Editorial

Ιδού η νέα σύνθεση της επιτροπής HTA 

Ιδού η νέα σύνθεση της επιτροπής HTA 

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Σε συνέχεια του άρθρου μας που γράφαμε ότι μετά την παραίτηση  του αντιπρόεδρου της Επιτροπής HTA, Δημοσθένη Παναγιωτάκου και την αντικατάσταση από τον καθηγητή φαρμακολογίας Νίκο Σακελλαρίδη, , θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις και αντικαταστάσεις . Διαβάστε εδώ : Παρασκήνιο: Επιτροπή HTA : Παραιτήσεις και αντικαταστάσεις μελών, ιδού το  νέο ΦΕΚ με τις αντικαταστάσεις ,λόγω παραίτησης, άλλων τριών μελών της επιτροπής αξιολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων HTA.

Αναλυτικότερα , αντικαταστάθηκαν τρία μέλη της επιτροπής αξιολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων HTA μετά από παραιτήσεις λόγω σύγκρουσης συμφερόντων καθώς τόσο οι ίδιοι όσο και συγγενείς συνεργάζονται  με την  φαρμακοβιομηχανία .Τα νέα μέλη είναι ο κ. Δημήτριος Βλαχάκης Επίκουρος Καθηγητής Γενετικής, Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και η κ. Αλεξάνδρα Πενθερουδάκη Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ́, ΜΕΘ Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» καθώς και η κ. Μαρία Αμπατζίδου Αιματολόγος, Επιμελήτρια Β ́, Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Γ.Ν.Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Η σημερινή σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, με έδρα στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος της επιτροπής η Φλώρα Μπακοπούλου  και αντιπρόεδρος ο Νίκος Σακελλαρίδης.

Τα μέλη είναι :

  1. Δημήτριος Βλαχάκης Επίκουρος Καθηγητής Γενετικής, Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  2. Γεώργιος Μαρίνος Διευθυντής Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» Πανεπιστημίου Αθηνών.
  3. Αικατερίνη Μπενέκου Ειδικός Ιατρός – Αιματολόγος, Επιμελήτρια Β΄ Αιματολογίας/Ογκολογίας του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ».
  4. Αλεξάνδρα Πενθερουδάκη Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος,Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ́, ΜΕΘ Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
  5. Μαρία Αμπατζίδου Αιματολόγος, Επιμελήτρια Β ́, ΤμήμαΠαιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Γ.Ν.Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Ογκολογική Μονάδα Παίδων.
  6. Κυπραίος Κυριάκος, Διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών και της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Κλινικής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας.
  7. Χαντζάρας Αθανάσιος, Επιστημονικός Συνεργάτης και Διδάσκων στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Οικονομικά της Υγείας και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  8. Κανή Χαρίκλεια, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Χορήγησης Φαρμάκων της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ
  9. Ευφροσύνη Πρινέα , κλάδου ΠΕ Φαρμακοποιών, Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Φαρμακείων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών (Ε.Ο.Π.Υ.Υ 

Ελπίζουμε στην σταθεροποίηση της επιτροπής HTA (όχι άλλες παραιτήσεις αν και αμφισβητείται) και  με την νέα σύνθεση  πλέον, παρά τις δυσκολίες που έχουν ενσκήψει με το θέμα του κοροναϊού , να δραστηριοποιηθεί, γιατί μέχρι τώρα δεν μας έχει δείξει κάποια ενδιαφέρουσα πορεία …

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΕΟΦ δεν ανακοινώνει τις πωλήσεις των φαρμάκων στις αρχές του έτους

Υπ. Υγείας: Απέτυχε η προηγούμενη ηγεσία στους εμβολιασμούς- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Covid Free GR: Η Κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον υπουργό  ψηφιακής πολιτικής ότι ξεκινάει η λειτουργία της  εφαρμογής Covid Free GR μέσω της οποίας θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κάθε υποψηφίου πελάτη τόσο στα εστιατόρια όσο και σε άλλα μαγαζιά που θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους αλλά και όπου απαιτείται έλεγχος προκειμένου να γίνει κάποιος δεκτός. Από πλοία και αεροπλάνα μέχρι τα καταστήματα εστίασης και τα γυμναστήρια.

Clawback φαρμάκων υπολογισμός : Ότι είναι εκπρόθεσμο δεν είναι ηθικό

Της Νικολέτας Ντάμπου  Δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 2.6.2021 το ΦΕΚ για τον υπολογισμό του clawback των φαρμάκων για το  2020, όπως έχουμε γράψει και άλλη φορά οι κανόνες του παιχνιδιού – η πράξη επιβολής  του clawback  δεν μπορεί να γίνεται εκ των υστέρων αλλά των εκ των προτέρων διότι όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρέπει […]

Η υποκρισία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την θνητότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου

Σάλος έχει προκληθεί από το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου οι 40 από τους 41 ασθενείς που είχαν εισαχθεί στην ΜΕΘ με κορωνοϊό τελικά έφυγαν από τη ζωή , ρίχνοντας η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όλη την ευθύνη στον διοικητή .

Yπ.Υγείας : Έχει προβλέψει στην ηλεκτρονική εφαρμογή τις αλλαγές των εμβολιαστικών σχημάτων ;

Την τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος για όσους έχουν νοσήσει που θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου, ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύγκρουση αρμοδιοτήτων στο Νέο ΔΣ του ΕΟΠΠΥ

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΠΥ,  στο οποίο η πρόεδρος είναι προσωρινή , δημιουργεί προβληματισμό  η επιλογή του Γενικού διευθυντή οικονομικών υποθέσεων του οργανισμού κ. Κωσταντίνου Μπαρούς να τοποθετηθεί ως μέλος .