Πολιτική Υγείας

Κικίλιας Κυστική Ίνωση: Ο Υπουργός στοχεύει πέραν του φαρμάκου και στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων

Κικίλιας Κυστική Ίνωση: Ο Υπουργός στοχεύει πέραν του φαρμάκου και στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων

Δεν σταματάμε, όμως, στο φάρμακο. Όπως είχα δεσμευτεί, συνεχίζουμε την προσπάθεια στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση για την ανάπτυξη του νέου σύγχρονου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Kέντρου στο Ωνάσειο

Κικίλιας Κυστική Ίνωση: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση (European Cystic Fibrosis Awareness Week), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας προχωράει τη διαπραγμάτευση για την αποζημίωση της επαναστατικής θεραπείας, με σκοπό όλοι οι ασθενείς με κυστική ίνωση στην Ελλάδα να έχουν ισότιμη πρόσβαση με τους ασθενείς στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Από τον περασμένο Νοέμβριο, έκανα το καθήκον μου ως υπουργός Υγείας στο αγωνιώδες κάλεσμα του Δημήτρη Κοντοπίδη και των ασθενών με κυστική ίνωση. Προστατεύσαμε τους ασθενείς με κυστική ίνωση που βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο και επιβαρυμένη κατάσταση, ενεργοποιώντας στη χώρα μας πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης για την επαναστατική θεραπεία που είχε κυκλοφορήσει τότε στην Αμερική. Φτιάξαμε μαζί με τους ασθενείς το πρώτο Εθνικό Μητρώο για την Κυστική Ίνωση, ένα εργαλείο πολύτιμο για τους ασθενείς, την επιστημονική κοινότητα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να παρέχει στοχευμένα υπηρεσίες Υγείας, όπου και όπως χρειάζεται» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως «πλέον, προχωράμε με εξαιρετικούς ρυθμούς τη διαπραγμάτευση για την αποζημίωση της επαναστατικής θεραπείας, με σκοπό όλοι οι ασθενείς με κυστική ίνωση στην Ελλάδα να έχουν ισότιμη πρόσβαση με τους ασθενείς στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν σταματάμε, όμως, στο φάρμακο. Όπως είχα δεσμευτεί, συνεχίζουμε την προσπάθεια στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση για την ανάπτυξη του νέου σύγχρονου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Kέντρου στο Ωνάσειο. Στόχος μας οι ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα, όπως τα νεαρά παιδιά με κυστική ίνωση, να έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία για ζωή». «Τέλος, με τις νέες θεραπείες, οι ασθενείς με κυστική ίνωση μπορούν να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον και θα σταθούμε δίπλα τους, ώστε η Ελλάδα να έχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη αναφορικά με τις Μονάδες ΚΙ και τη στελέχωσή τους», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κυστική Ίνωση: Σε δημόσια διαβούλευση η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο

Κυστική Ίνωση σύλλογος : Διαδικτυακή συνάντηση για ομαλή μετάβαση από το «Trikafta» στο «Kaftrio»

Σήμερα εγκρίθηκε η άδεια κυκλοφορίας της θεραπείας «Kaftrio». Δηλώσεις Κοντοπίδη

Ξεκίνησε η χορήγηση της θεραπείας Trikafta σε 30 ασθενείς με κυστική ίνωση – Β. Κικίλιας: Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για αυτούς που δεν μπορούν και για αυτούς που δεν έχουν

Δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Κυστικής Ίνωσης

Κυστική Ίνωση : Ξεκινά η ατομική πρώιμη πρόσβαση των ασθενών στην θεραπεία

Εκτός Ευρωπαϊκού Registry η Κυστική Ίνωση στο «Αγ Σοφία» Παίδων

Κοντοπίδης: Δεν θα δεχτώ να χάσουμε ασθενή αφού υπάρχει θεραπεία και κυκλοφορεί

Κυστική ίνωση: Η συγκλονιστική ομολογία του κ. Δημ. Κοντοπίδη

Σπάνιες μεταλλάξεις οδηγούν στην κυστική ίνωση

Χρήσιμες οδηγίες για μαθητές με κυστική ίνωση

Η Πολιτική Προστασία ενισχύεται σε μέσα και εξοπλισμό- Υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Πολιτική Προστασία: Eνισχύεται σε μέσα και εξοπλισμό -Υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, η συμφωνία χρηματοδότησης μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Christian Kettel Thomsen.

Σε ποια σημεία διενεργούνται σήμερα έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19

ΕΟΔΥ Δωρεάν rapid test: Σε ποια σημεία διενεργούνται σήμερα. Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) πραγματοποιούνται και σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ σε περιοχές όλης της χώρας.

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός: Σημεία και αποτελέσματα rapid test

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός: Σημεία και αποτελέσματα rapid test. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Σκεπτικισμός Σύψα για την αύξηση των κρουσμάτων και τη λειτουργία των σχολείων

Όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού. Δυστυχώς. Παντού στην Ελλάδα είναι η εκτίμησή μου ότι υπάρχει η μετάλλαξη του ιού. Ελπίζουμε τα εμβόλια που έρχονται να την πιάνουν… Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αττική εμπνέει μεγίστη ανησυχία… Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες”.

Ξεμένει η Ευρώπη από εμβόλια: Μείωση κατά 75% στις παραδόσεις από την AstraZeneca

Οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης ανέστειλαν τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα καθώς τελειώνουν οι δόσεις που έχουν στη διάθεσή τους, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιγνάθιο Αγουάδο.

Πραγματοποιήθηκε ο στόχος για τους 200.000 εμβολιασμούς τον Ιανουάριο

Εμβολιασμοί: Το ποσοστό αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού 2,05% και οι εμβολιασμοί επιταχύνονται διαρκώς. Στρατηγική παραμένει η εξασφάλιση και της δεύτερης δόσης σε όσους εμβολιάζονται.

Κατά προτεραιότητα όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-59 ετών ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Εμβολιασμός εκπαιδευτικοί: Σύμφωνα με πληροφορίες ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει κατά προτεραιότητα όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα.