Editorial

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Της Νικολέτας Ντάμπου

Δημόσια Νοσοκομεία:Κάθε μέρα ανακοινώνεται ότι η πιο βασική προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και  η χρηματοδότηση της με ακόμα περισσότερα χρήματα. Και ενώ στα νοσοκομεία τα εξωτερικά ιατρεία για πολλούς μήνες  δεν λειτουργούσαν και δεν πραγματοποιείτο  χειρουργικές επεμβάσεις λόγω κορωνοιού και καραντίνας άρα έχουν πολύ λιγότερες δαπάνες, παρουσιάζεται η εικόνα με τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων  να έχουν αυξηθεί κατά 118% από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020. Τα στοιχεία είναι επίσημα και δεν αποδέχονται αμφισβήτηση από κανέναν.

Οι νέοι  διοικητές δεν φαίνεται να κάνουν τίποτα ουσιαστικό εκτός από δημόσιες σχέσεις.  Όλοι περιμένουμε να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς για το 2019 αποδεικνύοντας ότι ήταν καλύτεροι από τους προηγούμενους και δεν φοβούνται τον έλεγχο.

isologismoi

  • Ποιες μπορεί να είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες που θα ζητηθούν με το νέο νόμο, όταν κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί χωρίς την ανάγκη  περισσότερων δαπανών στα νοσοκομεία αυτά να χρωστούν περισσότερα στους  προμηθευτές . 
  • Πότε θα προσδιοριστούν όλα τα προαπαιτούμενα του νέου νόμου για τον ΟΔΙΠΥ . Ήδη λόγω του κορωνοϊού σταμάτησε πάλι η αξιολόγηση των διοικητών που απο την αρχή παρουσίαζε προβλήματα -Διαβάστε εδώ.  Μπορεί να μας δώσει το υπουργείο υγείας τα στατιστικά του Α’ εξαμήνου για κάθε νοσοκομείο σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών;  Πόσες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, πόσες επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και ανά ιατρείο.
  • Πόσοι ασθενείς παραπονέθηκαν ότι έδωσαν φακελάκι και τι έγινε με την εξέταση του παραπόνου τους
  • Τι έγινε με την περιβόητη λίστα χειρουργείου ;  Εφαρμόστηκε ποτέ ή όλοι πήγαιναν με το κόλπο της εφημερίας του νοσοκομείου ανεβάζοντας το φακελάκι του γιατρού;

Μετρήθηκε το ποσοστό θνησιμότητας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε κλινική αυτού και σε κάθε γιατρό; ή όλοι αξιολογούνται το βράδυ της << αιφνιδιαστικής >> επίσκεψης του υπουργού Υγείας  , βγάζοντας selfies σαν σταρ του σινεμά και τις οποίες αναρτούν  στα social media.  Στην συνέχεια  όσες περισσότερες φωτογραφίες έχουν με  τον υπουργό παραμένουν στο νοσοκομείο ή αναβαθμίζονται.

KIKILIAS ATTIKON EPISKEPSI BRADY

Είναι πολλά τα ανοικτά θέματα για τον ΟΔΙΠΥ. Όμως είμαστε σίγουροι ότι με  το μόνο που θα ασχοληθούν οι διοικητές θα είναι ο υψηλός μισθός τους καθώς και να μην είναι  πλήρους και αποκλειστικής  για να δουλεύουν και  έξω αλλά και μέσω συζύγων και φίλων και γνωστών να κάνουν τις αξιολόγησης των κολλητών όπως γίνονταν όλα τα χρόνια . Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη …!!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί καθυστερούν τα εμβόλια, τι φταίει; Υπάρχει λύση;

Φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα : Η αναζήτηση της αποτελεσματικότητας είναι η μόνη επιλογή

Πότε θα έρθουν πραγματικά τα εμβόλια covid-19 στην Ελλάδα;

Η κλινική αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον κορωνοϊό, διαφαίνεται ότι θα βοηθήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, να ανταπεξέλθει στις δυσάρεστες και θανατηφόρες συνέπειες της πανδημίας .

Ακριβοπληρώνουν τα νοσοκομεία τις δωρεές αναπνευστήρων για τον κορωνοϊό

Με την έκρηξη της πανδημίας, παρατηρήθηκε μια έξαρση εκδήλωσης δωρεών (Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Φορέων, Εταιρειών, Ιδιωτών, Ενώσεων κ.λ.π ) προς το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση των κλινικών αναγκών. Μεταξύ των μηχανημάτων στις δωρεές υπήρχαν και οι “περίφημοι” και “ πολυσυζητημένοι “ αναπνευστήρες.

Η κρίση του κορωνοϊού ανοίγει τον δρόμο για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας

Το γερασμένο πλέον Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο  δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’80 αποτελώντας σπουδαία  καινοτομία είναι σήμερα κατά κοινή παραδοχή ακριβό και ασύμφορο, γεγονός που δείχνει ότι απαιτούνται άμεσα μεταρρυθμίσεις για  να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να υπηρετεί τον ασθενή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

Για τα νοσοκομειακά φάρμακα το ΙΦΕΤ θα επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας

Νοσοκομειακά φάρμακα:  Το ΙΦΕΤ  θα επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομειακά φάρμακα μετά από  τροποποίηση του νόμου 4512/18 .