Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Άλμα Ζωής: «Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους»

Άλμα Ζωής: «Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους»

Άλμα Ζωής: Κύριος στόχος της διημερίδας είναι να προσεγγίσει την ανθρώπινη πλευρά της νόσου, «μία πλευρά που μόνο οι ασθενείς και οι ιατροί τους γνωρίζουν κι έχουν μοιραστεί».

Για δεύτερη φορά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2023, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, διημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους», υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κύριος στόχος της διημερίδας είναι να προσεγγίσει την ανθρώπινη πλευρά της νόσου, «μία πλευρά που μόνο οι ασθενείς και οι ιατροί τους γνωρίζουν κι έχουν μοιραστεί».

Από τη διάγνωση… στο ΖΩ ξανά από την αρχή!

Η Κυριακούλα Δερεκενάρη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης, καλεί όλους να βρεθούν σε μία από τις λίγες διημερίδες που δίνουν τον πρώτο λόγο στους ασθενείς, αναφέροντας σχετικά: «Πολλές φορές στις ομιλίες που κάνουμε για την πρόληψη με ρωτάνε.. Ποιο ήταν εκείνo το πρώτο συναίσθημα που αισθάνθηκες όταν ο γιατρός σου σε ενημέρωσε πώς πρέπει να κάνεις βιοψία; Πώς είναι το πρώτο άκουσμα της θετικής διάγνωσης στο γραφείο του Ογκολόγου σου; Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις; Πώς είναι να αισθάνεσαι πώς χάνεις τη γυναίκα που ήσουν; Eμφανισιακά, ψυχολογικά, σεξουαλικά… Πώς είναι όμως να μάχεσαι τον Καρκίνο σου, να βρίσκεις τη δύναμη και ΥΓΙΗΣ να αρχίζεις πάλι από την αρχή;».

Μέσα από τη Διημερίδα μας μπαίνουμε μαζί σας στο γραφείο εκείνο, στην ημέρα εκείνη και ακούμε τον διάλογο μεταξύ Ιατρού και Ασθενή. Βιώνουμε μαζί όλα τα αληθινά συναισθήματα της στιγμής εκείνης. Σας περιμένουμε σε μία διημερίδα μάθημα ΖΩΗΣ! Γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού, θα μοιραστούν την εμπειρία τους μέσα από βιωματικούς διαλόγους που θα έχουν με διακεκριμένους ιατρούς. Θέματα όπως η διαχείριση κι η ανακοίνωση των δυσάρεστων νέων, η μετάσταση, η σεξουαλικότητα, η πλαστική αποκατάσταση, η διαχείριση των ρόλων από τη μαμά που αρρωσταίνει, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα περιέχουν οι διάλογοι τους.

Από τη δική της πλευρά η Δέσποινα Πάρτσια, επιστημονικά υπεύθυνη της διημερίδας και υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου, υπογραμμίζει σχετικά: «Το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει είναι πραγματικά μοναδικό. Για τη θεματολογία συνεργαστήκαμε με Ιατρούς και Ασθενείς, ώστε να μεταφέρουμε στο κοινό που θα συμμετέχει μία 100% αληθινή και ειλικρινή προσέγγιση της κάθε στιγμής.. από τη Διάγνωση μέχρι και το μετά τον Καρκίνο του Μαστού. Γυναίκες όλων των ηλικιών θα μας μεταφέρουν σε κάθε στιγμή αυτού του ταξιδιού, στα άσχημα, αλλά και σε εκείνα που σε γεμίζουν ελπίδα, όπως η γέννηση ενός παιδιού μετά τον Καρκίνο! Είναι ευκαιρία να συμμετέχετε, πρόκειται για μία Διημερίδα μοναδική στο είδος της στη Θεσσαλονίκη. Ελάτε να ενισχύσετε μαζί μας τη φωνή των ασθενών».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης Βιωματικά Workshops ψυχολογίας σε συνεργασία με το Gestalt Foundation και διαλέξεις σχετικά με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την εκδήλωση πλαισιώνουν περισσότεροι από 15 διακεκριμένοι Ογκολόγοι, Ψυχολόγοι και Ψυχοθεραπευτές, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Θεραπευτής Δημήτρης Κοκκινιάς με ειδικότητα στο Calmness Personal Healing Treatment, που μέσα από την ομιλία του «Η Δύναμη της Τρυφερότητας», θα σας καθοδηγήσει σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι προς την ολιστική ευεξία και την εσωτερική γαλήνη.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις…

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι και τις δύο ημέρες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον καρκίνο του μαστού, όπως τον αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός γυναικών που τον βίωσαν με τίτλο «Ένας “οδικός χάρτης” για τον Καρκίνο». Η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την επιμέλεια του MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα ομαδικό project έκπληξη, υλοποιημένο από ιατρούς και ασθενείς.

Πληροφορίες:

6 Οκτωβρίου (17:00-21:00) & 7 Οκτωβρίου 2023 (10:00-17:00), στο ΚΕ.Δ.Ε.Α Α.Π.Θ (Κόκκινο Κτήριο, 3ης Σεπτεμβρίου Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη)
Είσοδος Ελεύθερη – Θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής
Μάθετε περισσότερα ακολουθώντας την εκδήλωση στο Facebook https://www.facebook.com/events/1019910849038683/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την συμμετοχή στον αγώνα τρεξίματος ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Μπορεί ο καρκίνος του μαστού να σχετίζεται με τα γονίδια;

Υψηλά επίπεδα ρύπανσης μπορεί να σχετίζονται με αύξηση καρκίνου του μαστού

Ε. Ορφανού: ‘Μετά το χειρουργείο ο καρκίνος  είχε  φύγει από πάνω μου ‘

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.