Editorial

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Της Νικολέτας Ντάμπου

Δημόσια Νοσοκομεία:Κάθε μέρα ανακοινώνεται ότι η πιο βασική προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και  η χρηματοδότηση της με ακόμα περισσότερα χρήματα. Και ενώ στα νοσοκομεία τα εξωτερικά ιατρεία για πολλούς μήνες  δεν λειτουργούσαν και δεν πραγματοποιείτο  χειρουργικές επεμβάσεις λόγω κορωνοιού και καραντίνας άρα έχουν πολύ λιγότερες δαπάνες, παρουσιάζεται η εικόνα με τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων  να έχουν αυξηθεί κατά 118% από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020. Τα στοιχεία είναι επίσημα και δεν αποδέχονται αμφισβήτηση από κανέναν.

Οι νέοι  διοικητές δεν φαίνεται να κάνουν τίποτα ουσιαστικό εκτός από δημόσιες σχέσεις.  Όλοι περιμένουμε να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς για το 2019 αποδεικνύοντας ότι ήταν καλύτεροι από τους προηγούμενους και δεν φοβούνται τον έλεγχο.

isologismoi

  • Ποιες μπορεί να είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες που θα ζητηθούν με το νέο νόμο, όταν κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί χωρίς την ανάγκη  περισσότερων δαπανών στα νοσοκομεία αυτά να χρωστούν περισσότερα στους  προμηθευτές . 
  • Πότε θα προσδιοριστούν όλα τα προαπαιτούμενα του νέου νόμου για τον ΟΔΙΠΥ . Ήδη λόγω του κορωνοϊού σταμάτησε πάλι η αξιολόγηση των διοικητών που απο την αρχή παρουσίαζε προβλήματα -Διαβάστε εδώ.  Μπορεί να μας δώσει το υπουργείο υγείας τα στατιστικά του Α’ εξαμήνου για κάθε νοσοκομείο σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών;  Πόσες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, πόσες επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και ανά ιατρείο.
  • Πόσοι ασθενείς παραπονέθηκαν ότι έδωσαν φακελάκι και τι έγινε με την εξέταση του παραπόνου τους
  • Τι έγινε με την περιβόητη λίστα χειρουργείου ;  Εφαρμόστηκε ποτέ ή όλοι πήγαιναν με το κόλπο της εφημερίας του νοσοκομείου ανεβάζοντας το φακελάκι του γιατρού;

Μετρήθηκε το ποσοστό θνησιμότητας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε κλινική αυτού και σε κάθε γιατρό; ή όλοι αξιολογούνται το βράδυ της << αιφνιδιαστικής >> επίσκεψης του υπουργού Υγείας  , βγάζοντας selfies σαν σταρ του σινεμά και τις οποίες αναρτούν  στα social media.  Στην συνέχεια  όσες περισσότερες φωτογραφίες έχουν με  τον υπουργό παραμένουν στο νοσοκομείο ή αναβαθμίζονται.

KIKILIAS ATTIKON EPISKEPSI BRADY

Είναι πολλά τα ανοικτά θέματα για τον ΟΔΙΠΥ. Όμως είμαστε σίγουροι ότι με  το μόνο που θα ασχοληθούν οι διοικητές θα είναι ο υψηλός μισθός τους καθώς και να μην είναι  πλήρους και αποκλειστικής  για να δουλεύουν και  έξω αλλά και μέσω συζύγων και φίλων και γνωστών να κάνουν τις αξιολόγησης των κολλητών όπως γίνονταν όλα τα χρόνια . Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη …!!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το κόστος των εμβολίων γρίπης και κορωνοϊού που δεν χρησιμοποιήθηκαν;

Ποιος θα πληρώσει την ‘’ταμπακέρα’’ για το Clawback

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.