Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα), με την ιδιότητα του συγχρηματοδότη και συντονιστή, σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος), ανακοινώνει τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που έχουν επιλεγεί για να λάβουν επιχορήγηση στο πλαίσιο του Προγράμματος “BUILD-Building a robust and democratic civic space”.

Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ. Στόχο έχει την προστασία, την προώθηση και την ευαισθητοποίηση για τα θεμελιώδη δικαιώματα και αξίες της Ε.Ε., μέσω της στήριξης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, δημοσιεύθηκαν στις 27 Απριλίου 2023 δύο ανοιχτές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης σε Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών με τις εξής θεματικές προτεραιότητες: «Ευαισθητοποίηση και κατανόηση των δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (Πρόσκληση 1) και «Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (Πρόσκληση 2).

Σε συνέχεια της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στις ανοιχτές προσκλήσεις ανακοινώνεται ότι 34 έργα επελέγησαν για να λάβουν επιχορήγηση στην Ελλάδα με συνολικό ύψος επιχορήγησης €1.844.193 και 7 έργα στην Κύπρο με συνολικό ύψος επιχορήγησης €356.710. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις στις δύο χώρες ανήλθαν σε 134 συνολικά επιβεβαιώνοντας την ανάγκη υποστήριξης ΟΚοιΠ για την προαγωγή των δικαιωμάτων και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής και τη στήριξη οργανώσεων βάσης (grassroots), μικρών οργανώσεων, και οργανώσεων σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές, οι οποίες συνθέτουν τελικά τα 31 από τα 41 έργα που έχουν επιλεγεί για επιχορήγηση, διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων σειρά 11 δράσεων σε 6 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και διαδικτυακά, οι οποίες παρείχαν ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα δικαιώματα και τις αξίες της Ε.Ε., καθώς και εκπαίδευση Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στη συγγραφή προτάσεων.

Επίσης, έμφαση δόθηκε στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, γνώσεων και τεχνογνωσίας με ΟΚοιΠ σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., με 23 από τα 41 επιχορηγούμενα έργα να περιλαμβάνουν τέτοιου είδους δράσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Make a Wish : 10 στα 10 παιδιά είδαν βελτίωση της ψυχικής υγείας μετά την εκπλήρωση των ευχών

Συμμετοχή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο 7ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Άλμα Ζωής: «Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Αφιερωμένη στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Με έμπνευση τη μητρότητα και με στόχο να μην χάνεται ούτε ένα παιδί ενώ μπορεί να σωθεί, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υπήρξε μια πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο.