Editorial

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Της Νικολέτας Ντάμπου

Δημόσια Νοσοκομεία:Κάθε μέρα ανακοινώνεται ότι η πιο βασική προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και  η χρηματοδότηση της με ακόμα περισσότερα χρήματα. Και ενώ στα νοσοκομεία τα εξωτερικά ιατρεία για πολλούς μήνες  δεν λειτουργούσαν και δεν πραγματοποιείτο  χειρουργικές επεμβάσεις λόγω κορωνοιού και καραντίνας άρα έχουν πολύ λιγότερες δαπάνες, παρουσιάζεται η εικόνα με τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων  να έχουν αυξηθεί κατά 118% από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020. Τα στοιχεία είναι επίσημα και δεν αποδέχονται αμφισβήτηση από κανέναν.

Οι νέοι  διοικητές δεν φαίνεται να κάνουν τίποτα ουσιαστικό εκτός από δημόσιες σχέσεις.  Όλοι περιμένουμε να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς για το 2019 αποδεικνύοντας ότι ήταν καλύτεροι από τους προηγούμενους και δεν φοβούνται τον έλεγχο.

isologismoi

  • Ποιες μπορεί να είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες που θα ζητηθούν με το νέο νόμο, όταν κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί χωρίς την ανάγκη  περισσότερων δαπανών στα νοσοκομεία αυτά να χρωστούν περισσότερα στους  προμηθευτές . 
  • Πότε θα προσδιοριστούν όλα τα προαπαιτούμενα του νέου νόμου για τον ΟΔΙΠΥ . Ήδη λόγω του κορωνοϊού σταμάτησε πάλι η αξιολόγηση των διοικητών που απο την αρχή παρουσίαζε προβλήματα -Διαβάστε εδώ.  Μπορεί να μας δώσει το υπουργείο υγείας τα στατιστικά του Α’ εξαμήνου για κάθε νοσοκομείο σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών;  Πόσες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, πόσες επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και ανά ιατρείο.
  • Πόσοι ασθενείς παραπονέθηκαν ότι έδωσαν φακελάκι και τι έγινε με την εξέταση του παραπόνου τους
  • Τι έγινε με την περιβόητη λίστα χειρουργείου ;  Εφαρμόστηκε ποτέ ή όλοι πήγαιναν με το κόλπο της εφημερίας του νοσοκομείου ανεβάζοντας το φακελάκι του γιατρού;

Μετρήθηκε το ποσοστό θνησιμότητας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε κλινική αυτού και σε κάθε γιατρό; ή όλοι αξιολογούνται το βράδυ της << αιφνιδιαστικής >> επίσκεψης του υπουργού Υγείας  , βγάζοντας selfies σαν σταρ του σινεμά και τις οποίες αναρτούν  στα social media.  Στην συνέχεια  όσες περισσότερες φωτογραφίες έχουν με  τον υπουργό παραμένουν στο νοσοκομείο ή αναβαθμίζονται.

KIKILIAS ATTIKON EPISKEPSI BRADY

Είναι πολλά τα ανοικτά θέματα για τον ΟΔΙΠΥ. Όμως είμαστε σίγουροι ότι με  το μόνο που θα ασχοληθούν οι διοικητές θα είναι ο υψηλός μισθός τους καθώς και να μην είναι  πλήρους και αποκλειστικής  για να δουλεύουν και  έξω αλλά και μέσω συζύγων και φίλων και γνωστών να κάνουν τις αξιολόγησης των κολλητών όπως γίνονταν όλα τα χρόνια . Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη …!!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχονται περικοπές δαπανών για την υγεία για τα έτη 2025 -2028

H αύξηση φαρμάκων εκτός ενδείξεων ευθύνεται για την υπερβολικά μεγάλη δαπάνη του ΙΦΕΤ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα έργα για την Υγεία που τροποποιούνται ή απεντάσσονται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ποια έργα για την Υγεία θα υλοποιηθούν τελικά  μέχρι το τέλος του 2025 από το Ταμείο Ανάκαμψης;. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση για να συγκρατήσει τις απώλειες που είχαν τα κράτη -μέλη της, λόγω του κορωνοϊού και μετά από πολλές ενστάσεις σύστησε το Ταμείο Ανάκαμψης με το οποίο τα χρηματοδοτεί.

Η λύση των απογευματινών χειρουργείων δεν φαίνεται να είναι η πιο ρεαλιστική

Πολύς λόγος γίνεται για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων από 1ης Μαρτίου . Συνεχώς ανακύπτουν όμως προβλήματα τα οποία δεν φαίνεται ν’ αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά.

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ο αριθμός των υποψηφίων διοικητών – υποδιοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν.Τα « ειδικά» πτυχία που απαιτούσε η πρόσκληση ενδιαφέροντος και η « ειδική» προϋπηρεσία απέτρεψε πάρα πολλούς να δηλώσουν αφού τα εξέλαβαν ως σημάδια για συγκεκριμένους υποψήφιους που θα επανατοποθετηθούν νόμιμα αυτή τη φορά.

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Τελικά μέχρι να ανακοινώσει ο ΕΟΦ τις πωλήσεις των φαρμάκων ( μετά από  3 χρόνια και συνεχή δημοσιεύματα του healthweb) , οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 17,66 % από το 2020 έως το 2023. Δεν μπορούμε να είμαστε όμως και σίγουροι για τα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης αφού αυτά που αναγράφονται είναι λάθος! Ναι, μετά […]

Αληθεύει ότι προϋπολογισμοί είναι χαμηλότεροι των πραγματικών δαπανών στα νοσοκομεία στο τέλος του 2023;

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας ότι τα  νοσοκομεία θα έχουν για πρώτη φορά τους προϋπολογισμούς τους από την αρχή του έτους και με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθεί και το σύστημα υγείας και οι ασθενείς.