Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ανοιχτή Αγκαλιά: Υλοποίησε το πρόγραμμα “Υποστηρίζουμε τη Ζωή” στην Αμοργό

Ανοιχτή Αγκαλιά: Υλοποίησε το πρόγραμμα “Υποστηρίζουμε τη Ζωή” στην Αμοργό

Ανοιχτή Αγκαλιά: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσυμπτωματικό έλεγχο και ενημέρωση για παιδιά από βρέφη έως 15 ετών και για ενήλικες.

Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά στα πλαίσια του Προγράμματος με τον διακριτικό τίτλο “Υποστηρίζουμε τη ζωή” επισκέφθηκαν την Αμοργό από τις 12-16/9/23. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσυμπτωματικό έλεγχο και ενημέρωση για παιδιά από βρέφη έως 15 ετών και για ενήλικες.

 

Συμμετείχαν γιατροί όλων των προαπαιτούμενων ειδικοτήτων & πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 500 ιατρικές πράξεις που αφορούσαν σε παιδιατρικές, παιδοοδοντιατρικές, παιδοχειρουργικές, ακτινολογικές, γυναικολόγικές, παθολογικές.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης και του ελέγχου των παιδιών από τους παιδιάτρους όπου διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε εμβολιασμούς, καλύφθηκαν αυτές δωρεάν από την Ανοιχτή Αγκαλιά.

Έγινε οδοντιατρικός έλεγχος και δόθηκαν οδηγίες κυρίως σε νέους γονείς σχετικές με τη διατροφή και τη σωματική και στοματική υγιεινή. Πραγματοποιήθηκαν δύο βιωματικές παρουσιάσεις στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό σχολείο της Αιγιάλης για την εκμάθηση βουρτσίσματος δοντιών.

Τέλος, όσον αφορά τους ενήλικες, εξετάστηκαν από όλες σχεδόν τις ειδικότητες και δόθηκαν οδηγίες ενώ όπου εντοπίστηκαν σοβαρά περιστατικά παραπέμπφθηκαν στα νοσοκομεία Ε.Σ.Υ. Η συνεργασία με τον Δήμο και τα Κέντρα Υγείας ήταν άψογη και τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους στο Έργο μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έως το 2047

Η έγκαιρη θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας βρέθηκε αποτελεσματική

Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ: Μονάδα Ολοκληρωμένης Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης από το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Νεογνική μεταμόσχευση νεφρού: Νέα ελπίδα στην κρίση της έλλειψης οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.