Χωρίς κατηγορία

Θάλασσα: Τρία οφέλη της θαλάσσιας κολύμβησης

Θάλασσα: Τρία οφέλη της θαλάσσιας κολύμβησης

Θάλασσα: Τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν να δράσουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Η υδροθεραπεία - συνήθως συνίσταται προκειμένου να βοηθήσει άτομα με χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα - είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

Τα οφέλη της κολύμβησης στη θάλασσα – ψυχικά και σωματικά – είναι ατελείωτα. Εδώ, θα δούμε τα τρία κυριότερα από αυτά.


Τα οφέλη του θαλασσινού νερού στο δέρμα

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, χλωριούχο και θειικό άλας, που λειτουργούν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα μας. Όσοι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, μπορεί να επωφεληθούν σημαντικά από την κολύμβηση. Το μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό μειώνει επίσης τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης εντάσεων που προκαλούνται από το στρες.

Πώς το θαλασσινό νερό ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι τακτικές βυθίσεις σε κρύο νερό βοηθούν στη ρύθμιση των αντιοξειδωτικών διεργασιών σας στο σώμα, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό έχουν επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορούν, επομένως, να δράσουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Αυτά τα συστατικά απορροφώνται από το δέρμα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας και της ευεξίας του σώματος.

Η συμβολή της θάλασσας στην ψυχική υγεία & ευεξία

Πιθανώς το κύριο όφελος της θαλάσσιας κολύμβησης είναι η συνδρομή της στην καλύτερη ψυχική υγεία. Η υδροθεραπεία – συνήθως συνίσταται προκειμένου να βοηθήσει άτομα με χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα – είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με νερό βοηθά στην αύξηση της παραγωγής β-ενδορφινών. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες αυτοί που κολυμπούν με συνέπεια επισκέπτονται λιγότερο συχνά επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Η καταβύθιση σε κρύο νερό σοκάρει το σώμα και σας κάνει να σκεφτείτε μόνο την παρούσα στιγμή. Για αυτόν τον λόγο, είναι η απόλυτη μορφή προσοχής και λειτουργεί σχεδόν σαν ένας χαλαρωτικός διαλογισμός, καθώς εστιάζετε μόνο στην αναπνοή σας. Ο αναπνευστικός έλεγχος που εμπλέκεται στην κολύμβηση, στην πραγματικότητα, επιβραδύνει το μυαλό και το σώμα και μειώνει το άγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ξεκουράζονται τα ψάρια

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

Μαύρη Θάλασσα, η μεγαλύτερη δεξαμενή ανοξικού νερού του κόσμου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οξυγόνωση με εξωσωματική μεμβράνη έναντι συμβατικής επαναθέρμανσης για σοβαρή υποθερμία και καρδιακή ανακοπή στα επείγοντα

Στη μελέτη, οι Prekker, κ.ά., παρουσιάζουν τα αποτελέσματα 25 ασθενών με σοβαρή υποθερμία, που αντιμετωπίστηκαν με εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης ECMO, και τα συγκρίνουν με μια ταυτόχρονη ομάδα 19 ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με τις συνήθεις μεθόδους ενεργητικής αναθέρμανσης.

ΕΣΑμεΑ: Σχετικά με τη λειτουργία της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας»

ΕΣΑμεΑ: Ξεκινάει τη λειτουργία της η «Εθνική Πύλη Αναπηρίας», προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), όπου οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους για την πιστοποίηση αναπηρίας, καθώς δημοσιεύθηκε η αντίστοιχη ΚΥΑ. 

Aνακαλύφθηκε μηχανισμός στρατολόγησης των ινοβλαστών που σχετίζονται με τον καρκίνο στον κοινό καρκίνο του πνεύμονα

"Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε αν τα κύτταρα που σχετίζονται με το αδενοκαρκίνωμα του πνεύμονα μπορούν επίσης να προωθήσουν την εξάπλωση αυτών των όγκων με άλλους μηχανισμούς, με απώτερο στόχο να περιορίσουμε τη μετάστασή τους", σημειώνουν οι ερευνητές.

Βήματα που μπορούμε να λάβουμε για την καταπολέμηση της COVID το 2023 - Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Η αξία ενός μοντέλου όπως το δικό μας είναι ότι παρέχει ένα πλαίσιο για τη συστηματική σκέψη της λήψης αποφάσεων σε μια πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας, όπου πολλές ανταγωνιστικές προτεραιότητες καθιστούν τη διαδικασία αυτή πολύ περίπλοκη. Ένα τακτικά επικαιροποιημένο μοντέλο που ενσωματώνει τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία και αντανακλά τις αξίες της κοινωνίας μας, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα κρίσιμο κομμάτι του παζλ που θα μας βοηθήσει να πλοηγηθούμε σε αυτή (και την επόμενη) πανδημία.

Επιστήμονες αναδεικνύουν τον ρόλο των επιβλαβών βακτηρίων του εντέρου στον πυρετό που πλήττει τους καρκινοπαθείς

"Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι η διατροφή, οι μεταβολίτες και η βλέννα του παχέος εντέρου συνδέουν το μικροβίωμα με τον ουδετεροπενικό πυρετό και μπορούν να καθοδηγήσουν μελλοντικές προληπτικές στρατηγικές με βάση το μικροβίωμα".