Editorial

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Της Νικολέτας Ντάμπου

Δημόσια Νοσοκομεία:Κάθε μέρα ανακοινώνεται ότι η πιο βασική προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και  η χρηματοδότηση της με ακόμα περισσότερα χρήματα. Και ενώ στα νοσοκομεία τα εξωτερικά ιατρεία για πολλούς μήνες  δεν λειτουργούσαν και δεν πραγματοποιείτο  χειρουργικές επεμβάσεις λόγω κορωνοιού και καραντίνας άρα έχουν πολύ λιγότερες δαπάνες, παρουσιάζεται η εικόνα με τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων  να έχουν αυξηθεί κατά 118% από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020. Τα στοιχεία είναι επίσημα και δεν αποδέχονται αμφισβήτηση από κανέναν.

Οι νέοι  διοικητές δεν φαίνεται να κάνουν τίποτα ουσιαστικό εκτός από δημόσιες σχέσεις.  Όλοι περιμένουμε να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς για το 2019 αποδεικνύοντας ότι ήταν καλύτεροι από τους προηγούμενους και δεν φοβούνται τον έλεγχο.

isologismoi

  • Ποιες μπορεί να είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες που θα ζητηθούν με το νέο νόμο, όταν κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί χωρίς την ανάγκη  περισσότερων δαπανών στα νοσοκομεία αυτά να χρωστούν περισσότερα στους  προμηθευτές . 
  • Πότε θα προσδιοριστούν όλα τα προαπαιτούμενα του νέου νόμου για τον ΟΔΙΠΥ . Ήδη λόγω του κορωνοϊού σταμάτησε πάλι η αξιολόγηση των διοικητών που απο την αρχή παρουσίαζε προβλήματα -Διαβάστε εδώ.  Μπορεί να μας δώσει το υπουργείο υγείας τα στατιστικά του Α’ εξαμήνου για κάθε νοσοκομείο σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών;  Πόσες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, πόσες επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και ανά ιατρείο.
  • Πόσοι ασθενείς παραπονέθηκαν ότι έδωσαν φακελάκι και τι έγινε με την εξέταση του παραπόνου τους
  • Τι έγινε με την περιβόητη λίστα χειρουργείου ;  Εφαρμόστηκε ποτέ ή όλοι πήγαιναν με το κόλπο της εφημερίας του νοσοκομείου ανεβάζοντας το φακελάκι του γιατρού;

Μετρήθηκε το ποσοστό θνησιμότητας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε κλινική αυτού και σε κάθε γιατρό; ή όλοι αξιολογούνται το βράδυ της << αιφνιδιαστικής >> επίσκεψης του υπουργού Υγείας  , βγάζοντας selfies σαν σταρ του σινεμά και τις οποίες αναρτούν  στα social media.  Στην συνέχεια  όσες περισσότερες φωτογραφίες έχουν με  τον υπουργό παραμένουν στο νοσοκομείο ή αναβαθμίζονται.

KIKILIAS ATTIKON EPISKEPSI BRADY

Είναι πολλά τα ανοικτά θέματα για τον ΟΔΙΠΥ. Όμως είμαστε σίγουροι ότι με  το μόνο που θα ασχοληθούν οι διοικητές θα είναι ο υψηλός μισθός τους καθώς και να μην είναι  πλήρους και αποκλειστικής  για να δουλεύουν και  έξω αλλά και μέσω συζύγων και φίλων και γνωστών να κάνουν τις αξιολόγησης των κολλητών όπως γίνονταν όλα τα χρόνια . Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη …!!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κακή διαχείριση της υπόθεσης ελλείψεων των ηπαρινών από τον ΕΟΦ

ΣΔΙΤ προς αποφυγή και 'Γεφύρι της Άρτας'

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία : Αυξήθηκαν 33,6% τα ληξιπρόθεσμα σε δύο μήνες. Οδεύουν προς χρεοκοπία ;  

Η πορεία των οικονομικών των νοσοκομείων πάει από το κακό στο χειρότερο. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει πλέον αφού τα ληξιπρόθεσμα έχουν ανέλθει στα 1.215 εκατ. ευρώ μέχρι το Φεβρουάριο του 2023. Αύξηση 33,6% μέσα σε δύο μήνες από 909 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2022 έφτασαν στα 1.215 εκατομμύρια ευρώ .

Ο αντίκτυπος στην Υγεία από την επαναφορά δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ

Γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη δημοσιονομική πολιτική του 2024, έδωσε η Κομισιόν και τον Μάιο θα κάνει συστάσεις για κάθε χώρα ξεχωριστά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του χρέους της, οι οποίες θα καθορίζουν το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που θα πρέπει να γίνει με τον προϋπολογισμό του 2024. Καταργείται από το 2024 η ρήτρα διαφυγής.

Ελλείψεις φαρμάκων : Ερωτήματα για να βελτιωθεί η κατάσταση σε μόνιμη βάση

Συχνά πυκνά εμφανίζονται ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά τα τελευταία 10 - 12 χρόνια, όμως δεν ασχολήθηκε κανείς επισταμένα να εξετάσει ποια είναι η γενεσιουργός αιτία αυτού του προβλήματος.

Η εξοικονόμηση ‘’ φάντασμα ‘’ που πέτυχε το Υπ. Υγείας για το φάρμακο

Είναι να απορεί κανείς με τις γνώσεις οικονομικών που έχουν στο υπουργείο Υγείας. Μιλάνε για εξοικονόμηση που πέτυχαν οι πολυμελείς και ανομοιογενείς  επιτροπές για το φάρμακο με τη  μείωση των τιμών που πέτυχαν στις συμφωνίες για τους κλειστούς προϋπολογισμούς.

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Είναι σε όλους πλέον φανερό ότι το ΕΣΥ κάθε μέρα καταρρέει. Όχι γιατί το γράφουμε εμείς αλλά γιατί το διαπιστώνουν οι ασθενείς όταν προσέρχονται στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.