειξη της αδιάκοπης δέσμευσης των επιστημόνων μας να επιτύχουμε τον στόχο του να αναπτύξουμε θεραπείες για όλα τα άτομα με Κυστική Ίνωση», δήλωσε η Dr Reshma Kewalramani, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Vertex. «Παραμένουμε τόσο δεσμευμένοι σήμερα για να προσεγγίσουμε κάθε ασθενή που μπορεί να επωφεληθεί από τα φάρμακά μας, όπως όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά αυτό το ταξίδι πριν από 20 χρόνια και αυτή η επέκταση-“ορόσημο” επιτρέπει τώρα σε εκατοντάδες άτομα με ΚΙ να έχουν πρόσβαση σε μια θεραπεία για να αντιμετωπίσουν την υποκείμενη αιτία της νόσου τους – πολλοί για πρώτη φορά».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση του Αμερικανικού Οργανισμού CF Foundation, στην οποία περιέχονται και οι πλήρεις κατάλογοι των εγκεκριμένων μεταλλάξεων για τα Trikafta, Symdeko, Kalydeco, όπως αναγράφονται και στις ενημερωμένες πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης κάθε φαρμάκου στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κυστική Ίνωση σύλλογος : Διαδικτυακή συνάντηση για ομαλή μετάβαση από το «Trikafta» στο «Kaftrio»

Σήμερα εγκρίθηκε η άδεια κυκλοφορίας της θεραπείας «Kaftrio». Δηλώσεις Κοντοπίδη

Τι λένε οι γιατροί για τον εμβολιασμό των ασθενών με κυστική ίνωση

Κ.Ε.Φ.Ι. : Ημερίδα για την φαρμακοεπαγρύπνηση

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 που θα μεταδοθεί μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, facebook.com/skkephi, για το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο αριθμός των πασχόντων στην Ελλάδα για το έτος 2020

Το πλήθος των μοναδικών πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη ανέρχεται στους 1.050.635, αγγίζοντας το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ.

Καθολική Υγειονομική Κάλυψη για τους Ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

Κάθε χρόνο, 100 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια, επειδή η περίθαλψη κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες Υγείας, ενώ ακόμα περισσότεροι αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στην υγεία τους ή στη σίτιση, στην ένδυση ή στη στέγη.

Κορωνοϊός- Εμβολιασμός: Οι ασθενείς με HIV μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο

Γράφουν οι ασθενείς της 'Θετικής Φωνής' - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος Καθώς τα πρώτα εμβόλια COVID-19 κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο, εμπειρογνώμονες και μεγάλοι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον HIV (UNAIDS, AIDSMAP, British HIV Association, FRONTLINE AIDS κ.λπ.) προσπαθούν να διαβεβαιώσουν όσους ζουν με τον HIV ότι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο του COVID-19.

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ : Η νέα κοινωνική πρωτοβουλία της Πνευμονολογικής Εταιρείας

Τη νέα μεγάλη κοινωνική πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, που αφορά στην ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Πνεύμονα και στη διακοπή καπνίσματος, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 29ου Πνευμονολογικού Συνεδρίου ο Γενικός Γραμματέας του επιστημονικού συλλόγου ο κος Ελ. Ζέρβας.